Seyahat Kamerun nerede, haritası ve komşuları! Kamerun bayrağı, para birimi... Kamerun gezilecek yerler!

Kamerun nerede, haritası ve komşuları! Kamerun bayrağı, para birimi... Kamerun gezilecek yerler!

Paylaş
Kamerun nerede, haritası ve komşuları! Kamerun bayrağı, para birimi... Kamerun gezilecek yerler!

Kamerun, resmi adı ile Kamerun cumhuriyeti olan bir ülkedir. Afrika kıtasının ortasında bulunan ülkede balık türleri ve çeşitli canlılar yaşamaktadır. Kamerun Atlas okyanusu ile kıyı komşusu olan bir ülkedir. Kamerun komşuları, bayrağı, para birimi ve gezilecek yerleri hakkında merak edilenler.

Kamerun Afrika'nın orta kısmının batısında bulunur. Nijerya, Ekvator Ginesi, Nijer ve Orta Afrika ile komşudur.

Haberin Devamı

Kamerun Nerede, Haritası ve Komşuları!

Afrika'nın orta kısmında ve batı bölümünde bulunan ülke Nijerya, Ekvator Ginesi, Gabon ve Nijer gibi ülkelerle komşudur. Kamerun aynı zamanda Atlas okyanusu ile de kıyı komşusudur. 10 bölgeye ayrılmış olan ülkenin başkenti Yaounde olarak bilinir. Para birimi Orta Afrika frangı olan ülkedeki bu para diğer Afrika ülkelerinde de kullanılmaktadır.

Kamerun Bayrağı, Para Birimi

Kamerun bayrağı resmi şekilde 20 mayıs 1975 senesinde göndere çekilmiş ve kullanılmaya başlanmıştır. Bayrak, Fransa'nın dikey üç renk bayrağından esinlenerek yeşil, sarı ve kırmızıdan oluşturulmuştur. Yeşil ile umut ve ülkedeki zengin bitki örtüsü temsil edilir.

Kırmızı ile bağımsızlık esnasında akan kan sembolize edilirken sarı da güneşi ve toprak rengini temsil eder. Bayrağın ortasındaki sarı beş köşeli yıldız da sömürge döneminde İngiltere ve Fransa arasında bölüşülmüş olan güney ve kuzey Kamerun birliğini temsil eder. Kamerun'da para birimi olarak Orta Afrika CFA Frangı kullanılır.

Haberin Devamı

Kamerun Gezilecek Yerler!

Limbe: Ülkeye gelen turistlerin ilk ziyaret ettikleri yerlerden biri Limbe'dir ve 1999 senesinde volkan patlaması sonucu oluşmuştur. Douala şehrinde bulunan doğa harikası kumsal 1993 senesinde kurulmuş ve bölgedeki yaban hayatı ortaya seren Limbe vahşi yaşam merkezine de yakın bir konumdadır.

Mvog Betsi hayvanat bahçesi: Çevre ve orman bakanlığının himayesinde olan ve yönetilen hayvanat bahçesi Afrika bölgesindeki en iyi hayvanat bahçelerinden biridir. Maymunlara, avı kuşlara ve primatlara ev sahipliği yapan bu bahçe özellikle de çocuklu ailelerin ziyaret ettiği yerler arasındadır.

Kamerun sanat müzesi: Kamerun sanat müzesi özellikle de kültür, sanat ve tarihe ilgi duyan kişiler için güzel bir duraktır. Maskeler, heykeller ve bronzlar olmak üzere çok sayıda değerli koleksiyon burada yer almaktadır.

Cathedrale Notre Dame des Victoires: Başkentte bulunan bu yer şehirdeki en ihtişamlı ve en önemli ibadethanelerden biridir. Merkez katedrali olarak hizmet veren bu katedral 5000 kişinin ibadet edebildiği bir yerdir. Dış görüntüsünden daha çok iç mekan süslemeleri ile ön plana çıkan katedral turistlerin ziyaret ettiği yerlerdendir.

Haberin Devamı