Bekir Saçar 'Acıktın mı kızanım'
HABERİ PAYLAŞ

'Acıktın mı kızanım'

Bugün size oyuncu Merve Çavuşoğlu Aksu’nun yazdığı ‘Acıktın mı Kızanım’ adlı yemek kitabından bahsedeceğim. Tekirdağ, Malkaralı göçmen bir ailenin çocuğu olan Merve Hanım, aile büyüklerinden öğrendiği, Balkan Harbi ve Türkiye-Yunanistan nüfus mübadelesinde, Trakya bölgesine gelen göçmenlerin beraberlerinde getirdiği yemeklerin reçetesini hiç değiştirmeden, orijinal haliyle kitabına aktarmış. Aksu, kitabını tanıtmak için Kuruçeşme’deki ‘Alaf Restoran’da öğle yemeği daveti verdi. Kitabında tarifleri olan, kendi elleriyle pişirdiği leziz yemekleri de misafirlerine ikram etti. Trakya peynir tabağı, ceviz ve mini çizdirmeyle sunulan bulama, Cıbrıkalı patlıcan, Tolçka, Soka, Kabak böreği, Tekirdağ köftesi, Satır köfte, Ciğer Sarma, Trakya mantısı ve Oturtma tatlısı gerçekten de damak çatlatan türdendi. Eğer sizler de farklı kültürlerin yemeklerine meraklıysanız, çok beğendiğim iki yemeğin tarifini vereceğim. ‘Acıktın mı Kızanım’ şubat başında kitapçıların raflarında yer alacak. Afiyet olsun.

Haberin Devamı

Acıktın mı kızanım

TOLÇKA

MALZEMELER:

* 1 kilo patlıcan,
* 3 yeşil biber,
* 3 közlenmiş kırmızı biber,
* 4 diş sarımsak,
* Maydanoz,
* 1/2 su bardağı zeytinyağı,
* 1/2 su bardağı sirke ve damak tadınıza göre tuz.

YAPILIŞI:

Patlıcanları ve kırmızı biberleri közleyin ve kare şeklinde kesin. Yeşil biberleri ve maydanozu ince ince doğrayın, sarımsakları tuzla dövüp tüm malzemeyi karıştırın. En son zeytinyağı ve sirkeyi ekleyip servis edin.

CIBRIKALI PATLICAN

MALZEMELER:

* 2 patlıcan,
* 4 yeşil biber,
* 3 domates,
* 4 diş sarımsak
* 2 kırmızı biber,
* Tuz,
* Cıbrıka,
* Maydanoz ve Zeytinyağı.

YAPILIŞI:

Patlıcanları soyup 30 dakika tuzlu suda beklettikten sonra kareler halinde kesin. Biber ve domatesi doğrayın. Sarımsak ve maydanozu ince ince kıyıp, zeytinyağı, kırmızı biber ve cıbrıkaya bulayıp siniye dizin. Üzerine domates, sarımsak ve biberler koyup1 yemek kaşığı zeytinyağını üzerinde gezdirin. Tepsinin kenarından 4 çorba kaşığı sıcak su koyup 180 derece fırında pişirip, ü zerine maydanoz ekleyip servis edin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder