Bekir Saçar Beyoğlu'nun Begonvil'i
HABERİ PAYLAŞ

Beyoğlu'nun Begonvil'i

İstanbul’un en kozmopolit ilçelerinden, yeme-içme ve eğlence sektöründe çok özel bir yere sahip olan Beyoğlu neredeyse 24 saat yaşayan bir semt. Özellikle Tünel meydanına doğru konumlanmış Asmalımescit semtinin, şirin dar sokakları, sağlı sollu dizilmiş tabureleri, renkli lambaları ve kendine özgü dekorasyonuyla bezeli restoranları, bar ve meyhaneleriyle İstanbul gecelerine çok ayrı bir renk katıyor. Ama çok üzücüdür ki semtin simgesi olan mekanları, fahiş kira artışı nedeniyle kapılarını bir bir kapatıyor. Lebon Pastanesi, Markiz, Denizler Kitabevi, Robinson Crusoe Kitabevi, Rebul Eczanesi, İnci Pastanesi, Gezi Pastanesi, Kemancı, Hayal Kahvesi, Pandora Kitabevi’de bu sebepten dolayı geçtiğimiz aylarda kapandı. 20 yılı aşkın süredir Asmalı Mescit’te hizmet veren ve Michelin Rehberi’nde yer alan ‘Sofyalı 9 Restoran’ da bu halkanın son noktası olup yeni yılın ilk günü semte veda etti. Bugün sizi Asmalımescit’te yeni açılan Begonvil

Haberin Devamı

Beyoğlunun Begonvili

KADIN ELİ FARKI FARK EDİLİYOR

Mekanın sahibi Yılmaz Korkmaz. Semtin yeni nesil meyhanesi meşhur ‘Zühtü’nün de sahibi. Patron mekanı yılların işletmecisi Hacer Karakuş ile Seçil Çatalkaya’ya teslim etmiş. Begonvil, ferah bir mekan. Burada kendinizi Beyoğlu’nun bohem lokantalarından birinde değil, ‘fine-dining’ İtalyan restoranında gibi hissediyorsunuz. 50 kişilik mekanın masaları krem rengi masa örtüleriyle kaplı. Sandalyeleri ahşap, minderleri bordo renkli. Çok ama çok şık. Duvarları Bodrum tarzı taşlarla örülü. Mekanın her köşesi Ege ve Akdeniz’in vazgeçilmezi Begonvilleriyle süslü. Peki, burada ne yiyip ne içeceğiz?

YE, İÇ, MUTLU OL

Çerkez tavuğu, Girit ezmesi, pastırmalı humus, küşleme, dana lokum, kuzu kaburga, tavuk kanat, fıstıklı kebap ve içli köfteyi mutlaka tadın. Fiyatları merak ediyorsanız. Emsallerinden çok daha hesaplı. Afiyet ve sağlık olsun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder