Banu Şen Haliliye, Şanlıurfa'nın parlayan yıldızı oldu
HABERİ PAYLAŞ

Haliliye, Şanlıurfa'nın parlayan yıldızı oldu

Tarih boyunca kültür ve medeniyetin beşiği olmuş bir ilçe Haliliye… Tarihi, kültürel mirasları, gastronomisi ve doğal güzellikleriyle sadece ülkemizin ve Şanlıurfa’nın değil dünyanın da gözbebeği. Dünya arkeoloji tarihine damgasını vuran Göbeklitepe Arkeolojik Alanı’nın yer aldığı ilçe, daha birçok tarihi ve turistik mekana ev sahipliği yapıyor. Başta 2018’de UNESCO tarafından Dünya Mirası Kalıcı Listesi’ne alınan Göbeklitepe olmak üzere; Tektek Dağları Milli Parkı içerisinde keşfedilen Karahantepe, 19. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Germuş Kilisesi, Kurtuluş Müzesi ve İbrahim Tatlıses Müzesi bunlardan sadece bazıları...

Haberin Devamı

Sadece bir defa gitmekle kalınmayacak Haliliye’yi biz de bir defa anlatmakla kalmıyoruz. Yeni keşiflerimizle zaman zaman bu sayfada yer veriyoruz. Geniş bir araziye sahip, tarım ve hayvancılığın dikkat çektiği Haliliye; el sanatlarıyla da biliniyor. Culhacılık, ahşap oymacılığı, tesbihçilik ve bakır işlemeciliğinin yanı sıra yöresel yemekleri yani gastronomisi ile de ünlü. Yemek kültürü oldukça zengin olan bölge; çiğ köfte, patlıcanlı kebap, lahmacun gibi çok bilinen yemeklerin yanı sıra mırra, şıllık gibi özel tatlar ve çok çeşitli yöresel yemekler ile gastronomi turizminde parlıyor. İlçe halkı tarafından üretilen zahter, humus, kıymalı içli köfte ve etli yaprak sarması da ilk akla gelenlerden... Tarıma gelince… Bölgede en çok buğday, arpa, pamuk, mercimek, susam, nohut, karpuz, kimyon, biber, mısır, domates ve patlıcan yatiştiriliyor. Kadim şehrin sıcak kanlı insanları da dillerin, dinlerin ve kültürlerin kaynaştığı bölgede misafirperverlikleriyle sizi buyur ediyor.

Haliliye, Şanlıurfanın parlayan yıldızı oldu

BAŞKAN CANPOLAT’TAN VİZYON PROJELER

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın “eser ve hizmet belediyeciliği” anlayışı ile hayata geçirdiği yatırımlar ilçenin son zamanlarda adını sıkça duyurmasının önemli nedenlerinden… Kiralık araç dönemine son veren yatırım, sağlık sorununa yanıt olan hastane, üretim tesisleri ve mahalle bazlı projeler, Başkan Mehmet Canpolat’ın seçim vaatlerinden biri olan İbrahim Tatlıses Kültür Merkezi, Karşıyaka Mahallesi’nde yer alan Göbeklitepe Gastronomi Merkezi, Kütüphane, Evlendirme Dairesi, Meslek Edindirme Atölyeleri, Gastronomi Eğitim Mutfağı ve Konservatuvar Sınıfı’nın yer aldığı kültür merkezi, 7’den 70’e herkese hitap ediyor. Gastronomi Merkezi, yöresel lezzetleri ziyaretçilerle buluştururken, Şanlıurfa’nın zengin mutfağını da yansıtıyor. Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ile ilçeye değer katan projeleri detaylarıyla konuşuyoruz.

Haberin Devamı

Haliliye, Şanlıurfanın parlayan yıldızı oldu

HEM BÖLGEYE HEM DE MAHALLEYE SAĞLIK HİZMETİ

Canpolat en önemli projelerinden biri olan hastane projesini anlatarak söze başlıyor: “Vatandaşlarımızın hızlı ve güvenilir sağlık hizmetinden faydalanabilmesi için Haliliye Semt Polikliniği’ni hayata geçirdik. Belediye bünyesindeki 9 katlı bina, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile Çocuk Acil Poliklinik olarak hizmet vermesi için Sağlık Bakanlığı’na devrettik. Devteyşti Mahallesi’ndeki 15 bin metrekarelik kapalı alana sahip binanın hastaneye dönüştürülmesine ilişkin projelendirme çalışmalarının ardından, iç tefrişatını tamamladık. Nüfus yoğunluğunun olduğu bölgeye kazandırılan hastane, 50 ünite ve 5 yatak kapasiteli diş poliklinikleri, 2 adet dahiliye servisi, Çocuk Acil ve Çocuk Polikliniği ile hizmete sunuldu. Hem mahallenin hem de bölgenin sağlık noktasında yaşadığı soruna çözüm olan Haliliye Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, bölgedeki vatandaşlarımıza büyük kolaylık sağladı.”

Haberin Devamı

BEKLENEN TESİS

Başkan Canpolat beklenen pazar yeri projelerini hizmete aldıklarını da şu sözlerle anlatıyor: “Karşıyaka Mahallesi’nde vatandaşların yıllardır beklediği kapalı semt pazarını da hizmete aldık. Kapalı semt pazarı-otopark, cami, halı saha ve zabıta müdürlüğünden oluşan projemiz, bölgedeki birçok ihtiyacın karşılanmasını sağladı. ‘Gönül Belediyeciliği’ anlayışıyla Haliliye’de yükselen projelerimizden biri olan Ahmet Yesevi Sosyal Yardım Kompleksi ve Kapalı Semt Pazarı, bölgenin ihtiyaçlarına yanıt oldu. Toplam 10 bin metrekare alan üzerine inşa edilen ve içerisinde aşevi, glutensiz ekmek fırını, sosyal market, idari birim, kapalı semt pazarı-otopark yer alan Ahmet Yesevi Sosyal Yardım Kompleksi, bölgeye önemli bir ihtiyacı karşıladı.

Haliliye, Şanlıurfanın parlayan yıldızı oldu

SANCAKTAR KOMPLEKSİ BÖLGEYE NEFES ALDIRDI

Kısa süre içerisinde hizmete açtığımız Sancaktar Kompleksi de adeta bölgeye nefes aldırdı. Mahallede yapılan tespitlerin ardından bölgenin eksikliklerine göre yükselen projelerden biri olan Sancaktar Kompleksi, içerisinde bulunan kapalı semt pazarı-otopark, çok amaçlı sosyal tesis, zabıta amirliği, muhtar evi ve park alanı ile hizmete sunuldu. Yıllardır mahallenin ihtiyaç duyduğu ve 5 bin 600 metrekare alan üzerine inşa edilen projemiz, mahalle sakinlerinden tam not aldı.”

AŞIKLAR DİYARINA KÜLTÜR MERKEZİ

Kültür projelerine de önem verdiklerini kaydeden Canpolat, sözlerine şöyle devam ediyor: “Kısas Mahallesi’nde bulunan eski belediye hizmet binamızı da kültür merkezine dönüştürdük. Merkez içerisinde müzik sınıfı, bilgisayar kursu, dikiş atölyesi, el sanatları atölyesi, 45 kişilik okuma salonu ve 15 kişilik derslik ile Kısas Mahalle Muhtarlığı yer alıyor. Gençleri sanatla tanıştırmak amacıyla belediyemiz bünyesinde yer alan ve Kamberiye Mahallesi’nde bulunan binayı, Kültür ve Sanat Evi’ne dönüştürdük. Kültür ve Sanat Evi, def-bendir, ney, keman, bağlama, ebru, hüsn-i hat ve piyano kurslarıyla vatandaşların hizmetine sunuldu.”

KİRALIK ARAÇ DÖNEMİ SONA ERDİ

Başkan Mehmet Canpolat girişimleriyle belediye envanterinde kiralık araç döneminin sona erdiğini de anlatıyor. Yaklaşık 200 milyon değerindeki yatırım ile belediye filosuna 183 araç ve iş makinesi kazandırıldığını, Haliliye’nin geleceğini inşa ettiklerini ve köklü yatırım ile tasarrufa gidildiğini belirten Başkan Mehmet Canpolat, “Haliliye Belediyemizi gelecek yarınlara taşımak adına gerek 20 yıllık, gerek 50 yıllık planlar yaparak, hareket etmeye gayret ediyoruz. Haliliye envanterinde hiçbir kiralık iş makinası, araç kalmasın diye karar almıştık. Yaklaşık 200 milyon değerinde çöp araçları, ticari araçlar, ekskavatör, konkasör olmak üzere bu araçları filomuza kazandırdık. Haliliye Belediyesi’nde kiralık araç olmayacak, hepsi Haliliye Belediyesi’nin mülkü olacak” diyor.

GÜNDE 6 BİN EKMEK ÜRETİLİYOR

Haliliye Belediyesi; Sosyal Yardım İşlerine bağlı Aşevinin ekmek ihtiyacını karşılamak üzere ‘Ekmek Üretim Tesisi’ni hayata geçirdi. Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın üreten belediye anlayışı ile kurulan Ekmek Üretim Tesisi ile Belediye bünyesindeki ustalar tarafından günlük 6 bin ekmek üretiliyor. Üretim tesisinde geç saatlerde başlayan ekmek üretimi, sefer taslarına konulan yemekler eşliğinde sabahın ilk ışıklarıyla hanelere dağıtılıyor.

SÜLEYMANİYE’YE KAPALI SEMT PAZARI

Başkan Mehmet Canpolat’ın yaptığı alan gezileri sırasında vatandaşlardan gelen talep ve mahallenin ihtiyaca yönelik tespitleri sonucu Süleymaniye Mahallesinde kapalı semt pazarı ve otopark projesi hizmete sunuldu. Mahalle sakinlerine yazın ve kışın gönül rahatlığıyla pazar alışverişi yapmaları için kazandırılan modern semt pazarı, bölgenin ihtiyacına da yanıt oldu. Semt pazarı hizmeti veren proje, pazarın olmadığı günlerde ise kapalı otopark olarak kullanılarak, mahallenin otopark ihtiyacını da karşılıyor.

Haliliye, Şanlıurfanın parlayan yıldızı oldu

KURSLAR BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Başkan Mehmet Canpolat, Kültür Sanat Evi’nde hizmete sunulan kursların büyük ilgi görerek devam ettiğini ifade ediyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder