Seyahat Chisinau (Kişinev) nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Chisinau hangi şehirde, nereye bağlı?

Chisinau (Kişinev) nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Chisinau hangi şehirde, nereye bağlı?

Paylaş
Chisinau (Kişinev) nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Chisinau hangi şehirde, nereye bağlı?

Chisinau (Kişinev), Moldova'nın merkezinde yer alan bir doğu Avrupa ülkesi olarak bilinmektedir. Nehrin yanına kurulan bir şehir olma özelliğine sahip olan Kişinev, Dinyaper'in de bir kolu konumunda bulunmaktadır. Kişinev'in bulunduğu konum ve gezilecek yerleri hakkında ziyarete gitmeden önce bilgi edinmek isteyebilirsiniz. İşte, Chisinau (Kişinev) hakkında merak edilen tüm detaylar.

Moldova'da yer alan şehirlerden birisi olma özelliğine sahip olan Kişinev, bir doğu Avrupa ülkesi olarak ifade edilebilir. Üstelik ülkemizden Moldova'ya gitmekte oldukça kolay olmaktadır. Moldova ve İstanbul arasında ise direkt uçuşların bulunduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Havalimanı ve şehir merkezi arasında ise 12 km mesafe bulunmaktadır. SSCB'nin dağılmasının ardından ise Kişinev, Moldova'nın başkenti ilan edilmiştir.

Haberin Devamı

Chisinau (Kişinev) Nerede, Gezilecek Yerleri Nelerdir?

Kişinev, Moldova'da yer alan şehirlerden birisi olarak bilinmektedir. Avrupa'nın en yeşil şehirleri arasında yer alan Kişinev, göller ve parklar diyarı olarak da bilinen bir şehirdir. Şarap mahzenleri ile ünlü olan Kişinev şehrinin İngilizce ismi ise Chisinau şeklinde yazılmaktadır.

Şehir çevresinde bulunan asma bahçelerinden toplanan üzümlerle yapılan şaraplar ise oldukça ünlü ve dünya çapında beğenilmektedir. Sade şehir hayatıyla bilinen Kişinev, tarihi yapı bakımından da zengin değildir. Bu durum ise Kişinev'i diğer Avrupa ülkelerinden ayırmaktadır. Kişinev'de gezilecek yerler;

  • Bakire Doğuş Kilisesi,
  • Puşkin Evi Müzesi,
  • Sözde Klasikler Vadisi,
  • Luceafarul Çocuk Tiyatrosu,
  • Opera ve Bale Tiyatrosu,
  • Bebek Tiyatrosu Licurici,
  • Kutsal Kapı,
  • Mazarache Kilises,
  • Stefan cel Mare Central Park,
  • Ulusal Arkeoloji ve Moldova Tarihi Müzesi olarak bilinmektedir.

CHİSİNAU HANGİ ŞEHİRDE, NEREYE BAĞLI?

Moldova Cumhuriyeti'nin en büyük şehri ve başkenti olarak bilinmekte olan Kişinev, Avrupa'da yer almaktadır. Avrupa'nın yeşil alanı bol şehirlerinden birisi olarak bilinmektedir. Kişinev şehrinin beş ilçesi bulunmaktadır. Ülkenin en önemli sanayi ve ticaret merkezi olarak da ifade edilebilir.

Haberin Devamı

Kişinev, Dinyester Nehri'nin bir kolu olan Bic Nehri'nin kıyısında yer almaktadır. Şehirde yaşayanların etnik yapısı ise Moldov, Rus, Ukraynalı, Bulgar, Gagauz ve diğerlerinden oluşmaktadır.

Orijinal kentin inşa edildiği Albisoara ve Puşkin caddelerinin köşesinde bulunan ve Romence “chisla noua” kelimesinden kelen Chisinau, bir bahar anlamına gelmektedir. Kişinev, kendi bayrağına sahip olan bir şehirdir.

120 kilometrelik bir alanı kaplayan Kişinev sınırları içerisinde ise tam 23 göl bulunmaktadır. Yeşil şehir Kişinev'de sayısız park bulunmaktadır. Şehrin caddelerini çevreleyen parklarda ise 14 amfibi ve 14 kuş türü bulunmaktadır. Nüfusu bakımından ise Kişinev'in Moldova'nın en büyük şehri olduğu söylenebilir.