Banu Şen İlham veren kadınlar
HABERİ PAYLAŞ

İlham veren kadınlar

Kadın girişimciler son zamanlarda bana çok ilham veriyor. Posta’da pazartesileri yayınlanan ‘Bereketli Şehirler’ sayfamda genelde gittiğim şehirlerdeki kadın hikayelerine de kulak veriyorum. Özellikle de son zamanlarda Türkiye’nin dört bir yanında, kadınların başarı hikayeleri artıyor. İlginç fikirler, kimsenin yapmaya cesaret edemediği hikayelerin kadın kahramanlarıyla gurur duyuyorum. Karların altından çiçek açan kardelenler gibi her biri... Bu hafta da İzmir’den bir hikayeyi dinledim. Uzun zamandır tanıdığım bir kadın. Ama başarısını büyütmüş, başka yere taşımış artık.

Haberin Devamı

İlham veren kadınlar

OYUNU DEĞİŞTİREN SEN OL

Sinem Özusta İzmirli, belki de çoğunuzun tanıdığı genç bir girişimci. 15 yıllık profesyonel iş deneyiminden sonra 2013’te Designers of OZ adıyla Alaçatı’da moda tasarımcılarını bir araya getiren ilk konsept mağazalardan birini kurdu. Şimdi ise bu serüvene yeni bir soluk katıyor.

Bu hafta buluştuğumuzda; Generation OZ adıyla İzmir Alsancak’ta yeni nesil mağazacılık modelini birkaç ay önce hayata geçirdiğini anlattı. Türkiye’nin başarılı sokak modası markalarını aynı platformda bir araya getirirken, mağazasından yola çıkarak merkeze gençleri alan bir hareketi başlattığını söyledi büyük heyecanla:

EĞİTİME DESTEK

“- Oyunu Değiştiren Sen Ol! - hareketi ile tasarım alanında uzmanlaşan gençlere tasarlatılan koleksiyonları, ürünleri dönüştürüyorum. Bu ürünler aracılığıyla topluma fayda sağlayacak çalışmalar gerçekleştirmeyi hedefliyorum. Bu çalışmalar kapsamında tasarlanan ilk drop koleksiyon, markanın mağazaları ve online satış sitesinde satılacak ve elde edilecek gelirle belirlenen pilot bölgelerdeki öğrencilerin robotik kodlama eğitimlerine destek olunacak.

Ayrıca; sürdürülebilirlik hareketi kapsamında OZ mağazalarından alınan her ürün karşılığında ihtiyaç sahibi kuruluşlara iletilmek üzere kullanılmış sağlam bir ürününüzü bağışlamaya teşvik ediyoruz. Böylece döngüsel ekonominin işlerliğine destek ve farkındalık sağlamak da hedefleniyor.”

Tüketim çılgınlığı yaşadığımız bu çağda, tüketirken üretmek, sürdürülebilirliği sağlamak... Bu çağın gençlerinin o bilince erişmesini sağlamak ne güzel. Gençleri topluma fayda sağlamanın içine çekmek ne güzel! İlham veren girişimlere, ilham veren kadınlara daha çok ihtiyacımız var...

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder