Bekir Saçar Erenköy'ün yeni çekim noktası
HABERİ PAYLAŞ

Erenköy'ün yeni çekim noktası

Yeme-içme sektörünün Anadolu yakasındaki en popüler adresi Bağdat Caddesi’nde gün geçmiyor ki yeni bir restoran, bar açılmasın. Her yaş grubunun damak tadına hitap eden, dünya mutfaklarının en leziz yemeklerini sunan, birbirinden şık mekanların bulunduğu caddenin son konuğu Ferida Restaurant. Patronlar mekanlarının adını büyük anneleri Feride Hanım’dan esinlenerek koymuşlar. Şık ve ferah dekorasyonuyla gözlere, yemekleri ve kokteylleriyle damaklara ziyafet çeken Ferida’nın mutfağında ödüllü şef Murat Bozok var.

Haberin Devamı

TÜRK VE DÜNYA MUTFAĞINDAN LEZİZ SEÇKİLER

Şef Murat Bozok, Amerika Johnson & Wales Üniversitesi’nden mezun. Hyatt Park Boston, Ritz Carlton New York-Boston’un mutfaklarında ve Michelin yıldızlı birçok restoranda çalıştı. İşinin ehli olunca İstanbul’a dönüp Mimolett adını verdiği restoranını açtı ve bu restoran sayısız ödül aldı. Ferida’nın menüsünde Türk ve dünya mutfağının en seçkin lezzetleri var. Boşnak mutfağı izlerini taşıyan bir de tadım menüsü var. Başlangıçlardan Buffalo karnabahar ve bademli köz patlıcan çorbası çok leziz. Ana yemeklerden ördek confit, belluga tavuk ve limonlu levreği önerebilirim. Ev dışında kahvaltı seviyorsanız Ferida bu ihtiyacınızı fazlasıyla karşılayacak bir işletme.

BAR SOHBETİ SEVENLERE ÖZEL

İş çıkışı, yemek öncesi ve sonrası eşiniz, sevgiliniz ya da dostlarınızla bar çevresinde toplanıp sohbet ederek eğlenmek isterseniz, burası tam da aradığınız yer. Barmenler “Burada içeceğiniz kokteylleri başka bir yerde bulamazsınız” diyor. Tatlı ve ekşi kokteyller seviyorsanız Montenegro, Salute ve Na-zdravya’yı tadabilirsiniz. ‘Her zamankinden’ ve ‘Ferida Sour’ ise barın kendine has özel reçetesiyle hazırlanan harika iki kokteyl. Yeni ve farklı bir mekan deneyimlemek istiyorsanız, Ferida’ya bir şans verin. Gitmek isterseniz, caddenin meşhur Divan Brasserie’sini solunuza alıp Bostancı’ya doğru yürüyün. Soldan ikinci sokağa girin, sağ karşı köşede Ferida’yı göreceksiniz. İyi eğlenceler.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder