Artun Ünsal İzmir'den sokak araları lezzetleri
HABERİ PAYLAŞ

İzmir'den sokak araları lezzetleri

İzmir’de denize nazır mekanlarda meze-ot-çuprarakı keyfine diyecek yoktur. Ama bu kentte daha nice mutfaklar vardır ki, ihmale gelmez. İşte sahilden uzak sokaklarda değişik lezzetler sunan birkaç adres:

Gül Kebap’ın döneri

Kemeraltı Çarşısı’nda 1949’dan bu yana dededen toruna işini sürdüren Gül Kebap’ın dönerinin lezzetini bilen bilir. Pazar hariç her sabah 7’de günün çorbaları hazırdır. Döner servisi 11.00’de açılır, 15.30 gibi paydos.

İzmirden sokak araları lezzetleri

Hüsnü Güzelce ve oğlu Burak’ın bu mekanında odun ateşinde pişen döner nefis! [[HAFTAYA]] Bir de altına ‘kepekaltı’ unundan pide döşenmiş ki, tadından yenmiyor. Listede ayrıca İzmir tava köfte var. Tatlı olarak sadece sakızlı Kemalpaşa. Yine geleceğim, teşekkürler!

Haberin Devamı

Anafartalar Cad. No: 415 Kemeraltı-İzmir Tel: 0232 425 01 26

Kısmet’in etli şevket-i bostan otu

Demirhan’a girince Hasan Çağan’ın 40 yıllık özenli esnaf lokantası karşınızdadır. Çorbalar, sarmalar, zeytinyağlılar, dolmalar, etli sebze yemekleri, tas kebap, tandır ya da rosto aklınıza ne gelirse taze taze bulunur.

İzmirden sokak araları lezzetleri

Pazar hariç her gün açık. Zeytinyağlı yaprak sarma iyi. Lakin etli şevket-i bostan otuna bayıldım. Körpecik zeytinyağlı enginarın hakkını da verdim. İzmir’den Kısmet’e uğramadan geçmeyin.

913. Sokak No: 21/5 K. Demirhan Kemeraltı-İzmir Tel: 0232 489 18 14

Boşnak börekçisi Ayşa

Canınız kıymalı Boşnak böreği mi çekti, buyurun Ayşa’ya. Sebzeli börek çeşidi de çok: Ispanaklı, patatesli, patlıcanlı, balkabaklı... Zeytinyağlı sarmalar, yemekler, ‘zelanik’ (mısır unlu, ıspanaklı tuzlu tart) ve de mantı bulunur.

İzmirden sokak araları lezzetleri

Biber dolması harika! Dileyen Ege otlarından gider, dileyen taze enginardan. Gününe göre; etli kuru fasulye, patates, kadınbudu veya ekşili köfte nöbette. Tereyağlı cevizli ev baklavası, kalbura bastı, aşure size göz eder. Tipik özenli bir aile işletmesi!

1437. Sokak No: 11/A Alsancak-İzmir Tel: 0232 421 70 85

Talat Usta’da yemek ve tatlı huzur

Talat Deniz Usta’nın mekanı bir İzmir klasiğidir. Pazar dışında her gün açık. Öğlenleri tencere yemekleri ağırlıklıdır; akşamları ise zeytinyağlı, balıklı muhabbetler başlar. Tencere yemeklerinden gidiyorum: Sebzeli sulu Tire köftesi şahane! Nohutu pek güzelmiş.

Haberin Devamı

İzmirden sokak araları lezzetleri

Etsiz ıspanağın tadı yerinde. Karışık mevsim salatası iştah açıcı. Garsonumuz Zafer Başarıcı’dan kusursuz servis. Talat Usta ve yardımcısı Faruk Usta’nın tencere yemeklerinden vazgeçemeyeceksiniz.

Kıbrıs Şehitleri Cad. No: 185/B Alsancak-İzmir Tel: 0232 464 76 04

Sıradaki haber yükleniyor...
holder