A. Yavuz Kocaömer 2025 Avrupa Para Gençlik Oyunları ev sahipliği adaylığımız resmileşti
HABERİ PAYLAŞ

2025 Avrupa Para Gençlik Oyunları ev sahipliği adaylığımız resmileşti

Portekiz ve Türkiye, Para Gençlik Oyunları’nın ev sahipliğini yapmak için yarışıyor. Avrupa Paralimpik Komitesi, 2025 Avrupa Para Gençlik Oyunları, ev sahipliği teklif sürecinde bir sonraki aşamaya geçen iki ülkeyi açıkladı. Portekiz ve Türkiye, Avrupa’nın gelecek vadeden Para sporcularını bir araya getiren en büyük organizasyonu düzenlemek için, güçlü başvurularda bulundu.

Türkiye ve Portekiz Milli Paralimpik Komiteleri’nin 2025 için teklifleri, ITT Komitesi olarak bilinen uzman grup tarafından incelenecek. Avrupa Para Gençlik Oyunları 2011’den beri Avrupa Paralimpik Komitesi takviminde önemli bir yere sahip. En kapsamlı resmi teklif süreci Avrupa Paralimpik Komitesi Yönetim Kurulu üyesi Geoff Newton, “Elimizdeki iki teklif de Milli Paralimpik Komitelerin, tüm bölgede Para sporun yararı için, bu vizyonun gerçekleşmesine yardımcı olma konusundaki kararlılığını gösteren güçlü tekliflerdir” dedi. Önümüzdeki aylarda iki teklif de ITT Komitesi tarafından tüm yönleriyle değerlendirilecek.

Haberin Devamı

2025 Avrupa Para Gençlik Oyunları ev sahipliği adaylığımız resmileşti

Saha ziyaretleri yapılacak ve önerilen mekanlar, ulaşım ve konaklama, mali destek ve çoklu spor organizasyonunu başarı ile sunulmasını sağlayacak. Mutabakat Anlaşması imzalandı Avrupa Para Gençlik Oyunları’nın her 4 yılda bir gerçekleşmesi ve potansiyel ev sahiplerinin oyunları en iyi şekilde organize etmesi ve tekliflerini sunması için yeterli zaman sağlayan resmi süreç planlandı. Daha deneyimli sporcular için Avrupa Paralimpik Komitesi, dokuz spor dalında Paris 2024 Paralimpik Oyunları için önemli bir kalifikasyon fırsatı sunan Rotterdam 2023 Avrupa Para Şampiyonası’nın açılışını desteklemek ve korumak için Avrupa Para Şampiyonası yönetimi ile ortaklık kurdu. Bu ilişki Türkiye ve Almanya’nın kısa süre önce 2027 için teklif veren ülkeler olarak açıklanması ile devam ediyor. Avrupa Para Gençlik Oyunları için ev sahibi bulmak ve organizasyonu yönetmekten sorumlu olduğu, proje ortağı olan Team TOC ile Avrupa Paralimpik Komitesi bir Mutabakat Anlaşması da imzaladı.

Kaynak: https://www. europaralympic.org/post/portugaland- türkiye-in-the-running-to-hosteuropean- para-youth-games

Haberin Devamı

TÜRKİYE MİLLİ PARALİMPİK KOMİTESİ’NİN ÖNCÜLÜĞÜ

Türkiye Ulusal Ajansı’nın desteklediği, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Avrupa Birliği Erasmus projesinin tanıtım toplantısı, The Marmara Pera’da gerçekleştirildi. Proje kapsamında yapılacak çalışmalarda, engelli gençler ve paralimpik sporcular başta olmak üzere gençler, gençlik çalışanları, antrenörler, eğitmenler ve çevresel sürdürülebilirlik ile afetlere karşı dayanıklılık konularında faaliyet gösteren kurumlar arasındaki iş birliğinin gelişmesi ve gençlik alanında özgün çalışmaların ortaya koyulması hedefleniyor. Türkiye, İtalya, Fransa, Ukrayna ve Arnavutluk’tan 7 ortağın katılımıyla yapılan projeye, Türkiye’den Marmara Üniversitesi ve Haydi Yapalım Derneği (Let’s Do It Türkiye), Fransa’dan Station de Jeunesse, Arnavutluk’tan Fondacioni Yeşilay, İtalya’dan Eco Intercultura South ve Ukrayna’dan NGO-Non Formal Education for Youth dahil oldu.

Murat Aksu: Büyük projeler ekip işidir

Haberin Devamı

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Dr. Av. Murat Aksu Murat Aksu projeye ilişkin olarak yayınladığı mesajda şunları ifade etti: “Her türlü alanda ve projede sorumluluk almaya devam edeceğiz. Bizler biliyoruz ki olimpik ve paralimpik dünyasında her şey ekip işi. Sporcu, antrenör, yerel yönetim, bakanlık, kısacası devletimiz ve milletimizin el ele vermesiyle büyük projeler hayata geçiyor. Türkiye Milli Paralimpik Komitesi, Avrupa Birliği Erasmus Projesi de bunun en son örneği. Katkıda bulunan herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi iletiyorum.”

2025 Avrupa Para Gençlik Oyunları ev sahipliği adaylığımız resmileşti

Ümran Başar: Gençlerimiz için harika bir fırsat

Proje koordinatörlüğünü yapan TMPK Spor ve Eğitim Alt Komisyon Üyesi Dr. Ümran Başar ise “Özellikle yaşadığımız deprem felaketi sonrası, sosyal sorumluluk alma noktasında gayretimizi gösteren bir proje olduğunu düşünüyoruz. Projenin 2 yıl sürecek her aşamasında, Paralimpik sporcular başta olmak üzere gençlerin, antrenörlerin, eğitmenlerin hem toplumsal faydaya hizmet edecekleri hem de kendilerini geliştirecekleri bir ortam oluşturulması bizleri çok mutlu ediyor” dedi.

Serkan Baltacı: Sonuna kadar destekliyoruz

TMPK Genel Koordinatörü Serkan Baltacı, “Bu projeyle Avrupa ve yurt içi paydaşlarımızla, sporun iyileştirici gücünü ve mental sağlık tarafını biraz daha ön plana çıkarıp farkındalık yaratmak istiyoruz. TMPK olarak Başkanımız Murat Aksu önderliğinde, 8 yıllık bir stratejik plan çalışması içerisindeyiz. İşin bir yanı sporcu, ikinci yanı da sosyal sorumluluk. Bu anlamda bu tür projeleri sonuna kadar destekliyoruz. Bu projenin özellikle deprem felaketi sonrasında çok önemli olduğunu değerlendiriyoruz” diye konuştu.

2025 Avrupa Para Gençlik Oyunları ev sahipliği adaylığımız resmileşti

Sıradaki haber yükleniyor...
holder