Bekir Saçar

14 Nisan 2024, Pazar 07:00

Çok özel bir mekan: Hundret-100

Bugün size, geçen hafta Boğaz’ın incisi Kuruçeşme’de açılan Hundret yani 100’ü anlatacağım. Mandarin Oriental İstanbul’un karşı yamacında 150 yıllık taş binada açılan ‘fine dining’ mekanın konsept danışmanlığını çoğunuzun yakından tanıdığı Aşşk Kahve, Lucca Bebek, Mitte, Momo Beach ve Momo Bebeköy’ün kurucularından Turgay Yıldız yapmış. Çok da iyi yapmış çünkü İstanbul’un böyle özel ve sıra dışı bir mekana çok ihtiyacı vardı.

BOĞAZ MANZARALI BRUNCH KEYFİ

Yemeğinizi ister taş binanın ultra lüks ve şık dekorasyonu altında ister aynı şıklıktaki kış bahçesinde yiyin. Avrupa ve Türkiye’de birçok ünlü restoranın menüsüne imza atan Şef Ali Yavuz’un yemeklerinin tadı da sunumu da olağanüstü. Uluslararası mutfağında yok, yok.

Sushi’si damak çatlatan türden. Barında harikalar yaratan Orhan Yakut’un kendine özel reçeteyle hazırladığı kokteylleri mutlaka tatmalısınız. Emin olun onun hazırladığı margaritayı Türkiye’de yapacak barmen sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Mekanın alt katında 100 kişilik müthiş bir gece kulübü var. Kulübün resident DJ’i Fatih Mutlu. Burada zaman zaman Türkiye’nin ve Avrupa’nın en ünlü DJ’leri de sanatlarını icra edecek. Hafta sonu brunch yapmayı seviyorsanız aradığınız yer Hundret olabilir.

MENÜDEN TEST ETTİKLERİM

Sıcak ve soğuk başlangıçlardan carpaccio gamberi rossi, renkli armut domatesli burrata, gillardeau istiridye, adaçaylı çıtır bebek kalamar, trüf mantarlı su böreği ve tütsülenmiş kırmızı karides ızgarayı öneririm. Rezeneli ekşi elma salatası, Antep fıstıklı tere salatası ve İran karpuz salatası farkını fark ettiriyor. Makarna seviyorsanız, Limonçello spagetti, Bal kabaklı tagllietelli, Konya küflü peynirli rigatoni, ve pancar burrattalı linguini sizi fazlasıyla mutlu edecektir. Ana yemeklerden de Asya usulü kalkan, Espanyol red mullet, deniz mahsulü granyöz, antrikot ızgara ve ördek feelet, portakalı karışık deniz mahsullerini tadabilirsiniz. Afiyet olsun.

07 Nisan 2024, Pazar 07:00

İlkbaharda kamp keyfi

Yılın en mutluluk veren mevsimi ilkbahar geldi. Malum, otel fiyatları ve turlar el yakıyor. Ben de her zevke, yaşam stiline ve bütçeye uygun bol oksijenli tatil yapmak isteyenler için Türkiye’nin cennet gibi kamp alanlarını araştırıp listeledim.

EGEDEN AKDENİZE…

Faralya, Kelebekler Vadisi, Yeşil Vadi Doğa Park, Katrancı Koyu Kamp Alanı, Fullmoon Camping, Kabak Valley Camp. Marmaris’te Çetibeli Orman Kampı, İnbükü Kamp Alanı, Club Amazon, Altınkum Camping. “Bodrum aşığıyım” diyenlere önerilerim; The Camp Bodrum, Yahşi Plajı Kamp Alanı, Gümüşlük Kamp Alanı, Çınar Kamp Alanı ve Ilgınlar Camping olacak. Rüzgar sörfü ve kamp yapmak isteyenleri de Akyaka’daki Orman Kampı, Çınar Koyu, Akbük Koyu ve Dane Gökova kampına; Datça’da da Özil Camping, Akçabük Kamping, Körmen Camping, Ilıca Kamping’e alalım. Tercihini Ayvalık’tan yana kullanmak isteyenlere tavsiyem; Sata Kamp Cennet Tepesi, Ayvalık Adaları, Sarımsaklı Tabiat Parkı, Saklı Cennet ve Badavut Plajı olacak.

