Seyahat Nijerya nerede, haritası ve komşuları! Nijerya bayrağı, para birimi... Nijerya gezilecek yerler!

Nijerya nerede, haritası ve komşuları! Nijerya bayrağı, para birimi... Nijerya gezilecek yerler!

Paylaş
Nijerya nerede, haritası ve komşuları! Nijerya bayrağı, para birimi... Nijerya gezilecek yerler!

Nijerya, resmi adı ile Nijerya Federal cumhuriyeti olarak karşımıza çıkar. Afrika kıtasının batısında bulunan Nijerya'nın başkenti Abuja'dır. Ülkenin ismi Nijer nehrinden gelir. Nijerya nerede, bayrağı nasıldır, para birimi nedir ve gezilecek yerler nerelerdir detayları ile derledik.

Nijerya Afrika kıtasında bulunan bir ülkedir. Afrika'nın batısında bulunan Nijerya'nın başkenti Abuja'dır.

Haberin Devamı

Nijerya Nerede, Haritası ve Komşuları!

Afrika kıtasının batısında konumlandırılmış olan Nijerya'nın resmi ismi Nijerya Federal Cumhuriyetidir. Ülkenin kuzey tarafında komşuları Çad, Benin, Nijer ve Kamerun'dur. Ülkenin güneyinde ise Gine Körfezi'nin içinde bulunan Benin körfezi bulunur.

Ülkenin deniz seviyesine olan yüksekliği 380 metre olurken ülkenin en yüksek noktası da Chappal Waddi'dir. Bu dağın zirvesi 2419 metre yüksekliğindedir. Ülkenin toplam yüz ölçümü 923.768 kilometrekare olarak tespit edilmiştir.

Nijerya Bayrağı, Para Birimi

Nijerya bayrağının günümüzdeki ali 1 Ekim 1960 tarihinde kullanılmaya başlanmıştır. Bayrakta dikey olarak bayrağı üçe bölen yeşil ve beyaz renkler vardır. Bayrağın göndere çekilen kısmındaki yeşil renk ülkenin ekonomik olarak tarıma elverişli olmasını temsil eder.

Haberin Devamı

Yanındaki beyaz renk ile barış ve birlik temsil edilir. Sondaki yeşil de yine tarımı ve ülkedeki yeşil doğayı temsil etmektedir. Nijerya'da para birimi olarak Nijerya Nairası kullanılır.

Nijerya Gezilecek Yerler!

Badagry town: Afrikalı kölelerin Avrupa'ya götürülmeden önce bekletildiği son limana da ev sahipliği yapan Badagri kasabasının bir diğer ismi geri dönüşü olmayan noktadır. Kasabanın bu ismi almasındaki neden kölelerin bu kasabadan sonra geri dönüşü olmayan yolculuğa çıkmasıdır. 1840 senesinde inşa edilmiş olan Brazilian barracoon ismindeki köle hapishanesi de bölgedeki köle ticaretinin izlerini yansıtmaktadır.

Nijerya ulusal müzesi: Haftanın her günü 09:00 ile 16:00 saatleri arasında ziyarete açık olan Nijerya ulusal müzesi Lagos adasının Onikan kısmında yer almaktadır. Ülkedeki en önemli sanat koleksiyonuna ev sahipliği yapan bu müzeye girmek için yaklaşık 200 NGN ödemek gerekir. Müzeye gelen kişilere buradaki ulusal lezzetleri sunan restorana da uğramaları önerilir.

Gidan makama museum: Batı Afrika'daki en eski şehir olan Kano'da bulunan Gidan makama müzesi geleneksel mimarinin en güzel örneklerinin görüleceği yerlerdendir. Sahra çölünden geçen ve ticaret yollarının kesiştiği noktada bulunan bu müzeyi haftanın her günü ziyaret etmek mümkündür.

Kurmi pazarı: Afrika'daki en büyük pazarlardan biri olan Kurmi pazarı 16 hektarlık bir alandadır. Bu pazarda heykeller, dokuma ürünler, el işi eşyalar ve yerel el sanatları ile ilgili ürünleri bulabilirsiniz.

Haberin Devamı