A. Yavuz Kocaömer Para sporlarında yaz bereketi
HABERİ PAYLAŞ

Para sporlarında yaz bereketi

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na bir yıldan biraz daha fazla bir zaman kala, sporcuların kota savaşı da olanca hızıyla sürüyor. 2023 yılında gerçekleştirilen uluslararası organizasyonların Paris 2024’e kota puanı vermesi nedeniyle, oyunlara katılmak isteyen para sporcularımız, performanslarını katlayarak mücadelelerini sürdürüyorlar.

İçinde bulunduğumuz temmuz ayında da çeşitli ülkelerde organize edilen uluslararası yarışlarda sporcularımız elde ettikleri birçok madalyanın yanı sıra, teker teker Paris 2024 kotası da alıyorlar.

Haberin Devamı

Para sporlarında yaz bereketi

TEKVANDOCULAR AVRUPA ŞAMPİYONU

Para tekvandocularımız Avrupa’yı salladı. 29 Haziran- 2 Temmuz tarihleri arasında Fransa’da düzenlenen Para Tekvando Avrupa Şampiyonası’nda Milli Takımımız 4 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya ile takım halinde Avrupa şampiyonu oldu. Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na kota puanı da veren ve Fransa’nın Montargis şehrinde düzenlenen şampiyonada ülkemizi temsil eden 14 sporcumuzdan 7’si madalya kazandı.

K44 kategorisinde yapılan müsabakalarda kadınlar 52 kiloda Meryem Betül Çavdar ve 57 kiloda Gamze Gürdal ile, erkekler 58 kiloda Ali Can Özcan ile 63 kiloda Mahmut Bozteke Avrupa şampiyonu oldu. Kadınlar 47 kiloda Nurcihan Ekinci gümüş, 65 kiloda Lütfiye Özdağ ile erkekler 70 kiloda Fatih Çelik ise bronz madalyanın sahibi oldular. Toplamda 4 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazanan Milli Takımımız 2022 yılının ardından bir kez daha takım halinde Avrupa şampiyonluğunu elde etti.

Para sporlarında yaz bereketi

ATLETİZMDE KHALVANDİ DÜNYA ŞAMPİYONU

Fransa’nın başkenti Paris’te yapılan Para Atletizm Dünya Şampiyonası’nda erkekler cirit atmada Muhammet Khalvandi altın madalya kazandı. 8-17 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen şampiyonada Erkekler Cirit Atma F57 kategorisinde piste çıkan Khalvandi, final yarışlarını ilk sırada tamamladı ve Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na kota aldı.

Şampiyonada bir diğer madalyamız ise Kadınlar 800 metrede Hamide Doğangün’den geldi. Doğangün T53 800 metre finalinde 1:50.38’lik derecesiyle üçüncü olarak bronz madalyanın sahibi oldu. Doğangün, bu derecesiyle aynı zamanda Paris 2024 kotasının da sahibi oldu. Paris 2024 kotası alan bir diğer bir sporcumuz Mikail Al oldu. Al, T13 1500 metre finalinde 4:01.50’lik derecisiyle dördüncü olarak bronz madalyayı kıl payı kaçırmasına karşın Paris 2024’e katılma hakkını elde etmeyi başardı.

Haberin Devamı

Para sporlarında yaz bereketi

PEHLİVANLAR VE KARAGÖL’DEN ALTIN MADALYA

Temmuz ayında para atıcılarımız da boş durmadı ve ülkemize madalyalar getirdiler. 4-13 Temmuz 2023 tarihleri arasında Hırvatistan’ın Osijek kentinde düzenlenen WSPS Para Atıcılık Dünya Kupası’nda 10 M Havalı Tabanca Karışık Takım (P6) SH1 kategorisinde ülkemizi temsil eden Ayşegül Pehlivanlar ve Cevat Karagöl altın madalyanın sahibi oldular. 50 M Tabanca Karışık (P4) SH1 kategorisinde ülkemizi temsil eden milli sporcumuz Aysel Özgan ise bronz madalya kazandı.

Ayşegül Pehlivanlar (P2) SH1 kategorisinde bronz madalya kazanarak turnuvayı çifte madalya ile tamamladı. Aynı kategoride finalde yarışan bir diğer sporcumuz Aysel Özgan ise müsabakayı 4. sırada tamamladı. (P1) SH1 finalinde de Cevat Karagöl turnuvayı 4. tamamlayan bir başka sporcumuz oldu.

Haberin Devamı

Trap Ayakta Karışık SG-L kategorisinde Hüseyin Sandal ile 10 M Havalı Tüfek Yatarak Karışık (R5) SH2 finalinde yarışan Tayyar Sinankılı da turnuvayı 8. sırada tamamladılar. 10 M Havalı Tüfek Yatarak Karışık (R3) SH1 kategorisinde ülkemizi temsil eden milli sporcumuz Çağla Baş ise 13. sırada yer aldı.

Para sporlarında yaz bereketi

TEKERLEKLİ SANDALYE TENİSTE AHMET KAPLAN RÜZGÂRI

Malezya’da yapılan iki uluslararası turnuvada tam anlamıyla Ahmet Kaplan rüzgârı esti. Kaplan, 1-4 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen ITF 3 Serisi 14K Johor Open ve 7-11 Temmuz tarihleri arasında yapılan ITF 2 Serisi 22 K Tekerlekli Sandalye Malezya Open Turnuvaları’nda altın madalyaların sahibi oldu. Ahmet Kaplan ayrıca Malezya Open’da çiftlerde de altın madalya kazanarak turnuvalara damgasını vurdu.

21 yaşındaki milli sporcumuz Kaplan, Johor Open’da bir diğer milli sporcumuz Uğur Altınel’le yaptığı final karşılaşmasını 6-2, 6-4’lük setlerle 2-0 kazanarak altın madalyanın sahibi oldu. ITF 2 Serisi 22 K Tekerlekli Sandalye Malezya Open Turnuvası’nın finalinde de turnuvanın iki numaralı seri başı Japon Daisuke İshito’yu 2-6, 6-4 ve 6-1’lik setlerle 2-1 mağlup ederek altın madalyanın sahibi olan Ahmet Kaplan, çiftler finalinde de Uğur Altınel’le birlikte zafere ulaşarak altın madalyaya uzandılar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder