A. Yavuz Kocaömer TESYEV’de Murat Aksu yeniden başkan
HABERİ PAYLAŞ

TESYEV’de Murat Aksu yeniden başkan

Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı’nın (TESYEV) 33. Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda Dr. Av. Murat Aksu yeniden başkanlığa seçildi. Conrad Otel’de gerçekleştirilen toplantı, sadece bir yıllık çalışmaların değerlendirildiği bir buluşma olmanın ötesinde, vakfın gelecek dönemde izleyeceği rotayı da çizen bir dönüm noktasıydı. Dr. Av. Murat Aksu’nun başkanlığındaki yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Burak Sarıca, İkbal Yiğitalp, Kazım Ali Kiremitçioğlu, Fikret Ercan, Ali Evren Doğru, Hasan Gocay, Murathan Kalyoncu, Belkıs Aktürk.

Haberin Devamı

TESYEV’de Murat Aksu yeniden başkan

Başkandan önemli mesajlar

Başkan Dr. Av. Murat Aksu, toplantıda yaptığı konuşmada topluma önemli mesajlar verdi. Sözlerine, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde sizlerle bir arada bulunduğum için çok mutluyum” diyerek başlayan Başkan Aksu, şunları söyledi:

“Dünyanın, kadın erkek eşitliği konusunda 2024 gerçekliğinde pozitif ayrımcılıkla yüzde 50 kotasını konuştuğu bir iklimde, TESYEV yüzde 90’a varan kadın çalışan oranıyla çok kutsal bir görev üstleniyor. Güçlü kadınlarımız, her alanda olduğu gibi, TESYEV’in çalışmalarında da önemli bir yer tutuyor. Onların azmi ve gücü, engelli bireylerimizin yaşamlarına umut ve neşe katıyor. Bizler ‘engel’ tanımayan bir toplumu TESYEV kadınlarıyla var etmeye çalışıyoruz. 8 Mart vesilesiyle bu hikâyeyi var eden, başta TESYEV kadınları olmak üzere tüm kadınlarımıza teşekkür etmek istiyorum.

Binlerce engelliye destek

Gelelim ‘engel’ tanımayan bir toplum hayalimize... Bizler TESYEV olarak girilmedik mahalle, ulaşılmadık köy, varılmadık sokak, çıkılmadık tepe kalmadan engellilerimiz için mücadele eden bir vakıfız. TESYEV’in 25 yıllık serüveninde, eğitimden sağlığa, spordan sosyal yardımlara kadar 8 bin 474 eğitim bursu, 2 bin 188 görme engelliye teknolojik destek, bin 100 çocuğa rehabilitasyon, 4 bin 874 tekerlekli sandalye, 207 ameliyat, bin 226 işitme cihazı, 317 ortez-protez 12 bine yakın kişiye temel ihtiyaç yardımı, 28 profesyonel sporcuya ve spor kulüplerine malzeme desteği ve çok daha fazlasını sağlayarak toplumumuzda büyük bir fark yarattık. Ama biliyoruz ki bunlar yeterli değil. Son engelli bireyi evden çıkarma hayali kuran, idealist insanların merkezi olan TESYEV için, bu rakamlar bir başlangıç olarak kabul ediliyor. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz sene korkunç bir deprem felaketi yaşadık. Depremde uzuv kaybına uğramış 10 binin üzerinde vatandaşımız var, onlar için mücadele etmeliyiz. Dünyada ve ülkemizde yüzde 15’lik bir engelli oranın olduğu gerçekliğiyle, dünden daha fazla çalışmamız gerektiğini biliyoruz. Daha çok ele ele vermemiz gerektiğini de...

Haberin Devamı

TESYEV’de Murat Aksu yeniden başkan

TESYEV hep iyiyi arayanların hikayesidir

Bir hayale, ortak bir dava şuuruna inanmış insanların neler yaptığını tarihimizin şanlı sayfalarında görebilirsiniz. Biz, geçmişimizden güç alarak geleceğe ilerliyoruz. Yapılacak çok fazla işimiz, mücadele edecek çok fazla meselemiz var. Bunların hepsi için de inanan dava arkadaşlarımız, yani sizler varsınız. Çok sevdiğim bir söz var: ‘Aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır.’ TESYEV’in hikayesi de rahmetli abim Yavuz Kocaömer’den bu yana hep arayanların hikayesi olmuştur. Bu özel günde, TESYEV’in misyonuna inanan, destek veren her birinize teşekkür ediyorum. Sizlerin desteğiyle birlikte inşa ediyoruz. Geleceğe dair umutlarımızı, kadınlarımızın da güçlü katılımıyla, daha da pekiştiriyoruz. Engelleri aşma yolculuğumuzda, yanımızda olduğunuz için minnettarız. Cumhuriyetimizin 100. yılını geride bıraktık ve çeyrek asırlık bir vakfı daha ileriye taşıma hayalimizle durmadan çalışmaya devam edeceğiz. En önemli motivasyonumuzun ‘son engelli bireyi evden çıkartıp spora, sanata ve iş dünyasına dahil edene kadar çalışmak, çalışmak ve de hep birlikte daha çok çalışmak’ olduğunu bir kez daha ifade etmek ister, saygılar sunarım.”

Haberin Devamı

Eğitim ve sosyal yardım alanında öncü kuruluş

Türkiye’nin en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan TESYEV, ülkemizin eğitim ve sosyal yardım alanında öncüsü olarak, misyonunu; toplumun en dezavantajlı kesimlerine hizmet etmek, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak ve sosyal adaleti teşvik etmek olarak belirlemiştir. Vakıf, bu misyon doğrultusunda, yüzlerce öğrenciye burs sağlamak, eğitim kurumlarına destek olmak ve sosyal yardım projeleri yürütmek gibi birçok önemli faaliyeti başarıyla gerçekleştirmiştir. Yeniden başkan seçilen Dr. Av. Murat Aksu’nun liderliğindeki yeni yönetim kurulu, vakfın vizyonunu daha da ileri taşıma konusunda büyük bir kararlılık gösteriyor. Bu vizyon, sadece bireylerin yaşamlarında somut değişiklikler yaratmakla kalmıyor, aynı zamanda toplumun bütün olarak kalkınmasına katkı sağlıyor. Aksu ve yönetim kurulu üyeleri, eğitim ve sosyal yardım alanındaki yenilikçi projelerle Türkiye’nin geleceğine yatırım yapma konusunda birleşmiş durumda.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder