Banu Şen Seçim geride kaldı şimdi icraat zamanı
HABERİ PAYLAŞ

Seçim geride kaldı şimdi icraat zamanı

Yerel seçim geride kaldı… Önümüzdeki 5 yıl kenti yönetecek başkanlar, mazbatalarını aldı. Başkan koltuklarına oturdular. Artık seçim heyecanı, seçim başarısı sevinci ve seçim yorgunluğu geride kalmalı.

Hiç vakit kaybetmeden kentin acil sorunları öncelik sırasına alınmalı. Nitekim kaybedilecek bir gün bile yok bazı sorunlar için.

Seçim sürecinde belediyeler daha çok kampanyalarına yöneldi; aday gösterilmeyen başkanlar da işin açıkçası son günlerini veda ziyaretlerine ayırdı.

Bilmem fark ediyor musunuz ama bir haftadır Alsancak Limanı bölgesinde körfez kokusu dayanılacak gibi değil. Üstelik geçen yaz İzmirlilere “illallah” dedirten sivrisinek ve sinekler de havalar erken ısınınca cirit atmaya başladı. Trafik, deprem, köstebek yuvasına dönmüş yollar… Daha birçok sorun acil çözüm bekliyor.
Güzel İzmir’imizde seçim ve bahar havasını değil, artık sorunların çözümünü konuşma zamanı!

Haberin Devamı

İlçe belediye başkanları bir yana, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın göreve başlar başlamaz
ilk el atacağı konu ne olacak merakla bekliyorum.

KİTAP FUARI YENİDEN KÜLTÜRPARK’TA

Bu günlerde kentle ilgili aldığım en güzel haber, İzmir Kitap Fuarı’nın Kültürpark’ta yapılacağı oldu.

Uzun yıllar Kültürpark’ta gerçekleştirilen fuar, son birkaç senedir Gaziemir’deki yeni fuar alanında yapılıyordu. Fuar alanının kent merkezine uzak oluşu, çok eleştiriliyordu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘İZKİTAP İzmir Kitap Fuarı’, bu yıl 19-28 Nisan tarihleri arasında Kültürpark’ta kapılarını açacak.

EGİAD’DAN HAYIRLI BAHAR ŞENLİĞİ

Geçtiğimiz çarşamba günü, Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) tarafından EGİAD Ortaokulu Spor Salonu’na kaynak sağlamak amacıyla Swissotel Büyük Efes İzmir’de düzenlenen ‘Bahar Festivali’ndeydim.

Türk tasarımcıların ürünlerinin ağırlıklı olarak sergilendiği stantların yanı sıra Ceyda Düvenci’nin söyleşisinde zaman su gibi aktı. Düvenci’nin şu sözlerini günün anısına buraya not düşelim:

“İzmir’e sessiz bir düşkünlüğüm var. İzmir, başka bir aşk; vizyonuyla, insanların ışıl ışıl olmasıyla enerjisi yüksek bir şehir.”

Haberin Devamı

Eğlencenin ötesinde bir anlam taşıyarak, sosyal sorumluluk bilincini ön plana çıkaran şenlikten edilen edilen tüm gelir, EGİAD Ortaokulu’nun spor salonu yapımına aktarıldı. Bölgedeki çocukların spor imkanlarına kavuşması için önemli bir adım atıldı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder