Banu Şen

22 Temmuz 2024, Pazartesi 07:00

Bursa'nın simge ilçesi Osmangazi

Adını Osmanlı Devleti’nin kurucusundan alan, Bursa’nın en büyük ve merkez ilçesi Osmangazi, üzerinde yaşayan geçmiş medeniyetlerin derin izlerini taşıyan tarihi bir bölge… Bursa’da sosyal hayatın ve ekonominin de merkezi olan ilçe; tarihi kültürel zenginlikleri, dağıları, kaplıcalarıyla bir turizm kenti. Aynı zamanda da eşsiz tabiatı ve verimli ovasıyla bir tarım kenti, endüstriyel tesisleri ve sanayisiyle de bir sanayi ve ticaret kenti. Farklı iş alanlarını barındıran ilçenin bu nedenle gündüz nüfusu 1 milyonu aşıyor. Otomobil, otomobil yan sanayi, dokuma sanayi, havlu sanayi, trikotaj sanayi, kundura sanayi, tarım araçları sanayi, mobilya sanayi, deri, plastik sanayi, makine ve madeni eşya yapımcılığı, elektrik motoru sanayi, döküm sanayi, marangoz makineleri sanayi, kaynak makineleri sanayi gibi birçok sanayi dalında gelişmişlik gösteren Osmangazi’de sosyal hayatı canlandıran 600’e yakın restoran, sinema ve alışveriş merkezleri ve 88 otel yer alıyor.

Doğal güzelliklerinin yanı sıra, teknolojisi ile de dünyanın en önemli şehirleri arasında yer alan Bursa’nın tarihi simgelerinden olan birçok eser Osmangazi sınırları içerisinde. Ulu Camii, Muradiye Külliyesi, 500 yılı aşkın ömrüyle doğal anıt sayılan İnkaya Çınarı, İpekyolu’nun önemli durağı Hanlar Bölgesi, Bursa Kalesi, ilk plan kurgusu ünlü Kartacalı komutan Anibal tarafından yapılan Bursa Hisar’ı ve Roma ve Bizans dönemini yansıtan Bursa Surları da burada bulunuyor. İlçe; şifalı kaplıcaları, ünlü kayak merkezi Uludağ, dünyaca ünlü ipeği, havlusu ile Bursa’ya ait birçok değeri barındırıyor. Osmangazi’nin sahip olduğu değerleri öne çıkarmak, kültürel ve sosyal hayata katkı sağlamak ve manevi mirası yaşatmak için birçok çalışma gerçekleştiren Belediye Başkanı Erkan Aydın ile projelerini konuşuyoruz. İlçeyi karış karış gezip sorunları yerinde tespit ettiklerini belirten Başkan Aydın, “136 mahallemizde nerede ne eksik ve ihtiyaç hepsini belirledik. Vatandaşlarımızın talep ve ihtiyaçlarına göre hizmetlerimizi sürdüreceğiz” sözleriyle yatırımlara başladıklarını da söylüyor.

TEK ÇATI ALTINDA ÇİFTE HİZMET

Eğitime verdikleri öneme değinen Başkan Erkan Aydın, aynı çatı altında ilçeye Hasan Ali Yücel Dünya Klasikleri Kütüphanesi ve Genç Kafe’yi kazandırdıklarını söylüyor. Osmangazi’ye dokuzuncu kütüphaneyi kazandırdıklarını belirten Başkan Aydın, şöyle konuşuyor: “Kitapseverler, Türk ve dünya klasiklerini konforlu bir ortamda okurken, gençler de uygun fiyata aldıkları lezzetli kahvelerini yudumlayacak. Türk klasikleri, dünya klasikleri ve güncel edebiyat kitaplarından oluşan Hasan Ali Yücel Dünya Klasikleri Kütüphanesi 10 bin kitap kapasitesine sahip. Bir sonraki kütüphanemize de İsmail Hakkı Tonguç’un adını vereceğiz. Genç Kafe’ye gelecek olan gençlerimize ücretsiz kablosuz internet hizmet vereceğiz. Aynı zamanda okullar açıldığında akşamları çorba hizmetimiz de olacak.”

