A. Yavuz Kocaömer Farklı fimler-2
HABERİ PAYLAŞ

Farklı fimler-2

SEVGİLİ YAZARIMIZ YAVUZ KOCAÖMER'İN VEFATINDAN ÖNCE GÖNDERDİĞİ SON YAZISINI SİZLERLE PAYLAŞIYORUZ.

Geçen hafta köşemizde engellilikle ilgili izlemeniz gereken 6 farklı filmi sizlerle paylaşmıştık. Bu hafta da farklı film önerilerimizle devam ediyoruz.

RAY

Ray, kendi halinde yaşayıp giden, hayalleri olan küçük bir çocuktur. Oldukça trajik bir olay sonucunda hayatına kör olarak devam etmek zorunda kalır. Yaşadığı bu acıya rağmen hayata dair umudunu kaybetmez ve yepyeni, taze hayallerle hayat yolculuğuna devam etmeye karar verir. Ray, karşısına çıkan engellerle savaşacak ve dünyanın en önemli müzisyenlerinden biri haline gelecektir. Küçük Ray, hem adıyla hem de soyadıyla tanınan Ray Charles olacaktır.

Haberin Devamı

INSIDE I’M DANCING (İçimdeki Dans)

Bridget Jones’un Günlüğü ve Billy Elliot’ın yapımcılarından, iki sıra dışı arkadaşın kendi dünyalarıyla yüzleşmeye karar vermelerinin unutulmaz hikayesi. Michael, engelliler için özel inşa edilmiş Carrigmore Home’a yerleşmeye karar vermiştir, taa ki asi ruhlu Rory O’Shea ile tanışana kadar. Rory’nin onları bu sistemin dışına çıkaracak bir planı vardır.

THE UPSIDE (Olacak İş Değil)

Eski bir mahkum olan Dell, şartlı tahliye edilmesinin ardından, yaşamını sürdürmek için iş arayışına girer. Kendisini sürekli yanlış iş görüşmelerinde bulan Dell, bir türlü istediği gibi bir iş bulamaz. Bu sırada Paris’te yaşayan zengin bir iş adamı olan Phillip, sağlık problemleri nedeniyle bir yardımcıya ihtiyaç duymaktadır. Phillip, iş görüşmesine gelen Dell’in aksi ve saygısız tavırlarından hoşlanınca, aradığı kişiyi bulduğunu düşünür. Personel şefi Yvonne, Dell’in işe alınmasına itiraz etse de, engel olamaz. Farklı karakterlere ve dünyalara sahip olan Phillip ve Dell, birlikte zaman geçirmeye başladıkça, birbirlerinden birçok şey öğrenecek ve kısa bir süre sonra da Phillip ve Dell arasında beklenmedik bir dostluk başlayacaktır. 2011 yılında Olivier Nakache ve Eric Toledano tarafından çekilen Fransa yapımı ‘Intouchables’ başta Fransa’yı sallamış, ardından da tüm dünyada dikkatleri üstüne çekmişti.

Haberin Devamı

BONUS CHAINED FOR LIFE

Chained For Life, fiziki farklılıklar nedeniyle toplum tarafından ötekileştirilenlerin yaşamına odaklanıyor. Güzel bir oyuncu, aynı filmde rol aldığı arkadaşı ile arasında bir bağ kurmaya çalışır. Filmde, rol arkadaşları arasında zamanla oluşan ve gittikçe derinleşen ilişki anlatılıyor.

REGARDING HENRY (Kendini Arayan Adam)

Hali vakti yerinde, çok başarılı bir avukat bir soygun sırasında beynine bir kurşun yer ve bütün kişiliği, bu korkunç olay ardından değişir. Hafızası sıfırdır. Karısı onu fazla sevmese de, tüm kalbiyle tedavisini üstlenir.

BORN ON THE FOURTH OF JULY (Doğum Günü 4 Temmuz)

Amerikalı Ron Kovic gönüllü olarak Vietnam’a savaşmaya gider. Ancak savaşın acımasız, sert yüzü kendini gösterir ve Kovic evine belden aşağısı felç olarak geri döner. Genç yaşta sakat kalmanın verdiği ruhsal acıya katlanmanın yanı sıra, uğrunda felç olduğu ülkesinin gazilere saygı göstermediğini gören Kovic, ihanete uğradığını hisseder ve savaş karşıtı gösterilere katılarak kendi mücadelesini başlatır. Vietnam Üçlemesi’nin ikinci filmi olan Born On The Fourth Of July’da sıcak savaş sahnelerine fazla yer vermeyen Oliver Stone, bu kez de savaşın insan üzerindeki olumsuz etkilerini göstererek muhalif tavrını ortaya koyuyor. Film 1989 yılında, 8 dalda Oscar’a aday gösterilip yönetim ve montaj dallarında ödüle layık görülmüştü. Ayrıca Tom Cruise, Ron Kovic rolü sayesinde ilk defa Oscar’a aday olmuş ancak ödülü My Left Foot filmindeki Daniel Day-Lewis’e kaptırmıştı.

Haberin Devamı

37 SECONDS (37 Saniye)

37 Saniye, orijinal adıyla 37 Seconds; prodüktörlüğünü ve direktörlüğünü Hikari’nin yaptığı 2019 yapımı bir Japon drama filmidir. Filmde, serebral palsi hastası olan 23 yaşındaki amatör oyuncu Mei Kayama (filmdeki ismiyle Yuma Takada) baş rolü oynuyor. Manga dünyasında yer edinmeye çalışan Yuma, sempatik bir dergi editörü (Yuka Itaya) ile tanışıyor ve ona sanatının etkileyici olduğunu ama hayat tecrübesinin az olduğunu görebildiğini söylüyor. Film 69. Berlin Uluslararası Film Festivali’nde gösterildi ve Seyirci Ödülü kazandı. Festivalin Panorama alanında Uluslararası Sanat Sinema Konfederasyonu’ndan Sanat Sinema Ödülü kazandı.

MY LEFT FOOT (Sol Ayağım)

İnsan doğuştan engelli olarak dünyaya gelse bile o engeli aşmanın ve imkansız denilen şeye hayat vermenin bir yolu mutlaka vardır. Bunun için gereken tek şey istektir. Christy Brown, beyin felçli olarak dünyaya gelir ve hiçbir zaman hareketlerini kontrol altında tutamaz. Ayrıca tüm yaşamı tekerlekli sandalyede geçer. Bir gün sol ayağının bu felçten etkilenmediğini keşfeder ve onunla hayata bambaşka bir biçimde tutunur. Bu onun için bir şanstır. Üzerinde çalışmaya başlar ve bu yolla kendi ruhunda saklı yeteneği açığa çıkartır. Sadece sol ayağını kullanarak yazdığı romanlar ve şiirler, onun İrlanda edebiyatının saygın isimleri arasına girmesini sağlar. Film, Christy Brown’ın aynı adlı romandan uyarlanmıştır ki hikaye de kendi gerçeğidir. Ray, en iyi film dahil olmak üzere toplam 5 dalda Oscar’a aday oldu. Daniel Day-Lewis ile Brenda Fricker oyunculuk dallarında ödül kazandırdı.

ROLLING TO YOU (Aşk İçin)

Başarılı bir iş adamı olan Jocelyn, aynı zamanda oldukça çapkın ve yalancı bir kişiliğe sahiptir. Engelli gibi davranarak genç ve güzel bir kadını baştan çıkarmaya çalışır ancak kadının kız kardeşinin tekerlekli sandalyeli olduğundan haberi yoktur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder