Seyahat Fiji nerede, haritası ve komşuları! Fiji bayrağı, para birimi... Fiji gezilecek yerler!

Fiji nerede, haritası ve komşuları! Fiji bayrağı, para birimi... Fiji gezilecek yerler!

Paylaş
Fiji nerede, haritası ve komşuları! Fiji bayrağı, para birimi... Fiji gezilecek yerler!

Fiji, resmi adı ile Fiji Cumhuriyeti olarak da bilinen bir adadır. Pasifik okyanusunun güney bölümünde yer alan ülke İngiliz milletler topluluğu üyesidir. 215 ıssız ada ve 322 ada ile adacıktan oluşan ülke yönetim olarak da 9 bölgeye ayrılır. Fiji nerede, komşuları kimlerdir ve para birimi olarak ne kullanılır sizin için detaylarıyla araştırdık.

Fiji Pasifik okyanusunun güney bölümünde bulunan bir ülkedir. 9 ada olarak bölgelere ayrılmış olan Fiji'nin başkenti ise Suva şehridir.

Haberin Devamı

Fiji Nerede, Haritası ve Komşuları!

Fiji ya da Fiji Cumhuriyeti Pasifik okyanusunun güney bölümünde bulunan bir ülkedir. Batısında Vanuatu, güneybatısında Yeni Kaledonya ve güneydoğusunda da Yeni Zelanda yer alır. Son verilere göre nüfusunun 896.445 kişiden oluştuğu bilinen ülke dünya nüfus sıralamasında 161. sıradadır. Ülkedeki yıllık nüfus değişimi de %0,73 olarak bilinir. Başkenti Suva olan ülkenin önemli şehirleri arasında Levuka, Nausori, Labasa ve Rakiraki bulunur.

Fiji Bayrağı, Para Birimi

İngiliz toplumu olduğu için bayrağın sol üst kısmında Birleşik krallık bayrağı bulunur. Açık mavi arka planı ile denizi sembolize eden bayrakta sağ kısmı Fiji arması kaplamıştır. Fiji'de para birimi olarak da Fiji doları kullanılır. Para birim kodu FJD olan ve 1969 senesinden beri kullanılan bu birim dolar ile karışmaması için FJ$ olarak da sembolleştirilmiştir.

Haberin Devamı

Fiji Gezilecek Yerler!

Viti Levu: Fiji'deki en büyük ada olan Viti levu, ülkedeki kalabalık ve en hareketli tatil yerlerinden biridir. Başkent Suva'nın da üzerinde bulunduğu bu adada yaklaşık olarak 600 bin kişi yaşamaktadır. 10389 kilometrekare yüz ölçümüne sahip bu adada Sukuna Park, Colo-i Suva Forest Reserve, Fiji Museum ve Albert Park gibi yerleri de ziyaret edebilirsiniz.

Vanua levu: Eski adı Sandalwood adası olan Vanua levu ülkedeki en büyük ikinci adadır. En çok dalış meraklıların ilgi gösterdiği bu adada 136 bin kişi yaşamaktadır. Doğal güzellikleri ve huzurlu ortamı ile ilgi çeken Vanua levu Viti levuya göre daha sakin olduğundan sakinliği seven turistler tarafından tercih edilmektedir.

Kuata adası: Deniz kabukları ve deniz canlılarını görebileceğiniz Kutua adasının berrak suları tüm turistlerin ilgisini çekmektedir. Adada birçok dalış noktası da yer aldığından burada dalış yapabilir, mercanları ve rengarenk balık türlerini de görebilirsiniz.

Waya lailai adası: Adanın sıcakkanlı ve güler yüzlü insanının barındığı bu ada diğerlerine göre çok daha ekonomiktir. Yasawa adalarına grubuna bağlı olan bu adada suyun ve plajın tadını çıkarabilirsiniz.