ATA TOHUMLARINDAN ÜRETİLEN 100 BİN FİDE ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Ekolojik Yaşam Merkezi’nde ata tohumları ile üretilen 100 bin domates, biber ve patlıcan fidesini vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttıklarını anlatan Başkan Aydın, vatandaşları balkon ve teraslarda tarım yapmaya teşvik etmek istediklerini söylüyor ve “Ata tohumlarının tarımsal üretimde kullanılmasını artırmayı ve gelecek nesillere aktarılmasını hedefliyoruz. Osmangazi Belediyesi olarak yerli üretimi ve çiftçileri desteklemeye devam edeceğiz. Osmangazi bir tarım ilçesi. Tarımı ilçemizde daha da güçlendireceğiz. Çocuklarımıza ve gençlerimize sağlıklı yarınlar oluşturmak adına organik ürünlerin üretimi ve tüketimine destek olmak amacıyla fide dağıtımlarımız da devam edecek” diyor.

15 Temmuz 2024, Pazartesi 07:00

Simge ilçe Kahramankazan

15 Temmuz darbe girişiminin gecesi Kazan halkının darbecilere direnmesi ve 9 kişinin bu girişimi önlemeye çalışırken hayatını kaybetmesinin ardından ‘Kahraman’ ünvanını alan Ankara’nın Kazan ilçesi; tarihi, tarımsal ürünleri, sanayisi, termal su potansiyeli ve son yıllarda yapılan yatırımlarla başkentin en gelişmiş dış ilçesi konumunda. Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’nün 2022 Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması’nda Türkiye’deki 973 ilçe arasında 75’inci olan Kahramankazan, F-16 uçaklarının üretildiği TUSAŞ-Türk Havacılık Uzay Sanayi tesislerine ev sahipliği yapıyor.

Dünya çapındaki bu tesislerde yerli ve milli helikopter, uçak, haberleşme ve gözlem uydusu ile insansız hava araçlarının üretimi, bakım onarım ve geliştirme çalışmaları yapılıyor. TUSAŞ çevresindeki 730 hektarlık alana konumlandırılmış ülkemizin dev projelerinden birisi olan Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve Türkiye’nin ilk ve en büyük lojistik üssü Anadolu Efes ve BMC gibi önemli firmaları da içinde barındırarak binlerce kişiye istihdam sağlıyor. Kahramankazan, kavun, ayçiçeği, kabak, kiraz gibi tarım ürünleri, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığın yanı sıra sanayi alanında da Türkiye’nin önde gelen merkezlerinden. Ankara’nın en büyük sanayi yerleşkelerinden birisi olan Saray Sanayi Bölgesi’ndeki 5 bine yakın fabrikada yaklaşık 100 bin kişi çalışıyor. Değeri yüksek Trona madeninin ülkemizde bilinen en büyük rezervi Kahramankazan’da.

DÜNYANIN İKİNCİ BÜYÜK SODA KÜLÜ MADENİ

ABD’den sonra en büyük ikinci trona rezervi 650 milyon ton ile bu ilçede. “Sodyum karbonat” veya “Tabii Soda” olarak da adlandırılan soda külü; cam, kimya sanayisi ile deterjan ve sabun üretiminde kullanılıyor. Türkiye’nin en büyük soda külü üreten fabrikası da Kahramankazan’da faaliyette... Çin’den sonra ikinci büyük bal üreticisi olan Türkiye’deki kraliçe arıların yüzde 65’i Kahramankazan’da bulunan Türkiye Kalkınma Vakfı Entegre tesislerinde üretiliyor. Birçok zenginliğe sahip olan Kahramankazan’ın Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu ile ilçeyi konuşuyoruz. Başkan Selim Çırpanoğlu, Ankara’nın parlayan yıldızı Kahramankazan’a “Altın Çağı”nı yaşatacaklarını söyleyerek ilçeyle ilgili kültürel, sosyal, ekonomik ve tarihi konularda önemli bilgiler aktarıyor. “Kahramankazan’ı hak ettiği noktaya taşıyacağız’’ diyen Başkan Çırpanoğlu, yapmış oldukları çalışmaları anlatıyor.

‘ÜRETEN KADIN ÇARŞISI’ KURULDU

Girişimci kadınlara destek olmak amacıyla “Üreten Kadın Çarşısı” projesini hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Çırpanoğlu, kadınların kendi elleriyle yaptıkları takı, çanta gibi ürünleri satışa sunma fırsatı bulduklarını söylüyor. Kadınları ekonomik ve sosyal anlamda güçlendirmek için hayata geçirdikleri projenin vatandaşlar tarafından da destek bulduğunu vurgulayan Çırpanoğlu: “Kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımlarını güçlendirmek bizim için büyük önem taşıyor. Üreten Kadın Çarşısı, bu amaç doğrultusunda atılan somut adımlardan sadece biri. Kadın girişimcilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz, çünkü onların başarısı toplumumuzun başarısı demektir” diyor.

SPORLA DOLU BİR YAZ

08 Temmuz 2024, Pazartesi 07:00

Karadeniz'in incisi Ordu

Karadeniz’in kıyısında yer alan saklı güzelliklerden biri Ordu. Tarihi M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzanıyor. Eski ismi “Kotyora” olan kent; tarihi derinliği, çok kültürlü yapısı ve doğal güzellikleriyle en sevdiğim şehirlerden biri. Karadeniz’in liman şehirlerinden olan ve turizm potansiyelini her geçen yıl yükselten Ordu; el değmemiş doğası, yaylaları, uzun kumsalları ve kayak merkezi ile dört mevsim cazibe merkezi. 100 kilometrelik kıyı şeridinin 60 kilometrelik kıyı bölümü kumsallardan oluşan Ordu, bu özelliği ile diğer Karadeniz illerinden farklı bir yapıya sahip. Aynı zamanda tam bir tarım cenneti.

Önemli bir özelliği de 130 bine yaklaşan çiftçi sayısı ile Türkiye’de en çok kayıtlı çiftçinin bulunduğu kent olması. Büyük çoğunluğu başta fındık olmak üzere kivi, çilek, ceviz, elma, trabzon hurması meyve türleri ile kurulmuş olan bahçelerle dolu Ordu’nun yaklaşık yüzde 42’sini tarım alanları oluşturuyor. Ülkemiz dünya fındık üretiminin yaklaşık yüzde 70’ini, Ordu ise bu üretimin yüzde 24’ünü karşılıyor. Bunun yanında yöre halkına fındığın yanında ek gelir sağlayan ürünlerden biri olan ‘Ordu Kivisi’ Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan coğrafi işaret alarak artık marka olmuş. Son olarak Ordu Pancar Çorbası-Ordu Karalahana Çorbası’nın coğrafi işaret almasının ardından, coğrafi işaret tescili yapılan ürün sayısı 18’e ulaşmış. Birçok ailenin geçim kaynağı olan küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği ile birlikte arıcılık ve kanatlı hayvan yetiştirildiği bakımından da önemli bir kent Ordu. Yılda 17 bin ton bal üretimiyle Ordu, bu alanda da Türkiye’de ilk sırada. Bir araya geldiğimiz Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ile kentin geleceğini ve yapılan projeleri konuşuyoruz. Başkan Güler, “19 ilçesi ile bir bütün olan bu şehrin sadece fındıkla değil, diğer değerleriyle de ön plana çıkması için çalışıyoruz” diyerek, üretim ve modernleşmenin merkezi olacaklarını söylüyor.

ORDU SAHİLİ NEFES ALDI

Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler, “sahiller halkındır” ilkesiyle yola çıkarak vatandaşları denizle buluşturmak adına yapılan önemli bir projeyi şöyle anlatıyor: “Bu konuda kararlı bir duruş sergiledik. Altınordu Kirazlimanı sahilini de nefes alan, halkın uzun süre vakit geçirebildiği sosyal yaşam alanlarıyla donattık. Kirazlimanı Mahallesi sınırları içerisinde bulunan kumsal alanda 17 katlı 3 blok yüksek ölçekli binaların yıkımının ardından ortaya çıkan alan, yapılan peyzaj çalışmaları ile bambaşka bir görünüme kavuştu. Yeniden düzenlenen bölge, halkın kullanımına açıldı. Kumsalında denize giren, gölgesinde, çay bahçesinde dinlenen, park alanını ailece kullanan vatandaşlarımız, deniz ve doğanın tadını çıkarıyor.”

‘AMACIMIZ, KENDİ KENDİNE YETEN BİR KENT’

‘Kendi Kendine Yeten Şehir’ sloganıyla başlattığı tarımsal destekleri anlatan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, şunları paylaşıyor: “Geçtiğimiz 5 yılda piyasa değeri 76 milyon lira olan 3 milyonu aşkın yazlık ve kışlık fideyi üreticilerimize dağıttık. Şimdi de piyasa değeri 4 milyon lira olan 300 bin adet yazlık fideyi üreticilerimize ulaştıracağız. Kendi seralarımızda 300 bin fide yetiştirdik. Bunu, 3’te 1 maliyetine ürettik. Şimdi de bu ürettiğimiz fideleri ziraat odaları aracılığı ile dağıtıyoruz. Biz bu çalışmalarla kendi üretimimizi yapalım ve dışa bağımlılığı azaltarak ‘doğduğu yerde doyan bir kent’ oluşturalım istiyoruz. Bu kapsamda hayvancılık, besicilik, süt ürünleri, seracılık, sebze yetiştiriciliği gibi alanlarda 5 yılda yaklaşık 53 bin üreticiye tarımsal destek sağladık.”

07 Temmuz 2024, Pazar 07:00

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay: 2.5 ayda 1.5 milyar borç ödedik

İzmir’in çok uzun yıllardır beklediği hizmeti vereceklerine inandığını söyleyen Başkan Tugay, “Yeni nesil belediyeciliğin ne olduğunu göstermek üzere çalışıyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile göreve geldiğinden bu yana geçen ilk 3 ayı konuştuk. Başkan Tugay; memur eylemlerinden, ulaşım projelerine kadar birçok soruya yanıt verdi.

‘Çok sürpriz yıldız gibi yeni yöneticilerimiz olacak’ diyen Tugay ekledi: “İzmir’in çok uzun zamandır beklediği hizmeti göstereceğimize inanıyorum. 2.5 ayda 1.5 milyar liralık borç ödedik. ‘Yeni nesil bir belediyecilik yapacağız demiştim. Bu yeni nesil belediyeciliğin ne olduğunu burada göstermek üzere çalışıyorum.”

Şu anda bulunduğumuz Şato binası önceki dönem başkanlık konutu olarak kullanılmıştı. Ama burayla ilgili yeni proje çalışmaları var sanırım…

 

-Burayla ilgili çalışma alanı olarak dönüştürülmesi, hazırlanması devam ediyor. Daha hazırlanmadı tam. Planlama ajansının binası olacak. Burası toplantıların, buluşmaların, çalışmaların olduğu yer olacak.

Kamuya açık bir çalışma alanı da olacak. Dolayısıyla atölye çalışmaları, tartışma ortamları katılımcı demokrasiyi geliştiren işler olacak. Buraya giriş çıkışla ilgili bir kısıtlama da olmayacak. Hatta bir kafeterya da olması planlanıyor. Öyle olunca keyif içinde vakit geçirebilir insanlar. Burası tamamen halka açık bir alan olacak. Kullanımıyla ilgili daha tam her şey hazır değil. O yüzden şimdi biraz sakin burası.

‘NEGATİFTEN POZİTİFE DÖNDÜK’

01 Temmuz 2024, Pazartesi 07:00

Bir zamanların küçük ama önemli liman kenti Çeşme

İzmir deyince ilk akla gelenlerden biri Çeşme! Peki, Çeşme deyince ilk akla gelenler? Kumrusu, surf merkezleri, beach clupları, eğlence mekanları, ünlüleri, rüzgarı, Alaçatı’sı, otelleri, restoranları… Kısacası turizm, eğlence, gastronomi, kültür ve spor deyince ilk akla gelen merkezlerden biri Çeşme. Ancak Çeşme kültürel zenginliklerinin yanında aynı zamanda tarihi bir geçmişe de sahip. İlk çağlarda Çeşme Cyssus adı ile anılmaktaymış. Bu ismi ise denizcilerin su temin ettiği yer olması sebebiyle aldığı tahmin ediliyor. Çeşme adı üstünde tarihi birçok çeşmesiyle de biliniyor.

ÇEŞME’NİN ÇEŞMELERİ

Çeşme dönemin en önemli içme suyu limanlarından birisi olarak görülmekteymiş. Çeşme ve civarında kaynak suları bol olduğundan, zamanla çoğalan ve buz gibi suların aktığı çeşmelerinden dolayı da yöreye Çeşme denilmiş. Sadece içme suyu limanı olarak değil aynı zamanda önemli bir ticaret limanıymış Çeşme. O dönemlerde bile Çeşme turizmin ve ticaretin önemli noktalarından birisi olarak bilinmekteymiş. Çeşme, günümüzde de ülkemizin en bilinen turizm merkezi konumunda.

SEZON SÜRESİNİ UZATMAK İÇİN…

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli ile bu güzel ilçenin potansiyelini daha da ileriye taşıyacak projelerini birkaç defa biraraya geldiğimizde konuştuk. İlk olarak Turizm Master Planı hazırlayacaklarını belirten Lal Denizli, gecelik konaklama sayısını artıracak yeni turistik çekim noktalarının yaratılması gerektiğini söylerken, sezon süresini de uzatmak istediklerini anlatıyor. Merkezdeki turist yoğunluğunun komşu köylere dağılması amacıyla köylerin gelişimini destekleyeceklerini belirten Lal Denizli, “Yarımada geneli için bir turizm rotası oluşturmak da planlarımız arasında” diyor.

İLK HEDEF DAHA YAŞANILABİLİR OLMAK

Başkan Lal Denizli, Çeşme’nin potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek için hazırladıkları projelerini şöyle sıralıyor: “Amacımız, Çeşme’nin her kesiminin ihtiyaçlarını karşılamak ve kenti daha yaşanabilir kılmak. Sıkıntılarla mücadele eden esnafımızın yanı sıra çocuklar ve kadınlarımız da önceliğimiz. Bu kapsamda çocuklar için yeni kreşler, gençler için de Gençlik Merkezi planlaması yaptık. Kadınlarımızla dayanışma içinde olacağız. Kadın İstihdamını Artırma Programı kapsamında Kadın Kooperatifleri ve Kadını Kalkındırma Ofisi açılacak. Kadınlarımıza çocuk bakım desteği verilecek. Yaşlı nüfusumuzun hayat kalitesini artırmak için kapsamlı bir yaklaşım düşünüyoruz. Büyükler için Evde Sağlık Hizmeti, Alışveriş Ünitesi, Psikolojik Destek, Küçük Onarım ve Temizlik Hizmeti, Yaş Almışlar Kulübü ve Alzheimer Merkezi gibi çözümleri tek tek hayata geçireceğiz. Çeşme daha yaşanılabilir, hayvan dostu ve kültürel açıdan zengin bir ilçe olacak.”

30 Haziran 2024, Pazar 07:00

Karşı kıyıdan ömürlük dostlar

Bir denizin iki yakasına yıllarca sadece bakıp durduk. Özdere’deki evimizin sahilinden Sisam Adası’nın ışıklarını izler, Kuşadası’na giderken karışan radyolarımızda şarkılar tutardık. Çeşme’de hele Pırlanta Plajı, Altınkum tarafında Sakız’a elini uzatsan, değecekmiş hissi uyanırdı. Bodrum’un en güzel manzarası Kos’un ışıkları, Kaş’ın doğal dekoru Meis, Ayvalık’ın karşısı Midilli!

Yıllarca çok yakın ama fazla uzaktık birbirimize. Zamanla diplomatik engeller bir bir aşıldı. Daha sık gider gelir olduk birbirimize. Ömürlük dostlarımız oldu karşı kıyıdan. Kemeraltı, Ayvalık ve Bodrum çarşıda tanıdık Yunanca kelimeler takılmaya başladı kulaklara.

BAK KARŞISI ANADOLU

Aynı hissi karşıda onların da yaşadığını gitme gelmeler artınca fark ettim bir süre… Hatta biraz daha ilerideki ada olan Leros’a ilk gittiğimde tanıştığım Panteli Plajı’nın meşhur Apostolis’i, beni bir gün alıp kaleye çıkardı.

“Bak karşısı neresi biliyor musun? Anadolu… Eşimin ailesi mübadelede Didim’den gelmiş buraya. Yıllarca adanın en yüksek bu yerine çıkıp Turgutreis’in, Didim’in ışıklarına bakıp durduk. Şimdi gidip gelebildiğimiz için çok mutluyum” demişti.

Karşılıklı gidip gelmekten herkes mutlu bugünlerde. Özellikle Avrupa Schengen vize sorunu çıkarınca, kapıda vize uygulamasına talep arttı. Karşı kıyı, tam kapı komşusu oldu. Leros da kapıda vize

24 Haziran 2024, Pazartesi 07:00

Dört mevsim Bodrum

Cumhuriyet’in ilk yıllarında nüfusu yaklaşık 5 bin olan Bodrum’da bugün 200 bine yakın kişi yaşıyor. Turizmden önce geçimini balıkçılık, süngercilik ve tarım ile sağlayan küçük bir liman kasabası olan Bodrum, 1965’ten itibaren hızla gelişen bir turizm merkezi haline geldi. Bugün Bodrum, dünyanın en özel ve en güzel coğrafyasında, kültür ve tarih zenginliği ile dikkat çeken ve bu özellikleriyle cazibesini giderek artıran dünya çapında bir turizm merkezi konumunda. Ancak nüfusu turizm sezonunda neredeyse 4-5 katına çıkıyor. Muğla’nın en kalabalık ilçesi Bodrum, bu bayram tatilinde de doldu taştı.

Tatillerini Bodrum’da geçirmeyi tercih edenler otelleri doldururken; Gümbet, Bitez, Ortakent ve Yalıkavak gibi popüler sahiller tıklım tıklımdı. Deniz-kum-güneş turizminin başkenti Bodrum’un daha pek çok güzelliklerini yaşamak isteyen ziyaretçilerin yoğunluğu esnafın yüzünü güldürürdü. “Mavi Yolculuk” turizmi başta olmak üzere, her şey dahil ve butik xişletmelerle bu bayram yine milyonlara ev sahipliği yaptıklarını belirten Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ile bir araya gelerek ilçenin turizm planlamaları ve hedefleri İle ilgili konuştuk.

KALİTELİ HİZMET ANLAYIŞI DEVAM ETMELİ

Bodrumlu işletmelerin her zaman belli bir seviyede hizmet kalitesini koruduğunu ve bugünlere bu samimi ve misafirperver işletmeler sayesinde gelindiğini hatırlatan Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, değişen turizm trendleri ile birlikte hizmet anlayışının da bu trendlere uyum sağlaması gerektiğini anlatıyor. “Günümüzde Bodrum turizmde çok farklı bir noktada, Bodrum deyince insanların aklına hep güzel anılar geliyor. Ancak bunu korumak için işletmelerimiz muhakkak kaliteli hizmet anlayışından ödün vermemeli” diyen Kocadon, şöyle devam ediyor: “Üyelerimiz her zaman kaliteye yatırım yapmalı, işletmelerini hedef kitlelerine göre düzenlemeli. Şunu kesin olarak söyleyebiliriz ki kalitesini korumayan işletmeler; bunlar ister otel olsun ister yat ister restoran, ne yazık ki turizmden istediği payı alamaz. Bodrum’da hep turist sayısına bakılıyor, ancak burada sayıdan çok kalite önemli. Hizmet kalitemiz, alt yapımız, çevremiz, sokaklarımız, plajlarımız, çarşımız, ören yerlerimiz ne kadar kaliteli olursa Bodrum’a o kadar kaliteli turist gelir. Bize nitelikli turist lazım.”

HEDEF 12 AY NİTELİKLİ TURİSTLE TURİZM

“12 ay nitelikli turistle turizm” hedefimizin gerçekleştirilebilmesi, Bodrum’da uygulanmakta olan tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinin yenilikçi ve değişikleri içinde barındıran, kapsamlı ve katılımcı turizm hedefi ve eylem planıyla benimsenmesi öncelikli stratejimiz” diyen Başkan Kocadon, şunları söylüyor: “Gelen ziyaretçilerin eşsiz bir Bodrum deneyimi yaşamaları, yeni hatıralarla yeniden Bodrum’u tercih etmeleri için çalışan turizm sektörü her ihtiyaca uygun tatil yapmak isteyen her kesime yönelik alternatifler sunuyor. Rekabet edilebilirliği artırabilmek için turistik ürünleri tanıtmamız çok önemli. Ancak tanıtım stratejisini belirlerken hedef pazara yönelik bir algı stratejisi oluşturmak gerekir. Bu algı ile verilecek mesaj çok önemlidir. Biz Bodrum’dan bu mesajı doğru bir şekilde güvenlik ve mutluluk vaadiyle iletiyoruz.”