Bekir Saçar Göztepe balıkçısı 'İskorpit'
HABERİ PAYLAŞ

Göztepe balıkçısı 'İskorpit'

Denizlerimizde av yasağının başlamasına ik ay kaldı. B-6, B-12, D, A vitamini, demir, fosfor, potasyum, selenyum, iyot, kalsiyum ve çinko içeren tazecik deniz mahsulleriyle kemiklerinizi güçlendirmek, vücut direncini arttırmak, enfeksiyonlara karşı koymak, kalp damar sistemini desteklemek, yaşlanmanızı geciktirmek ve depresyona karşı koymak istiyorsanız, şimdi bolca balık tüketmenin tam zamanı.

Göztepe balıkçısı İskorpit

HERKESE HER KESEYE UYGUN

“Bu devirde balık restoranına gitmek kolay mı?” dediğinizi duyar gibiyim. Zaten ben de burayı o sebepten dolayı yazıyorum. Mekanın sahibi yıllardır yeme-içme ve eğlence sektörünün en renkli müşterilerinden biri olan iş insanı Siret Derman. Son yıllarda mütevazı bir yaşama yelken açmıştı. Ama huylu huyundan bir türlü vazgeçemiyor işte. Dostlarıyla uzun sohbetler eşliğinde nefis yemekler yemeyi özleyen Siret, İstanbul’un Anadolu yakasının en gözde semtlerinden biri olan Göztepe’de harika bir deniz mahsulleri ve balık restoranı açtı. Restorana giderken sakın kafanızda binbir soru oluşmasın. Yemek fiyatları gerçekten hem el yakmayan hem de sizi üzmeyecek türden.

Haberin Devamı

NE YENİR NE İÇİLİR?

Mekanın dekorasyonunda mavi ve beyaz renkler ağırlıklı. Bir duvarını boydan boya ışıklı boğaz köprüsü manzarası, diğer duvarları da denizcileri temsil eden objelerle ve fotoğraflarla süslü. İşletmenin mezeleri az ama öz. Yani sizi anlamsızca meze çeşidine boğup kafanızı karıştırmayacak türden. Meze ve ara sıcaklardan lakerda, çiroz, kalamar, ahtapot salatası, biber közleme, şakşuka, zeytinyağlı fava, humus, Girit ezmesi, mevsim salatası ve karides güveç bize fazlasıyla yetti de arttı. Sakın “Balıkçıda ciğer mi yenir?” demeyin ve buranın ciğerini ve lakerdasını mutlaka tadın. Kalkan ızgaraya da mutlaka şans verin. Balık seçmek için tezgaha gittiğinizde sadece mevsim balıklarını görünce şaşırmayın. Çünkü burada mevsiminde olmayan hiçbir ürün satılmıyor. Afiyet olsun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder