Seyahat Letonya nerede, haritası ve komşuları! Letonya bayrağı, para birimi... Letonya gezilecek yerler!

Letonya nerede, haritası ve komşuları! Letonya bayrağı, para birimi... Letonya gezilecek yerler!

Paylaş
Letonya nerede, haritası ve komşuları! Letonya bayrağı, para birimi... Letonya gezilecek yerler!

Letonya, Avrupa kıtasında ve Baltık denizine kıyısı bulunan bir ülkedir. Avrupa kıtasındaki en az nüfuslu ülkelerden biri olan Letonya'nın nüfusu 1.900,000 olarak bilinir. Geçmişi Sovyetler birliğine kadar giden ülkede birçok tarihi doku da korunmuştur. Letonya nerede, bayrağı ve para birimi nedir detayları ile derledik.

Letonya'nın başkenti Riga şehridir. Resmi dili Letonca olan ülke az nüfuslu ülkeler kategorisinde yer alır.

Haberin Devamı

Letonya Nerede, Haritası ve Komşuları

Letonya, tarihi Sovyetler birliğine kadar uzanan küçük bir Baltık ülkesi olarak bilinmektedir. Az nüfusu sayesinde sakin bir ülke olduğu bilinen Letonya'da gezilecek çok fazla yer vardır. 2500 yıllık bir tarihe sahip olan Letonya'nın resmi adı Letonya Cumhuriyeti'dir.

2004 senesinden beri Avrupa birliğine üye olan Letonya Rusya, Belarus, Estonya ve Litvanya ile komşudur. Avrupa kıtasındaki en az nüfuslu ülkelerden biri olan Letonya'nın başkenti Riga, resmi dili ise Letoncadır. Ülkenin yönetim şekli parlamenter sistemdir.

Letonya Bayrağı, Para Birimi

Letonya bayrağının en üstünde kestane rengi, ortası beyaz reni ve en altı yeniden kestane rengi olmak üzere üç yatay şeritten oluşur. Bağımsız Letonya tarafından ilk kez 1918'den 1940'a kadar Sovyetler tarafından işgal edilene kadar kullanılmıştır. Daha sonra 1990 senesinde yeniden bağımsızlığını kazanan ülkede aynı bayrak kullanımına devam edilmiştir. Letonya'nın para birimi de Euro'dur.

Haberin Devamı

Letonya Gezilecek Yerler!

Riga: Başkent Riga şüphesiz ki Letonya'nın en popüler şehirleri arasındadır. Mimarisinin çoğu 1990'lı yıllarda inşa edilse de şehirde Orta çağ kalıntılarına da rastlamak mümkündür. Kentte Centrs olarak bilinen kısım iyi korunmuş birçok binaya ev sahipliği yapmaktadır. Riga'yı keşfetmek için en iyi yol yavaş yavaş gezmek ve şehrin tadını çıkarmaktır. Letonya etnografya müzesi de şehrin kültürünü ve tarihini merak edenlere önerilen bir yerdir.

Sigulda: Gauja nehrinin vadiisnde bulunan Sigulda'ya Riga'dan arabayla 1 saatte gitmek mümkündür. Güzel manzarası ile Letonya'nın İsviçre’si olarak da bilinen Sigulda 19. yüzyılda inşa edilmiştir. Burası bahçelerle ve arazilerle çevrilir ve ziyarete açıktır. Sigulda'da ayrıca Sigulda orta çağ kalesi ve Krimulda kalesi de vardır.

Liepaja: Baltık denizinin doğusunda bulunan Liepaja kenti 1. dünya savaşı esnasında Letonya'nın başkentinden bölünmüştür. Bir zamanlar gizli Rus askerleri kenti olan Liepaja beyaz kumlu plajları ile ünlüdür. Dienvidrietumi ve Vecliepaja en meşhur iki plajı olsa da çok kalabalık olmaz.

Kuldiga: Letonya'nın Venedik'i gibi görülen kuldiga kasabasında ev ve sokakların arasından bir şelale akmaktadır. Venta olarak bilinen bu şelale 240 metrelik bir genişliğe sahiptir. 2. dünya savaşı esnasında zarar görmüş olmasına rağmen büyük çoğunluğu bozulmamış olan tuğla köprüsü de vardır.

Haberin Devamı