Aydan Durak Bu yaz aklınızda bulundurmanız gereken 5 temel cilt bakımı önerisi
HABERİ PAYLAŞ

Bu yaz aklınızda bulundurmanız gereken 5 temel cilt bakımı önerisi

Yaz mevsimi hızla yaklaşırken, daha yüksek sıcaklıklara, artan güneşe maruz kalma ve daha yüksek nem seviyelerine hazırlanıyoruz. Tüm bunların, özellikle artan kirlilik ve kötüleşen hava kalitesi oranı gibi diğer dış faktörlerle birleştiğinde cildimize zarar vermesi kaçınılmazdır.

Bu dönemde cildinizi güneşin sert UVA/UVB ışınlarından, terden ve diğer çevresel kirleticilerden korumak çok önemlidir. Yazın cildinize iyi bakmanız için en önemli 5 cilt bakımı ipucunu burada bulabilirsiniz.

1- HER GÜN GÜNEŞ KREMİ

Haberin Devamı

Güneş koruyucuyu çoğunlukla plaj tatilleriyle ilişkilendirsek de, nerede olursanız olun her gün en az 30 SPF uygulamak zorunludur. UVA ve UVB ışınları da camdan geçebilir; bu nedenle iç mekanda korunduğunuzu düşünseniz bile tekrar düşünün. Boynunuza, kollarınıza ve vücudunuzun açıkta kalan diğer bölgelerine de uygulamayı unutmayın. Birkaç saatte bir, terliyorsanız veya yüzüyorsanız daha sık tekrar uygulayın.

2- NAZİK BİR TEMİZLEYİCİ KULLANIN

Günde iki kez sabah ve gece cilt bakımı rutinlerinize cilt tipinize uygun yumuşak bir temizleyici ekleyin. Bir temizleyici yüzünüzü soyup kuru bir his bırakmamalı, bunun yerine aynı zamanda hem temiz hem de nemli bir his bırakmalıdır. Sabah yüzünüzü yıkamak, gece boyunca biriken bakterileri temizleyeceği gibi, aynı zamanda önceki gecenin ürünlerinin fazlalığını da ortadan kaldıracaktır. Günün sonunda yüzünüzü yıkamak, makyajınızı çıkarmanıza ve gün boyunca biriken tüm tozları gidermenize yardımcı olur.

3- SU BAZLI SERUM KULLANIN

Yaz sıcağı ve nem seviyeleri çılgınca dalgalanırken, cildiniz bir gün kuru ve kaşıntılı, ertesi gün ise yoğun ve yağlı hissedilebilir. Nem seviyelerini tutarlı tutmak önemlidir ve su bazlı bir serum kullanmak bu konuda yardımcı olabilir. Unutmayın, kuru cilt ile nemsiz cilt arasında fark vardır. Kuru cilt bir cilt tipidir, susuz kalmış cilt ise çoğu suya ihtiyaç duyar. Cildinizi nemli tutmak, yağ ve sebum üretimini kontrol etmeye ve cilt bariyerini güçlendirmeye yardımcı olur.

4- HER GÜN NEMLENDİRİN

Su bazlı serumla birlikte hafif ve cildinizi yağlı hissettirmeyecek bir nemlendirici kullanın. Hyaluronik asit ve seramidler gibi bileşenler son derece nemlendiricidir ve aynı zamanda hafiftir ve jel veya su bazlı nemlendiriciler gibi uygun formüllerde kullanıldığında cildinize ağırlık vermez.

Haberin Devamı

5- PEELİNG

Ter, güneş kremi, kirlilik ve diğer makyaj ürünleri yaz aylarında yüzünüzde birikebilir ve gözeneklerinize girerek sivilcelere yol açabilir. Gözenekleri açmak ve cilt tonunuzu eşitlemek için kimyasal eksfoliyatörleri düzenli olarak (ancak her gün değil) kullanmayı deneyin. Yeni bir eksfoliyant kullanıyorsanız, herhangi bir olumsuz reaksiyon olmadığından emin olmak için yüzünüzde kullanmadan önce bir yama testi yapın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder