Bekir Saçar En iyi iftar sofraları...
HABERİ PAYLAŞ

En iyi iftar sofraları...

Ramazan ayına girdik. 11 ayın sultanı hoş geldi, sefalar getirdi. Oruç tutanların “En iyi iftar yemeği nerede yenir?” telaşında olduğunu biliyorum. Eğer siz de aileniz ya da dostlarınızla ev dışında unutulmaz iftar deneyimleri yaşamak istiyorsanız, lezzeti ve kalitesiyle en iyi ramazan menüsü sunan restoranları sıraladığım listeye buyurun.

Hünkar Lokantası

1950’den beri İstanbullulara Türk ve Osmanlı yemeklerinin en leziz örneklerini sunan Hünkar, her zaman iftar sofralarının değişmez adresi olmuştur. Damağınıza unutulmaz bir iftar ziyafeti çekmek istiyorsanız Etiler, Nişantaşı, Balmumcu, Vadi İstanbul ve Maslak 42’deki Hünkar tam da aradığınız yer.

Haberin Devamı

Cabbar Ocakbaşı

İftarını ocakbaşında açmak isteyenlere önerim Nişantaşı’daki Cabbar olacak. Fine dining restoran kalitesinde en leziz kebapları sunan işletme, Maçka Parkı’na komşu geniş bir bahçede. İftarınızı size özel bir alanda açmak isterseniz mekanın VIP odalarından birini tercih edebilirsiniz.

Konyalı Restaurant

Topkapı Sarayı’nın bahçesindeki Konyalı, 1897’den beri en leziz Türk ve Osmanlı yemekleriyle ünlü. Tarihi ortamda iftar yapmak isterseniz aklınızda bulunsun. Osmanlı saray şerbetini tatmayı da içmeyi unutmayın.

Ali Ocakbaşı

Kuruçeşme’deki işletme geleneksel Türk mutfağının en sevilen lezzetleriyle ünlü. Boğaz manzarasıyla gözünüze, leziz iftariyelik ve yemekleriyle damağınıza ziyafet çekmek istiyorsanız en doğru adreslerden birindesiniz.

Lokanta Feriye

Michelin Rehberi’ndeki Ortaköy Lokanta Feriye, Ramazan menüsünü yöresinden alınan, mevsimine uygun malzemelerle hazırlıyor. Damağına tarihin derinliklerinde lezzet şöleni çekmek isteyenleri buraya alalım.

Borsa Restaurant

Kendini bir geceliğine de olsa sultanlar gibi hissetmek isteyenlere önerim Kandilli’deki Borsa Lokantası olacak. Fiks menüsünde iftariyeliklerin, zeytinyağlıların, etli karalahana sarmasının, Karadeniz pidesinin ve dönerin tadına doyum olmaz.

Oriental Bosphorus, Istanbul

Misafirlerine ‘Binbir Gece Masalları’nın içindeymiş hissi veren otel, geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından oluşan menüsüyle ramazan boyunca benzersiz iftar sofraları sunuyor. Aklınızda bulunsun.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder