Seyahat Finlandiya nerede, haritası ve komşuları! Finlandiya bayrağı, para birimi... Finlandiya gezilecek yerler!

Finlandiya nerede, haritası ve komşuları! Finlandiya bayrağı, para birimi... Finlandiya gezilecek yerler!

Paylaş
Finlandiya nerede, haritası ve komşuları! Finlandiya bayrağı, para birimi... Finlandiya gezilecek yerler!

Avrupa kıtasının kuzey kısmında yer alan Finlandiya Avrupa birliği üyesidir. Finlandiya'nın başkenti Helsinki şehri olarak bilinir. İskandinav ülkesi olarak bilinen Finlandiya İsveç, Norveç ve Rusya ile komşudur. Finlandiya nerede, para birimi nedir ve bayrağı nasıldır detayları ile derledik.

Avrupa birliğine üye olan İskandinav ülkelerinden biri olan Finlandiya Avrupa'nın kuzeyinde konumlanmıştır. Ülkede çoğunlukla Fince konuşur ve 5,5 milyon nüfusu vardır.

Haberin Devamı

Finlandiya Nerede, Haritası ve Komşuları!

Finlandiya'nın hangi yarım kürede ve hangi kıtada olduğu birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Avrupa kıtasının kuzeyinde yer alan ülke bir İskandinav ülkesidir. Finlandiya Norveç, Rusya ve İsveç ile komşudur. Başkenti Helsinki olan ülkenin çoğu Fince dili konuşur. Üniter Cumhuriyet yarı başkanlık sistemiyle yönetilen ülkenin nüfusu da 5,5 milyon olarak bilinmektedir.

Euro bölgesi ülkelerinden biri olan Finlandiya2da para birimi olarak da Euro kullanılır. Dünyada en yaşanması mümkün olan ülkelerden biri Finlandiya'dır. Çünkü ülke eğitim, ekonomi ve yaşam kalitesinde oldukça yüksektir.

Finlandiya Bayrağı, Para Birimi

Finlandiya bayrağı beyaz zemin üzerine uzanan mavi haç şeklindedir. Danimarka bayrağındaki gibi haçın yatay kısımları gönder bölgesine doğru kaymıştır. Mavi haç ile ülkenin meşhur gölleri, beyaz arka plan ile de kar kaplı topraklar temsil edilmiştir. Finlandiya'da para birimi olarak da Euro kullanılmaktadır. Finlandiya Euro bölgesi ülkelerinden biridir.

Haberin Devamı

Finlandiya Gezilecek Yerler!

Suomenlinna adası: Başkent Helsinkiden kalkan tekneler ile bölgeye 15 dakikada ulaşmak mümkündür. UNESCO dünya mirası listesinde bulunan bu adada 1746 senesinde İsveç kralının talimatıyla kale, müzeler, kafeler ve ibadethaneler yapılmıştır. Suomenlinna adasına giderek bu müzeleri ziyaret edebilir ve ibadethaneleri de gezebilirsiniz.

Temppeliaukio kilisesi: Devasa bir kaya kütlesinin oyulması ile yapılan bu kilise kaya kilisesi olarak da bilinmektedir. 1969 senesinden beri ziyarete açık olan bu kilise dini yapı olmasına rağmen sanatsal etkinliklere de ev sahipliği yapar. Helsinki şehrinde bulunan bu kilisenin akustiği de çok iyidir.

Laponya: Nefes kesen güzelliği olan kuzey ışıklarını izlemek için en güzel yerlerden biri Lapland ya da Laponyadır. Bu harika doğa olayına şahit olmak isteyen kişilerin buluşma noktasından biri olan Laponya her sene milyonlarca insanın ziyaretini alır.

Finlandiya ulusal sanat müzesi: Theodor höijer tarafından tasarlanmış olan bu müze ülkedeki en değerli sanat koleksiyonlarının yer aldığı müzedir. Pazartesi hariç her gün açık olan bu müzeyi ziyaret ederek ülkedeki sanat ile ilgili de fikir sahibi olabilirsiniz.

Haberin Devamı