A. Yavuz Kocaömer Para sporlarda Paris mesaisi
HABERİ PAYLAŞ

Para sporlarda Paris mesaisi

Fransa’da gerçekleştirilecek Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na dokuz ay kala sporcularımızın kota mücadelesi bütün hızıyla sürüyor. Kasım ayı içerisinde para yüzme, para masa tenisi ve para badminton branşlarında çeşitli ülkelerde gerçekleştirilen uluslararası yarışlarda sporcularımız Paris 2024’e katılmak için yoğun bir uğraş verirken, para yüzme branşında alınan paralimpik kotaları camiada büyük sevince yol açtı.

Yüzmede 30 madalya 19 kota

10-12 Kasım 2023 tarihleri arasında Mısır’ın Kahire kentinde düzenlenen Citi Paraswimming World Series yarışmalarında para yüzücülerimiz 12 altın, 6 gümüş, 12 bronz madalya kazandı. Toplam 10 sporcuyla mücadele ettiğimiz şampiyonada milli yüzücülerimiz Paralimpik A Barajı’nı 14 kez, Paralimpik B Barajı’nı da 5 kez geçtiler. Türkiye Milli Paralimpik Komitesi olarak sporcularımızı ve antrenörlerini tebrik ederiz. Alınan madalyalar ve geçilen barajlar şöyle:

Haberin Devamı

MADALYA LİSTESİ

Altın Madalyalar: Turgut Aslan Yaraman (7 Altın), Sümeyye Boyacı, Sevilay Öztürk, Emine Avcu, Umut Ünlü, Baran Doruk Şimşek.

Para sporlarda Paris mesaisi

Gümüş Madalyalar: Turgut Aslan Yaraman (2 Gümüş), Sümeyye Boyacı, Umut Ünlü, Koral Berkin Kutlu, Meryem Nur Tunuğ.

Bronz Madalyalar: Koral Berkin Kutlu (3 Bronz), Baran Doruk Şimşek (3 Bronz), Turgut Aslan Yaraman (2 Bronz), Sümeyye Boyacı, Meryem Nur Tunuğ, Emine Avcu, Umut Ünlü.

BARAJ LISTESİ

Umut Ünlü: 4 A Baraj Turgut Aslan Yaraman: 3 A Baraj/1 B Baraj Sümeyye Boyacı: 2 A Baraj/1 B Baraj Sevilay Öztürk: 2 A Baraj/1 B Baraj Elif İldem: 2 A Baraj/1B Baraj Meryem Nur Tunuğ: 1 A Baraj Emine Avcu: 1 B Baraj

PARA MASA TENİSİNDE 7 MADALYA

9-12 Kasım tarihlerinde Fransa’da düzenlenen Para Masa Tenisi Fransa Açık Turnuvası’nı milli sporcularımız 1 gümüş, 6 bronz ile toplamda 7 madalya ile tamamladı. Madalya alan sporcularımız şöyle:

TEKLER:

Gümüş: Nesim Turan- Klas 4 Bronz: Neslihan Kavas- Klas 9, Merve Cansu Demir - Klas 10, İrem Oluk - Klas 4.

ÇIFTLER:

Bronz: Ali Öztürk / İrem Oluk- Klas XD10, Merve Cansu Demir / Neslihan Kavas - Klas WD20, Nesim Turan / Sameh Eid - Klas MD8.

Haberin Devamı

PARA BADMİNTONDA 2 BRONZ

7-12 Kasım 2023 tarihleri arasında Japonya’da düzenlenen Hulic Daihatsu Japan Uluslararası Para Badminton Turnuvası’nda ülkemizi temsil eden milli sporcularımız Halime Yıldız (SL3) ve Emine Seçkin (WH2) bronz madalyanın sahibi olarak Paris 2024 kota şanslarını sürdürdüler.

Para sporlarda Paris mesaisi

IPC, PARA DANS SPORUNU WORLD ABILITYSPORT’A DEVREDİYOR

Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC), Para Dans Sporu yönetiminin 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla World Abilitysport’a devredildiğini duyurdu. 30’dan fazla ülkede faaliyet gösteren para dans sporu 1998’den beri IPC tarafından yönetiliyordu ve IPC’nin uluslararası federasyon olarak görev yaptığı 6 spordan biriydi. World Abilitysport para sporların gelişmesinde dünyanın önde gelen organizasyonlarından biri, aynı zamanda tekerlekli sandalye eskrim ve akülü sandalye hokey için de uluslararası yönetim organı.

'Teşekkür etmek istiyorum’

IPC Başkanı Andrew Pardona “World Abilitysport’un tarihi paralimpik hareketin tarihi ile yakından bağlantılı bir kuruluştur. Sporu tabandan elit seviyeye kadar geliştirme konusunda kanıtlanmış bir geçmişe ve yönetim organı olarak engin bir deneyime sahiptir. World Abilitysport’a, para dansın büyümesi ve gelişmesi için gerekli tüm bilgi ve becerileri sağlayacak para sporlara olan tutkuları ve bağlılıkları için teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca, çeyrek asır önce IPC’nin bir parçası haline gelmesinden bu yana para dansın olağanüstü gelişiminden sorumlu olan Dünya Para Dans Sporu’na ve spor camiasına da teşekkür etmek istiyorum. Dünya Para Sporları birimi ile birlikte, önümüzdeki yıl 1 Ocak’ta başlayacak olan bu yeni ve heyecan verici aşamaya zemin hazırladılar” dedi.

Haberin Devamı

'İnançlıyız’

World Abilitysport Başkanı Rudi Van Den Abelee “World Abilitysport, para dans sporu için parlak yeni bir sayfa açma şansına sahip olmaktan büyük heyecan duymaktadır. Bu inanılmaz güçlü, dinamik ve güzel sporun arkasında harika bir sporcu, antrenör, gönüllü ve yetkili topluluğu bulunmaktadır. Para sporların dünya çapında gelişimini sürdürme çabalarımızı başlatmak için bize güçlü bir temel verildi. Tecrübemiz, tutkumuz ve bağlantılarımız ile birlikte para dans sporunun daha uzun yıllar boyunca gelişebileceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder