Banu Şen AK Parti'nin İzmir adayları sahaya iniyor
HABERİ PAYLAŞ

AK Parti'nin İzmir adayları sahaya iniyor

Yerel seçime sadece iki ay kala, AK Parti adaylarını özenle seçip, her birini bulundukları bölgenin ihtiyaçları ve dengeleri doğrultusunda belirleyerek açıklamaya devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Hamza Dağ’ın açıklanmasının ardından, hemen ilçe adayları da tanıtıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25’i AK Parti, 5’i Cumhur İttifakı ortağı MHP olmak üzere ilçe belediye başkan adaylarını bizzat İzmirlilere tanıttı.

BU DEFA FARKLI STRATEJİ

Bu seferki strateji, Halkapınar Spor Salonu’nda büyük bir coşku ile karşılandı. AK Parti, yerel seçimlerde “Bir defa şans verin” stratejisinden farklı bir anlayış benimseyerek İzmir’i kazanmayı hedefliyor. Bu yaklaşımı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamalarında sürekli vurguluyor. Ayrıca, adayların dikkatlice seçildiği görülüyor. Büyükşehir adayı Hamza Dağ, “İzmir benim kıymetlim” sözleriyle şehri daha yükseklere taşıma hedefini vurguluyor. Dünkü konuşmasında da kararlılıkla şunları ifade etti: “İzmir, yeter bu çile bitsin diyor. Ben de diyorum ki, biz bu çileyi bitirmek için sizlerin desteğine talibiz.” Konak’a ise İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı aday gösterildi. Çankırı, İzmir’in çalışkan bir temsilcisi olarak, Ankara’da olmadığı zamanlarda her dakikasını seçmenle geçirerek kenti adım adım dolaşıyor.

Haberin Devamı

“İZMİR KİMSENİN TEKELİNDE DEĞİLDİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Halkapınar’daki konuşmasında yerel seçimde İzmir vurgusunu şu sözlerle dile getirdi: “İzmir’le, İzmirli ile aramıza kimseyi sokmadık, sokmayacağız. Ne İzmir ne de İzmirlimiz kimsenin tekelinde değildir. Bu şehre aşkla, sevdayla, azimle hizmet eden herkes İzmirlidir. Aksini söyleyenler, İzmir’e en büyük kötülüğü yapanlardır. Eser ve hizmet yerine istismar peşinde koşarak ortada dolaşanların gayesi, şehri ihmal ederek İzmirlilere yaptıkları ihanetin ve boğazlarına kadar battıkları yolsuzlukların üzerini örtmektir.”

CHP HALA KARARSIZ

Öte yandan, CHP’nin İzmir stratejisi karışık görünüyor. Bu hafta İzmir adaylarını açıklamaları beklenirken, bir sonraki haftaya ertelendi. Bu kararsızlık, parti içinde farklı yorumlara neden oluyor. İsimleri geçen adaylar stres altında, Ankara neredeyse adaylar için bir karargah haline geldi. Uzun bir bekleyişin ardından bakalım sürpriz adaylar ortaya çıkacak mı?

Haberin Devamı

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder