A. Yavuz Kocaömer Kartal Kızılay Hastanesi Fizik Tedavi Bölümü
HABERİ PAYLAŞ

Kartal Kızılay Hastanesi Fizik Tedavi Bölümü

Benim gibi küçük yaşta çocuk felcine (polio) yakalanmışların, bilhassa omurga deformasyonu nedeniyle zaten kısıtlı olan hareket kabiliyetleri, ilerleyen yaşlarda daha da artmaktadır. Zaman zaman da özellikle ters bir hareket sonrası genellikle omurga, kollar ve omuz bölgelerinde ağrılara yol açmaktadır. Son günlerde sağ omuzumda ağrılarım artarak şiddetlendi. Bugüne kadar çeşitli kliniklerde fizyoterapi seansları ile tedavi olmuşluğum vardı. Bu sefer nereye başvursam diye düşünürken Türkiye Milli Paralimpik Komitesi sağlık altkurul üyemiz Dr. Öğretim Üyesi Sadi Kayıran karşıma çıktı. Kartal Kızılay Hastanesi bünyesinde oluşturdukları Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi’ne gittim. Uzman hekimlerin detaylı muayenesinden sonra da tedavime başlandı. Öncelikle belirteyim; gençlik yıllarımın geçtiği Almanya’da sürekli olarak fizik tedavisi gördüm. Dr. Sadi Kayıran ve ekibinin oluşturduğu bu güzel merkez Almanya’dakileri aratmadığı gibi, onlardan üstün olduklarını da rahatlıkla söyleyebilirim.

Haberin Devamı

Teşekkür ederim

Başta merkezin kurucusu sayın Dr. Öğr. Üyesi Sadi Kayıran olmak üzere, Uzm. Dr. Esra Şahin, Uzm. Dr. Alper İnceoğlu, Fizyoterapist Nevzat Köseman, Nurettin Akgün, Ayşenur Tahmazoğlu, Alp Eren Soylu, Yeliz Polat, Berkay Aktaş ve ekibin tüm elemanlarına gösterdikleri samimi ilgileri için ne kadar teşekkür etsem azdır. İyi ki varsınız. Şimdi sizlerle bu güzel merkez ile ilgili tanıtım yazısını paylaşıyorum. Tüm engelli kardeşlerime sağlıklı günler dilerim.

Kartal Kızılay Hastanesi Fizik Tedavi Bölümü

Engellilere SGK kapsamında tedavi imkânı

Fizik tedavi bölümümüzde insan odaklı bakış ile hizmet vermekteyiz. Ekibimiz sevgi ve saygı çerçevesinde hastalarımızın sağlığına kavuşması için özverili bir şekilde çalışmaktadır. Fizik tedavi ünitemizde alanında uzman hekim ve fizyoterapistlerimiz ile güncel teknolojik gelişmelerden yaralanarak tüm rehabilitasyon uygulamaları yapılmaktadır. Ünitemizde hastalarımızın ilk değerlendirilmesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon hekimi tarafından yapılmaktadır. Sonrasında hekim ve fizyoterapist birlikteliği ile multidisipliner yaklaşımla hastalarımız değerlendirilmekte ve kişiye özel rehabilitasyon programı ile tedaviye alınmaktadır. Bununla birlikte fiziksel engeli bulunan, SGK kapsamında olan vatandaşlarımız ünitemizde birçok tedavi uygulamasından yararlanabiliyor. Özellikle ICD-10 hastalık tanısı olan hastalar bu tedavileri yılda en az 60 seans olarak ünitemizde alabilmektedirler.

Haberin Devamı

Yapay zeka programı ile rehabilitasyon yapılıyor

Uzuv kaybı gibi birçok fiziksel engelli bulunan vatandaşımız da SGK kapsamında bu hizmetlerden yararlanabilmektedir. Fizik tedavi ünitemizde engelli çocuklarımız için tasarlanmış odamızda denge ve yürüyüş parkurlarından ata binme (hipoterapi) terapisine, elin ince becerisini geliştirmekten cihazlamaya kadar tüm uygulamalar bulunmaktadır. Ayrıca bireye özel olarak geliştirilen bir yapay zeka rehabilitasyon programı ve ekipmanı ile de ünitemizde tedavi yapılmaktadır. Bu program sayesinde ünitemizde hastaların performanslarını bilgisayarlı ortamda yapay zeka yardımı ile kaydederek zaman içindeki gelişimini analiz edebiliyor ve tedavideki anlamlı farkları net bir şekilde görebiliyoruz.

Haberin Devamı

İntegratif tıp tedavileri

Fiziksel engelli vatandaşlarımıza sunduğumuz bu hizmetlerin haricinde, ünitemizde birçok bel boyun hastasına ortopedik manuel terapi (karyopraksi, osteopati vb) uygulamaları, kupa terapisi, graston terapisi uygulanmaktadır. Yine eklem ve kas rahatsızlıkları olan hastalara PRP, Nöral terapi, Poroloterapi ve Ozon tedavi gibi İntegratif tıp tedavileri de hekimlerimiz tarafından yapılmaktadır.

Sporcu tedavisinde de modern tıbbi yaklaşımlar

Ortopedik sakatlıklar için İtalya’da geliştirilen ve üretilen manyetik alan kuvvetinden yararlanan ve son zamanlarda sporcu camiasının vazgeçilmezi olan TECAR terapi cihazımızı aktif kullanıyoruz. Ayrıca topuk dikeni ve bursit gibi rahatsızlıklar için de ESWT (yüksek ses dalgası ile topuk dikeni kırma) tedavisi de yapılmaktadır. Sporcu rehabilitasyonu konusunda da titizlikle çalışıyor ve spora dönüş evresinde olmazsa olmaz kuvvet arttırma ve ölçme cihazı olan BİODEX izokinetik ölçüm cihazı ile aktif sahaya dönüş programı planlanmaktadır. Sağlıklı günler dileriz.

İBRAHİM GÜMÜŞDAL Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Genel Sekreteri

ICD-10 HASTALIK TANILARI

Hemipleji
Multipl skleroz
Distoni
Serebral palsi
Parapleji ve tetrapleji
Meningomiyelosel
Motor nöron hastalığı
Parkinson
Herediyer ataksi
Spinal kord yaralanmaları
Transvers miyelit
Gullian Barre Sendromu
Polio
Brakial pleksus
Muskuler distrofi
Hidrosefali

Sıradaki haber yükleniyor...
holder