A. Yavuz Kocaömer Shell, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nin sponsoru oldu
HABERİ PAYLAŞ

Shell, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nin sponsoru oldu

Shell&Turcas ve Türkiye Milli Paralimpik Komitesi (TMPK), 28 Kasım 2023 tarihinde Conrad İstanbul’da düzenlenen törenle sponsorluk anlaşması imzaladı. Anlaşma kapsamında Shell, TMPK’nin engelli sporları ve paralimpik alanındaki çalışmalarını desteklemeyi ve Türkiye’nin bu alandaki gelişimine katkıda bulunmayı taahhüt etti.

İlham veren ortaklık

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Dr. Av. Murat Aksu, Paralimpik Şampiyonu halterci Nazmiye Muratlı ile Paris 2024’de mücadele edecek milli atlet Mikail Al ve milli yüzücü Umut Ünlü’nün de katıldığı imza töreninde yaptığı konuşmada 21 yıldır Türkiye’de engelli sporunun çatı kuruluşu olarak, paralimpik hareketin gelişmesine ve yaygınlaşmasına öncülük ettiklerini belirterek şunları söyledi: “Bu kapsamda yürüttüğümüz çalışmaları ileri taşımak üzere Shell ile iş birliğine imza atıyoruz. Güçlü bir marka olan Shell’in desteği hem spor camiamıza hem de sporcularımıza büyük bir motivasyon kaynağı olacak. Shell’in sağlayacağı bu destek, başta 2024 Paris Paralimpik Oyunları olmak üzere sporcularımızın uluslararası alandaki başarılarına zemin hazırlayacak ve yeteneklerini tüm dünyaya sergilemelerine olanak tanıyacak. Cumhuriyetimizin 100. yılında, bu anlamlı dönüm noktasında, imzaladığımız bu iş birliği anlaşması, sadece bir sponsorluk değil, aynı zamanda sporcularımızın ve toplumumuzun hayatına dokunan, onlara umut ve ilham veren bir ortaklıktır.”

Haberin Devamı

Shell, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nin sponsoru oldu

'Gurur duyuyoruz’

Shell&Turcas CEO’su Emre Turanlı ise Shell olarak, tam 100 yıldır Türkiye’nin hizmetinde olduklarını kaydederek, “Engelsiz yaşam ve sporun desteklenmesi sosyal yatırımlarımızda önemli bir yere sahip. Bu kapsamda, 2017 yılında sektörde ilk Engelsiz Hizmet Alanı’nı uygulamaya aldık. Bugün 850’den fazla istasyonumuzda engelli misafirlerimiz, marketteki alışverişlerinden ödemeye kadar istedikleri hizmeti istasyon çalışanlarından refakat desteği ile veya araçlarından inmeden alabiliyor. Engelsiz yaşam yaklaşımımızın bir parçası olarak Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ile plastik kapak toplama çalışması yürütüyoruz. Toplanan plastik kapakları, tekerlekli sandalyeye dönüştürüyoruz. Bu yolculukta, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi ile gerçekleştirdiğimiz iş birliğiyle yeni ve önemli bir adım daha atmanın gururunu yaşıyoruz” dedi. Anlaşma kapsamında Shell, TMPK’ye maddi destek sağlayacak ve sporcuların kamp, antrenman ve yarışma gibi ihtiyaçlarını karşılayacak. Ayrıca, Shell, TMPK’nin düzenleyeceği etkinliklere sponsor olacak ve paralimpik sporları konusunda farkındalık yaratmak için ortak çalışmalar yürütecek.

Haberin Devamı

ÖZELLER YAVUZ KOCAÖMER MASA TENİSİNDE ŞOV YAPTI

Özel Sporcular Yavuz Kocaömer 5. Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası 24-26 Kasım 2023 tarihleri arasında Antalya’nın Kemer İlçesi’nde yapıldı. Limak Limra Otel’de TESYEV’in destekleri ile organize edilen ve merhum Yavuz Kocaömer adına bu yıl beşincisi düzenlenen Özel Sporcular Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası’na 81 il, 175 kulüpten 225 sporcu katıldı. 24 Kasım’da başlayan Şampiyona 25-26 Kasım 2023 tarihlerinde yapılan müsabakalar ile sona erdi.

Haberin Devamı

Shell, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nin sponsoru oldu

Anlamlı şampiyona

Özel Sporcular Federasyonu Başkanı Birol Aydın yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi: “Bu şampiyona benim için çok anlamlı, çünkü bu şampiyonayı ‘Koca Yürekli Adam’ merhum Yavuz Kocaömer adına yapıyoruz. Yavuz Kocaömer ömrünü özel çocuklara adamış, engelli sporunun Türkiye’de ilerlemesi için ömrünü harcamış bir büyük spor adamıdır. Bir kez daha merhum Yavuz Kocaömer’e Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Bugün aramızda olan TESYEV ve TMPK Başkanı Sayın Dr. Av. Murat Aksu’ya, TMPK Yönetim Kurulu Sayman üyesi, TESYEV Genel Müdürü Sayın Berrin Altınöz’e ve her iki kurumun Yönetim Kurulu üyelerine ve ekibine teşekkür ediyorum.”

Shell, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nin sponsoru oldu

'Çok mutluyuz’

TMPK Başkanı Dr. Av. Murat Aksu da yaptığı konuşmasında özel sporcular ile bir arada olmaktan son derece mutlu olduğunu belirterek, “Yavuz Kocaömer Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası’nın 5’incisini gerçekleştirmenin mutluğunu yaşıyoruz. Bu vesile ile TESYEV vakfımızın kurucu Başkanı, ağabeyimiz, merhum Yavuz Kocaömer’i saygı, sevgi ve hürmetle anıyorum. TESYEV olarak onun çizmiş olduğu yolda hizmet etmeye devam edeceğiz. Başta Birol Aydın ve yönetimi olmak üzere Yavuz Kocaömer Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası’na emek veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şampiyonaya katılan tüm sporcularımıza, antrenörlere, idarecilere, ailelerimize, hakem ve görevlilere başarılar diliyorum” dedi. Şampiyona 26 Kasım Pazar günü yapılan final müsabakaları ve ödül töreni ile sona erdi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder