Arzu Çekirge Paksoy İyilik için yarışıyorlar
HABERİ PAYLAŞ

İyilik için yarışıyorlar

Spor rekabet için yapılsa da, temelinde dostluk ve beraberliğin olduğu çok önemli bir güç… Depremin yaralarını sardığımız bu süreçte sporun iyileştirici gücüne her zamandan daha fazla ihtiyacımız var. Bu konuda duyarlı kurumlar gençlerimizin yeniden hayal kurabilmesi, spor bilincinin yaygınlaşması, ülkemize madalya getirecek yeni sporcular kazandırılması amacıyla gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projeleri ile sürdürülebilir toplumsal fayda yaratmayı hedefliyorlar.

İyilik için yarışıyorlar

 

DEPREMZEDE KÖPEKLER SAHADA

Anadolu Efes Spor Kulübü, Pawder işbirliğiyle depremzede köpekleri EuroLeague’de oynadığı AS Monaco maçında ağırladı. Afetzede köpeklerin ve barınak hayvanlarının sahiplendirilmesi için farkındalık yaratılması amacıyla Sinan Erdem Spor Salonu’na getirilen köpekler, devre arasında sahaya çıktı ve taraftarları selamladı. Basketbolseverleri depremzede köpeklere ve barınak hayvanlarına “Yuva Ol”maya davet eden Anadolu Efes’e, maça köpekleriyle gelen Onur Büyüktopçu, Jessica May gibi isimler de destek verdi.

Haberin Devamı

İyilik için yarışıyorlar

 

8.2 MİLYAR ADIM

Helps Steps aplikasyonu aracılığıyla 300 bin kişi depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için adımlarını bağışladı. Toplanan 8.2 milyar adım 42 sivil toplum kuruluşuna kaynak oldu. Sokak hayvanları, çevre, engelli hakları, eğitim, spor gibi çeşitli alanlarda projeler yapan Help Steps, 40’ın üzerinde marka ile sosyal projeler yürütüyor, yaklaşık 1.6 milyon kullanıcısı var. (Helpsteps.app)

TÜRKİYE İÇİN HEP BİRLİKTE

Dünyanın köklü futbol kulüplerinden Atletico Madrid ile Beşiktaş, “Together for Türkiye-Türkiye için Hep Birlikte” adıyla ve Doğuş Grubu’nun desteğiyle, İstanbul Vodafone Park’ta dostluk maçı oynadı. 120’nci yılını kutlayan iki kulübün mücadelesinden elde edilen bilet, yayın, sponsorluk dahil tüm gelirler deprem bölgesine bağışlandı. Yaklaşık 25 bin futbolseverin takip ettiği karşılaşma öncesinde özel olarak hazırlanan formalarla sahaya çıkan iki takımın oyuncuları, futbol camiasının birlik ve beraberlik mesajını tüm dünyaya duyurdu.

İŞ BANKASI’NDAN OLİMPİYAT TAKIMINA DESTEK

Haberin Devamı

Türkiye İş Bankası, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na hazırlanan sporcularımızı destekleyerek daha büyük başarılar elde etmelerine katkı sunmak ve daha fazla gencin bu yola çıkmasını teşvik etmek amacıyla Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) resmi destekçisi oldu.

İyilik için yarışıyorlar

 

TMOK İLE GÜÇBİRLİĞİ YAPTILAR

Türkiye İş Bankası ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) güç birliği ile milli sporcularımızın Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na hazırlanmalarına destek olunması, çocuklara spor alışkanlığı kazandırılması, onların küçük yaşlarda olimpik değerlerle buluşturulması, daha fazla gencimizin olimpiyatlarda ülkemizi temsil etmesi ve başarılarımızın artırılması hedefleniyor.

‘OLİMPİYAT RUHUNU YAYGINLAŞTIRACAĞIZ’

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, “Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile beraber yürüyeceğimiz bu yolculukta hepimizi gururlandıracak, sevindirecek başarılara birlikte imza atacağız. Bu başarılar, sadece skorla veya madalyayla ölçülmeyecek. Çünkü biz gençlerimizin yeniden hayal kurabilmesi, gençlerimize örnek olacak yeni rol modeller yetişmesi için bu yola çıkıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

100. YILDA OLİMPİYAT HEYECANI

Olimpiyatların, Türkiye ve İş Bankası açısından ise ayrıca bir önemi bulunduğunun altını çizen Aran, “Ülkemizin dâhil olduğu ilk olimpiyat oyunları, Paris 1924’tü. Aynı zamanda Bankamızın da kurulduğu yıl olan 1924’ten bir asır sonra 100’üncü yaşımıza denk gelen 2024’te hem yeni yaşımızın hem de olimpiyatların heyecanını bir arada yaşamaktan mutluluk duyacağız” ifadesini kullandı.

‘NEDEN DAHA ÇOK GENCİMİZ YARIŞMASIN?’

Olimpiyatlara katılmanın başlı başına ciddi bir çalışma ve disiplin gerektirdiğine dikkat çeken Aran, “Dünyada aynı zamanda barışın, dayanışmanın, kardeşliğin sembolü olan olimpiyatlara neden ülkemizi temsil eden daha fazla sporcumuz katılmasın? Neden daha çok gencimiz yarışmasın? Ne kadar çok gencimizi, çocuğumuzu küçük yaştan itibaren sporla buluşturursak eminim ki gizli kalmış pek çok yeteneğin açığa çıkmasına ve belki de onları olimpiyatlara kadar götürecek bir maratona başlamalarına vesile olacağız. Biz de işte tam bu sebepten ötürü, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile böyle bir işbirliğine gittik. Olimpiyat ruhu ile İş Bankası’nın çalışma ruhunun birbirine çok yakın olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

‘SÜRDÜRÜLEBİLİR BAŞARIYA ANCAK SİNERJİYLE ULAŞABİLİRİZ’

Yüz yılı aşkın geçmişiyle Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin tamamı gönüllülerden oluşan, kâr amacı gütmeyen toplum yararına çalışan bir sivil toplum kuruluşu (STK) olduğunu vurgulayan TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener ise “İş Bankası’nın Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk milli bankası olması gibi, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi de ülkemizin olimpik hareket içerisindeki ilk ve tek milli kuruluşudur. Ülkemizin sporda sürdürülebilir başarıya ancak sporun tüm aktörlerinin birlikte yaratacakları sinerjiyle ulaşacağına inanıyoruz. Paydaşlarımızla yaratılan değerleri, sosyal sorumluluk projeleri vasıtasıyla gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmayı amaçlıyoruz. Bu amaçla İş Bankası’nın desteğini çok önemsiyor ve değerli buluyorum” diye konuştu.

İLK OLİMPİYAT ŞAMPİYONU İŞ BANKASI ÇALIŞANI

1936’da Berlin Olimpiyatları’nda altın madalya kazanarak Türkiye’nin ilk olimpiyat şampiyonu olan Yaşar Erkan, 1928 Amsterdam Olimpiyatları ve 1936 Berlin Olimpiyatları’nda çeşitli dereceler elde eden Mehmet Çoban ile 1948’de Londra Olimpiyatları’nda, 1949’da Avrupa’da ve 1951’de dünya şampiyonasında altın madalya kazanan Yaşar Doğu aynı zamanda Türkiye İş Bankası’nın çalışanlarıydı.

32 DALDA YARIŞILACAK

26 Temmuz 11 Ağustos 2024 tarihleri arasında düzenlenecek Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları 32 spor dalında, 35 yarışma tesisinde, yaklaşık 10 bin 500 sporcunun katılımıyla düzenlenecek. Olimpik programda yer alan sabit 28 spor dalına ek olarak, break dans, dalga sörfü, kaykay ve spor tırmanış gibi dallar da yer alacak. Türkiye İş Bankası TMOK ile yapılan işbirliği kapsamında milli sporcularımız İbrahim Çolak, Necati Er, Nisanur Erbil, Merve Tuncel, Mert Şişmanlar ve Evin Demirhan’ı destekliyor. Sporcularımız ülkemizi en iyi şekilde temsil edip, olimpiyatlarda Türk bayrağını dalgalandırmak için hazırlanıyorlar.

İLKLER YAŞANACAK

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları, cinsiyet eşitliği konusunda dönüm noktası olacak. Olimpiyat tarihinde ilk kez kadın sporcuların sayısı, erkek sporcularla aynı olacak. Olimpiyat programındaki tüm branşlarda kadınlar da yarışacak. Bazı branşlarda karma takımlar mücadele edecek. 2024 Olimpiyat Oyunları küresel iklim krizi konusunda da tarihe geçecek. Uluslararası Olimpiyat Komitesi, oyunların, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve karbon ayak izinin azaltılmasıyla ilgili 2030 ve 2053 hedefleriyle uyumlu olmasına büyük önem veriyor. Ormanlar ve okyanusların korunmasına yönelik projelerin desteklenmesinin planlandığı Paris 2024 Olimpiyatları, hedeflere ulaşılması halinde modern tarihin iklim pozitif ilk olimpiyatı olacak. Ayrıca kadın ve erkek sporcuların eşit katılımla yarışacak olmasıyla toplumsal cinsiyet eşitliği açısından da olimpiyat tarihinde ilk olma özelliği taşıyacak.

8’İNCİ KEZ İYİLİĞE YELKEN AÇACAKLAR

8’inci Deniz Kızı Uluslararası Kadın Yelken Kupası 2-3 Eylül 2023 tarihlerinde gerçekleşecek. Kurumsal, bireysel ve üniversite kadın yelken takımlarının katıldığı Türkiye’nin kadınlara yönelik tek yelken kupası, bu yıl İstanbul Açıkdeniz Yat Yarış Kulübü işbirliğinde düzenlenecek. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı şerefine 25 Ekim tarihinde Deniz Kızı Cumhuriyet Kupası’nın da gerçekleşeceği organizasyona katılan kadın yelkenciler denizde kıyasıya rekabet ederken, toplumsal fayda yaratma bilinciyle de yarışacaklar. Her yıl “İyiliğe yelken açıyoruz” mottosuyla düzenlenen kupanın gelirlerinin bir bölümü ile depremden etkilenen kadınlara destek olunacak. (www.denizkiziyelkenkupasi.com)

BİR KİTAP DA SEN GETİR

Anadolu Efes’in Anadolu Vakfı ile ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olmak için 2014 yılından bu yana hayata geçirdiği “Bir Kitap da Sen Getir” kampanyası başladı. Nisan ayı boyunca Anadolu Efes’in Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynayacağı tüm Türkiye Lig’i maçlarında geçerli olacak kampanya kapsamında Fenerbahçe Beko maçlarında kitap getiren basketbolseverler, 29-30 Nisan 2023 tarihlerinde oynanacak Türk Telekom maçı için bilet alma hakkına sahip olacak. Anadolu Efes Spor Kulübü ve Anadolu Vakfı, basketbolseverlerin getireceği ilk ve ortaokul seviyesindeki kitapları deprem bölgesine gönderecek.

PEDALLAR ÇOCUKLAR İÇİN DÖNECEK

2018 yılından bu yana düzenlenen amatör yol bisiklet yarışı AKRA Gran Fondo Antalya, 30 Nisan 2023 tarihinde gerçekleşecek. Uluslararası Bisiklet Birliği- UCI ve Türkiye Bisiklet Federasyonu yönetmeliklerine göre düzenlenen iki parkurdan oluşan yarış, pek çok ülkeden amatör bisikletçiyi Antalya Kemer’de ağırlayacak. Dünyanın dört bir yanından sporcunun katılacağı yarışın kayıt gelirleri ile depremzede çocuklar için bisiklet alınacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliği ile dağıtılacak bisikletlere destek olmak, pedalların iyilik için döneceği organizasyona katılmak için son başvuru tarihi 24 Nisan. (www.akragranfondoantalya.org)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder