Arzu Çekirge Paksoy Yeni yılda iyiliğe odaklanalım
HABERİ PAYLAŞ

Yeni yılda iyiliğe odaklanalım

Yeni bir yıla giriyoruz…Dünyaya, ülkemize, ailemize ve tüm topluma barış ve umut getirmesini dilediğimiz bu yıl hep birlikte iyilik seferberliği başlatalım. İyiliğin enerjisi ülkemize, topluma yayılsın… 2022 yılında toplumsal iyiliği, paylaşmayı hedefleyen kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarının sayıları arttı. Capital Dergisi’nin 17 yıldır gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk araştırmasına göre şirketlerin yüzde 56’sı yıl boyunca faaliyetlerini daha da artıracağını belirtirken, en fazla sahiplenilen alanlar sürdürülebilirlik ve eğitim oldu. Bu alanları çevre ve doğanın korunması, teknoloji, spora destek, tüketiciyi bilinçlendirme, hayır işleri ve çalışana yönelik projeler takip etti. Özellikle global şirketler sürdürülebilirliğe odaklanmaya başladılar… 2023 yılında bu yaklaşımın daha da güçleneceğini, iklim krizinin etkileri, göç hareketleri, ekonomik ve politik istikrarsızlıkların yarattığı eşitsizliklerin giderilmesi amacıyla toplumsal fayda ve sosyal etkiyi hedefleyen projelerin artacağını, teknolojinin imkanlarıyla daha çok kişiye ulaşılacağını düşünüyorum. Hepimize iyiliğe odaklanacağımız, güzel bir yıl diliyorum...

Haberin Devamı

BİZİM KÜLTÜRÜMÜZ GÜZEL

Boyner, Anadolu’nun kültürel zenginliğini geleceğe taşımak amacıyla Zanaat X Boyner projesini başlattı. “Bizim Kültürümüz Güzel” sloganı ile başlatılan proje kültürümüze özgü zanaatların sürdürülebilirliğine aracı olmayı, yoğun emekle ve ustalıkla yapılan zanaatlarla ilgili farkındalığı artırmayı, bu zanaatların gençler ve gelecek nesiller tarafından da değerinin bilinmesini hedefliyor. Proje kapsamında; tezhip sanatçısı Ayşegül Devecier, çini sanatçısı Ebru Camkıran, bakır sanatçısı Ebu Burak, ahşap oyma sanatçısı Galip Ağırkaya, camaltı sanatçısı İbrahim Boz, sanatçı Nick Merdenyan ve minyatür sanatçısı Özcan Özcan’ın hayata geçirdiği 100’e yakın eser kâr amacı güdülmeden boyner.com.tr’de sanatseverlerle buluşuyor ve satışa sunuluyor.

Yeni yılda iyiliğe odaklanalım

3 YILDA 1 MİLYON ÖĞRENCİYE ULAŞTI

SAP Türkiye, 822 lisede kurduğu tasarım ve yetkinlik laboratuvarları ile 3 yılda 1 milyon öğrenciye ulaştı. MEB ve UNICEF işbirliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında geçtiğimiz günlerde Çengelköy Şehit Okan Altıparmak Anadolu Lisesi’nde de tasarım ve yetkinlik laboratuvarı açıldı. Projenin üçüncü yıl sonuçlarını değerlendiren SAP Global KSS Başkanı Alexandra van der Ploeg, SAP olarak sürdürülebilirlik stratejileri kapsamında ekonomik, çevresel ve pozitif sosyal etkiye önem verdiklerini belirtiyor. “Daha eşitlikçi, kapsayıcı bir ekonomi ve toplum için gençlerin eğitimine yatırım yapmanın temel bir ihtiyaç olduğuna inanıyoruz, STEM konusunda eğitim veren öğretmenlere de destek oluyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yeni yılda iyiliğe odaklanalım

MESLEK LİSELERİNE YAZILIM EĞİTİMİ

Teknoloji sektörüne donanımlı ve nitelikli genç yetenekler kazandırmayı hedefleyen GTech, YASAD ve İstanbul Kalkınma Ajansı işbirliğiyle başlatılan Melyaz Projesi’ne katıldı. Yazılım sektöründe artan nitelikli işgücü ihtiyacını düzenli olarak karşılamayı amaçlayan proje; teknik liselerin yenilikçi eğitimler ve uygulamaların yapıldığı merkezler haline gelmesi için yazılım sektörünü bir araya getiriyor. 20 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni 20 hami yazılım firması ile eşleştiren projedeki firmalar arasında yer alan GTech’in Kurucu Ortağı ve Üst Yöneticisi (CEO) Mine Taşkaya, “Bu projeyi, hem meslek liselerinin gelişimi hem de sektörümüzün nitelikli eleman ihtiyacına kaynak sağlaması açısından çok değerli buluyorum” diyor.

Haberin Devamı

FİLİZLERİN MUCİZELERİ TEKNOLOJİ İLE BÜYÜYOR

TürkTraktör, Teknolojide Kadın Derneği işbirliği ile Türkiye genelinde 4 bin üniversiteli gence teknoloji eğitimi verecek. Türk Traktör Genel Müdürü Aykut Özüner, projenin amacının genç kadınların teknoloji okuryazarlığı kazanmaları ve geleceğin teknolojisinde söz sahibi olmalarının sağlanması olduğunu belirtiyor. Yıl içerisinde online ve fiziksel vizyon eğitimleri içerecek proje kapsamında katılımcılara mentor desteği sunulması, mezuniyetleri sonrası staj imkanları ile istihdama kazandırılmaları, rol modellerle bir araya getirilmesi planlanıyor. Gaziantep’te başlayan projenin farklı illerde de devam etmesi hedefleniyor. (www.teknolojidekadın.org)

Yeni yılda iyiliğe odaklanalım

KLASİK OTOMOBİL TUTKUSU BURSA DÖNÜŞTÜ

Gantek Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şefik Öngün, klasik araba tutkusunu bir iyilik hareketine dönüştürdü. Bundan 12 yıl önce çıktığı Pekin - Paris Rallisi ile 140 gence burs desteği sağlayan Ahmet Şefik Öngün, bu sene öncülük ettiği Güney Amerika Rallisi’nden elde edilen bağışlarla TOG Vakfı’ndan 200 gence 4 yıl süre ile burs desteği sağlayacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder