Banu Şen İzmirli genç müzisyen Amerika yolunda
HABERİ PAYLAŞ

İzmirli genç müzisyen Amerika yolunda  

 

Rasih Öztürk ailesinin küçük yaşlarda yeteneğini fark ettiği İzmirli genç bir müzisyen. Müziğin performans, bestecilik şarkı yazarlığı, prodüksiyon-aranje alanlarında çalışmalarını sürdürürken şimdi başarılarına bir yenisini daha ekledi. Öğrencileri dünyada Berklee Müzik Koleji gibi okullara burslarla kabul alırken, kendisi de 2023 Güz Dönemi’nde aynı üniversiteden full burs kazandı.

Altınordu Spor Kulübü’nün efsane başkanı dedesi Rasih Öztürk’le aynı ismi taşıyan genç müzisyenin hayatı başarılarla dolu:

Haberin Devamı

DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİYLE BAŞLADI

Her şey babasının 12. doğum gününde klavye almasıyla başlar. Klavyeyi kendi kendine çalmayı öğrenen Rasih Öztürk’ün müziğe ilgisi artar. Ertesi yıl ise annesin aldığı gitar onun için artık büyük aşka dönüşür. Babasının matematik ve bilgisayara olan yeteneklerini fark etmesiyle derslere yönelir, müzik eğitimi almaz. Ancak lisedeki müzik öğretmeni Mustafa Kamçıcı ile tanışması, Rasih’in hayatını değiştiren, gelecekteki kariyerinin hem bir müzisyen hem de öğretici olarak şekillendiren dönüm noktası olur. Kamçıcı, yalnız müzik değil,
her konuda ona mentor olur.

14 yaşında profesyonel olarak kendinden çok büyük yaşta müzisyenler ile çalışmaya başlarken, 15 yaşında İzmir Özel Amerikan Koleji’nin hazırladığı; jüride Özkan Uğur ve Sina Koloğlu gibi önemli isimlerin de olduğu Türkiye Liselerarası Pop ve Rock Müzik Yarışması’nda en iyi baş gitarist seçilir ve farkında olmadan kariyerindeki ilk adımları atmaya başlar. Big band müziği ve klasik müziğe çok meraklı olan Rasih, merakla başladığı analiz çalışmaları, onlarca teori ve kompozisyon kitabı ve en önemlisi Anıl Altınsoy’un da sıklıkla sohbet eder gibi paylaştığı bilgi destekleri sayesinde 2014’te liseden mezun olduğu dönemde artık gitar için yazdığı caz ve füzyon alanlarındaki kompozisyonları, çeşitli enstrümanlar ve orkestra tipleri için yazdığı sonatlar, oda müziği eserleri, orkestra eserleri olan, yaklaşık dört yıllık profesyonel bir müzisyen olarak, Amerika’da almayı hedeflediği müzik eğitimi için araştırmalar ve başvurular yapar.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLERİ DE BAŞARILI

2017’de eğitime başladığı McNally Smith’in beklenmedik şekilde kapanmasıyla dördüncü döneminde neredeyse eğitimini tamamlayacakken Türkiye’ye döner. Müzik teorisi kitapları ve gitar metotları yazmaya, şarkı yazarları için müzik düzenlemeye ve prodükte etmeye, grubu Rasih Öztürk Quartet, rock/pop grubu Kaygı ve şarkı yazarı/müzisyen Nisa Benna ile konserler yapmaya, Türk öğrencilerine kompozisyon, gitar ve müzik teorisi dersleri vermeye devam eder. Öğrencileri dünyanın birçok eğitim kurumlarına kabuller ve burslar kazanır.

BERKLEE’DEN FULL BURS

Çocukluğunun en sevdiği rock gruplarından Bulutsuzluk Özlemi’nin kurucularından Sina Koloğlu’nun son ‘enstrümantel single’ı ‘Mevhibe’nin yapım aşamasında aranjör, prodüktör ve stüdyo müzisyeni olarak rol alır. Temmuz 2022’de Berklee Müzik Koleji’nin Arif Mardin Bursu ile eğitimine devam etmek için ABD’ye döner. Hayatı şimdiden başarılarla dolu olan İzmirli bu genç müzisyen, Berklee Koleji’nin 2023 Güz Dönemi için kazandığı full eğitim bursu ile ABD’deki müzik kariyerine devam etmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder