A. Yavuz Kocaömer İsrail'i yendiler kupayı Gazzeli çocuklara armağan ettiler
HABERİ PAYLAŞ

İsrail'i yendiler kupayı Gazzeli çocuklara armağan ettiler

Goalball’de dünyanın en onun da adını yazın. iyi takımı olan Kadın Milli Takımımızdan bir tarihi zafer ve çok anlamlı bir jest. Ay-yıldızlı kızlarımız, Karabağ’ın Podgorica kentinde düzenlenen Avrupa Goalball Şampiyonası’nın finalinde İsrail’i 8-4 yenerek, tarihinde üçüncü kez Avrupa Şampiyonu olurken, kazandıkları kupayı Gazzeli çocuklara armağan ettiler. Şampiyonada mücadele eden ve yarı finalde Litvanya’ya mağlup olarak finale çıkma şansını kaybeden Erkek Milli Takımımız da üçüncülük-dördüncülük maçında İsrail’i 5-2 mağlup etti ve onlar da aldıkları kupayı Gazzeli çocuklara armağan ettiler.

Haberin Devamı

Tüm maçlarda ezici üstünlük sağladılar

9 Aralık’ta başlayan ve erkeklerde 10, kadınlarda 9 olmak üzere Avrupa’nın en iyi 19 takımının mücadele ettiği şampiyonada C Grubu’nda yer alan Goalball Kadın Milli Takımımız, ilk maçında Almanya’yı 10-0, ikinci maçında Büyük Britanya’yı 5-3, üçüncü maçında da Ukrayna’yı 10-0 yenerek çeyrek finalde Fransa’nın rakibi oldu. Çeyrek finalde Fransa’yı da 11-1 mağlup eden Kadın Milli Takımımız yarı finale yükseldi. Yarı finalde Yunanistan’a da şans tanımayan ay-yıldızlı ekibimiz rakibini 9-2 mağlup etmeyi başararak adını finale yazdırdı.

İsraili yendiler kupayı Gazzeli çocuklara armağan ettiler

Gazze trajedisi İsrail karşısında ekstra motivasyon oldu

Millilerin finaldeki rakibi İsrail’di. Şampiyona boyunca sürdürdüğü dominant oyununu İsrail karşısında da tekrarlayan Milli Takımımız, rakibi karşısında 8-4’lük skorla galip gelerek tarihindeki üçüncü Avrupa Şampiyonluğu’nu elde etti. TRT Spor Yıldız Kanalı’ndan naklen yayınlanan final maçı sonrasında büyük sevinç yaşayan ay-yıldızlı kızlarımız, erkek takımımızın bu maçtan önce yaptığı üçüncülük maçında İsrail ile karşılaşmasının ve galip gelmesinin ardından kendilerinin de aynı ülkenin takımıyla karşı karşıya gelmelerinin ekstra motivasyon kaynağı olduğunu belirterek, “Gazze’de İsrail tarafından katledilen Filistinli çocuklar ve siviller için oynadık. Bu galibiyeti onlara armağan ediyoruz. Ayrıca bu trajediye tüm dünyanın dikkatini çekmek için büyük bir çaba sarf eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a da armağan ediyoruz. Dönüşte bizi kabul etmeleri halinde Kupayı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kendilerinin huzuruna çıkarmak ve takdim etmek istiyoruz,” diye konuştular.

Haberin Devamı

Tüm şampiyonluklara ambargo koydular

Takım sporlarında Türkiye’nin en başarılı takımı olma unvanına sahip olan Goalball Kadın Milli Takımımız, 2015’te Litvanya’da, 2019’da da Almanya’da Avrupa Şampiyonluğu sevinci yaşamıştı. Kızlarımız ayrıca 2016 Rio ve 2020 Tokyo olmak üzere üst üste iki kez Paralimpik Oyunları Şampiyonu, 2019’da da Dünya Şampiyonu olmuştu. Takımımız 2019’daki Dünya Şampiyonluğu’yla aynı zamanda 2024 Paris Paralimpik Oyunları’na katılma hakkını kazanmıştı.

Erkek Milli Takımımız da İsrail’i yenerek bronz aldı

Şampiyonada ülkemizi temsil eden bir diğer ekibimiz Goalball Erkek Milli Takımımız ise B Grubu’nda mücadele etti. Grup maçlarında Finlandiya’yı 5-1 Karadağ’ı 13-3, İsrail’i 5-4 yenip Ukrayna’ya 4-1 mağlup olan Erkek Milliler, çeyrek finalde de Büyük Britanya’yı 13-3 mağlup ederek yarı finale yükseldiler. Finale çıkma mücadelesinde Litvanya’nın karşısına çıkan ay-yıldızlı temsilcimiz rakibine 11-1 yenilerek altın madalya için mücadele etme şansını kaybetti. Üçüncülükdördüncülük maçında ise bir kez daha İsrail ile karşılaşan Milli Takım, rakibine 5-2’lik bir üstünlük sağladı ve Avrupa 3.’sü oldu. Erkek takımımız da üçüncülük kupasını Gazzeli çocuklara armağan etti. Şampiyonanın erkekler finalinde Litvanya’yı 8-3 mağlup eden Ukrayna ise Avrupa Şampiyonu oldu.

Haberin Devamı

MURAT AKSU: KIZLARIMIZ BİZİM GURUR KAYNAĞIMIZ

Şampiyona sonrası bir kutlama mesajı yayınlayan Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı (TMPK) Dr. Av. Murat Aksu, Goalball Kadın Milli Takımımızı Avrupa Şampiyonluğu’ndan dolayı tebrik etti. Goalball’ün ülkemizde çok yeni bir branş olmasına rağmen, kısa zamanda özellikle kadın sporcularımız tarafından çok büyük başarılara imza atıldığının altını çizen Başkan Aksu, “Kızlarımızın bu başarısı fırsat verildiği zaman Türk insanının neler yapabileceğinin en büyük göstergesidir. Biz engelli sporlarında daha yolun başındayız. 21 yıllık bir mazimiz var. Ancak azmimiz, yeteneğimiz, irademiz, çalışkanlığımız ve kazanma arzumuzla bizden çok ileri ülkelerle rekabet edebilecek ve onları alt edebilecek seviyeye ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Goalball Kadın Milli Takımımız dünya ile rekabetimizde artık sembol olmuş bir takımdır. Bizim gurur kaynağımızdır. Bu kadar kısa bir zaman diliminde dünyanın en tepesine çıkmak çok kolay bir iş değildir. Başarılarını Paris 2024’te de sürdüreceklerine olan inancım tamdır. Ayrıca aynı organizasyonda Avrupa 3.’sü olan Erkek Milli Takımımızı da kutluyorum. Kızlarımızın bu büyük yolculuğuna onların da katılıyor olması bizi ayrıca mutlu etmektedir,” dedi.

İsraili yendiler kupayı Gazzeli çocuklara armağan ettiler

Sıradaki haber yükleniyor...
holder