SERİN HAVA İSTEYENLERE…

Gözünü Çanakkale’ye çevirenler tercihini Atikhisar Barajı, Kabatepe Plajı, Anzak Koyu Plajı, Çamlıca Şelalesi, Assos Kamp Alanı, Kaz Dağları, Saros Körfezi, Bozcaada ve Gökçeada’dan yana kullanabilirler.

İÇ ANADOLU MU DEDİNİZ?

İç Anadolu’da kamp yapacaklar için önediğim rotalar; Salda Gölü, Burdur Kent Ormanı, İnsuyu Mağara Çevresi, Karataş Gölü ve Karanlıkdere Kanyonu.

06 Nisan 2024, Cumartesi 07:00

Bay Bıngıl sahnede

Tolga Çevik’in ‘Arkadaşım’ olarak sahneye çıktığı, sahnelerin en sıra dışı, eğlenceli ve doğaçlama tek gösterisi Tolgshow turneye çıktı.

Oynadığı her gösterinin yeri ve tarihi açıklanır açıklanmaz biletleri tükenen Tolgshow, fenomen karakter Bay Bıngıl ile dikkat çekiyor. ‘Fat suit’ giyerek şişmanlayan Tolga çevik emlakçılık yapan Bay Bıngıl karakteriyle çok ama çok güldürüyor. 15 Nisan’da Zorlu PSM’de izleyebilirsiniz.

 

66 yaşındaki Anna Vissi sahne enerjisiyle genç kızları aratmıyor.

TEKRAR GELİYOR

Yunanistan’ın en büyük yıldızlarından Anna Vissi, Türkiye’de de hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip. Vissi, 21 Şubat’ta açılışını yaptığı HOL’de bir kez daha seyirci karşısına çıkacak. Yeni konser 17 Nisan’da…

Esnaf markasıyla eğlencede çığır açan Tinkon Group’un yeni mekânı Hol 21 Şubat’ta İstanbul’a merhaba demişti. Maslak 1453’teki Hol çok amaçlı bir etkinlik alanı. Açılışı da herhalde yıllarca konuşulacak bir Anna Vissi konseriyle yapmıştı. Ama ne konser! Şehrin sosyal hayatının tüm renkli yüzleri oradaydı. Geceye davet edilmeyenler günler öncesinden araya birilerini sokup listeye girmek istedi. Böyle gecelerde “Geleceğim” diyenlerin en az üçte biri gelmez. Ama bu kez aksine herkes gelmiş, birer de misafir getirmişti! Son yılların en eğlenceli gecesiydi. Anna Vissi performansıyla açılışa dev bir damga vurmuştu. İşte o şahane anların tekrarı 17 Nisan’da yaşanacak! Anna Vissi bir kez daha HOL’de sevenlerinin karşısına çıkacak. Hep birlikte sirtaki yapılacak, dans edilecek. Bayramı bir kez de bayramdan sonra kutlayın!

10 Mart 2024, Pazar 07:00

Boğaz'a hoş geldin 'Visorante'

İstanbul’da neredeyse her gün dünya mutfağından en seçkin yemekleri sunan bir restoran açılıyor. Geçen hafta bunlar arasına bir yenisi daha eklendi. Adı; ‘Visorante’. İtalyan mutfağının tüm lezzetlerini bir arada sunan işletme Ortaköy Crowne Plaza Otel’in terasında. Boğaz’a nazır mekanın gecesi ayrı gündüzü ayrı muhteşem bir manzaraya sahip. Romantizmden hoşlananlardansanız, gün batımında mutlaka ziyaret edin, Boğaz’ın üzerine karanlık çökünce de bambaşka bir manzara eşliğinde yemeğinize ve sohbetinize devam edin.

İTALYAN RUHUNU YANSITAN DEKORASYON

Mekanın dekorasyonu Boğaz’ın ihtişamlı güzelliğini kıskandıracak türden. Yeşil, sarı ve turuncu renklerin hakim olduğu işletme hem canlı hem de çok sıcak. Duvarları İtalyan heykeltraş figürlerini yansıtan çini motifleriyle süslü. Bar kısmında bulunan çeşme detayı Roma’nın meşhur Aşk Çeşmesi’ne atıfta bulunuyor. İtalya’dan getirilen servis tabakları, çatal, kaşık, bıçak ve özel nakış işlemeli masa örtüleri farkını fazlasıyla hissettiriyor. Ayrıcalıklı hizmet anlayışı, özel şarap seçkileri ve imza kokteylleriyle şimdiden İstanbul’un en iyileri arasına girmeye aday.

EŞSİZ BİR DAMAK ŞÖLENİ

İtalyan yemeklerini seviyor, damağınıza lezzet şöleni yaşatmak istiyorsanız çok doğru bir adrestesiniz. Açık mutfak konseptiyle hizmet veren Visorante’de, İtalya’dan BOĞAZ’A HOŞ GELDİN ‘VISORANTE’ getirilen peynir ve et çeşitleriyle hazırlanan pizzalar nefis. Linguine pacino, deniz mahsullü pappardelle, mantarlı agnelotti ve sakız kabaklı risotto denenmesi gereken el yapımı makarnalardan bazıları. Ana yemeklerden limoncello soslu kaya levreği, ağır ateşte pişirilmiş osso buco, sırlanmış dana bonfile ve ördek prosciutto’yu öneririm. Ve tabii ki İtalyan kahvesini. Tatlılardan da icotta ve mascarpone peynirleriyle hazırlanan cannoli, tiramisu ve orman meyveli pavlova’nın tadı damağınızdan silinmeyecek kadar lezzetli. Özel kutlamalar, akşam yemekleri, yıl dönümleri, özel davetler için çok ideal bir mekan. Damak tadınız her zaman Visorante’de geçirdiğiniz gecenin tadında olsun.

03 Mart 2024, Pazar 07:00

Çetin pul balık

Boğazın en nezih semtlerinden Bebek, sabahın erken saatlerinde sahilde yürüyüş yapıp, semtin mekanlarında kahvaltı edip, brunch yapıp akşam yemeği sonrası da kendilerini eğlencenin akışına bırakanların vazgeçilmez adresi. “Ben de bu semtteki mekanlara gitmek, eğlenmek istiyorum ama fiyatları çok yüksek” diyenler, gelin sizi kesenize uygun harika bir restorana götüreyim.

FARKLI KONSEPTTE BİR BALIKÇI

Mekanın sahibi doğma büyüme Bebekli olan Çetin Kılıç. Uzun yıllar Bebek’teki meşhur çiğ balık satan dükkanda çalışan Çetin’in, semtin en ünlü barı Lucca’nın tam karşısında açtığı restoran emsallerinden çok farklı. Altı masalı mekan sabah 08.00’de açılıp akşam 21.00’de kapanıyor. Alkollü içkinin satılmadığı restoranın büyük bölümü sokaktan geçenlerin de uğrayıp istediği çiğ balığı alabileceği bir yer. Çiğ ve pişmiş balığın evlere ve teknelere de servis edildiği Pul Balık tarafından sadece mevsiminde çıkan günlük taze deniz mahsulleri satılıyor. Sade ve mütevazı görünümlü mekanı ünlüler hemen keşfetmiş. Acun Ilıcalı, oyuncu Melisa Döngel, Çağla Boz, Eser Yenenler ve İbrahim Büyükak mekanın müdavimlerinden sadece birkaçı.

DAMAK ÇATLATAN LEZZETLER

Bu mekanın menüsü hem zengin hem çok lezzetli. Fiyatlarını sorarsanız Arnavutköy, Bebek ve Yeniköy sahilinde gideceğiniz herhangi bir restoranda ödeyeceğiniz hesabın tam yarısı kadar. Çorba seviyorsanız deniz mahsulleri çorbasını mutlaka tatmalısınız. Tabii deniz mahsulleriyle yapılan pazı sarma, yine aynı ürünlerle yapılan patlıcan salatası, levrek marin, lakerda, balık yumurtası ve tarama hem göze hem damağa hitap ediyor. Çiğ balık (sashimi) seviyorsanız, patron tezgahtan aldığı en taze tuna ya da somonu gözünüzün önünde parçalayıp soya sosu ve vasabi ile servis ediyor. Bu mezelerin üzerine balık da yemek istiyorsanız tezgaha geçip istediğinizi seçin. Dondurmalı ya da sade irmik helvasıyla da yemeği sonlandırın. Afiyet olsun.