Bekir Saçar Liman kültürünü Yeniköy'de yaşayın
HABERİ PAYLAŞ

Liman kültürünü Yeniköy'de yaşayın

Mey ve hane (mey şarap, hane ise ev anlamına gelmektedir) kelimelerinin birleşmesiyle ortaya çıkan meyhaneler, Osmanlı döneminden bu yana kültürümüzde çok önemli bir yere sahiptir. Bizans döneminde, denizcilik ve deniz ticaretinin gelişmesiyle birlikte oluşan liman kültürü, meyhane kültürünü de beraberinde getirmişti. Bu sebeple meyhane kültürü, aynı zamanda bir liman kültürüdür. Deniz ticaretinin yoğunluğu sebebiyle dünyanın birçok yerinden İstanbul’a gelen denizci ahalisi, sefer aralıklarını meyhanelerde eğlenerek değerlendiriyordu. Son zamanlarda art arda yeni nesil meyhaneler açılsa da ben size bu hafta açılan eski usül meyhane ambiyansını yaşatan By Marcel’i önereceğim.

Haberin Devamı

Liman kültürünü Yeniköyde yaşayın

BY MARCEL’DE LEZZET SERÜVENİ

Yeniköy’ün meşhur deniz mahsulleri restoranı Azur’un 100 metre ilerisinde açtığı yeni mekanı By Marcel’de, duvarlardan masalara ve objelere kadar her şey bembeyaz. Son derece ferah ve huzurlu mekanın personeli hem profesyonel hem de güler yüzlü. Şef Mert Şeran, kuşaktan kuşağa aktarılan meyhane sanatını en ince detaylarıyla sunuyor. Mevsime özgü yöresel lezzetler ve özgün mezeler, taze malzemelerle ustalıkla harmanlanıp servis ediliyor.

Türk ve Yunan şarkılarının çaldığı meyhanede, nostalji eşliğinde felekten bir gece isterseniz, burası aradığınız yer olabilir.

Liman kültürünü Yeniköyde yaşayın

BUNLARI TATMADAN ÇIKMAYIN

Yemek işi zor zanaattır. Her damağa hitap etmesi beklenemez. Ama By Marcel, menüsündeki lezzetlerle, misafirlerinin çoğunluğunu mutlu etmeyi başarıyor. Ben tattıklarımı size söyleyeyim. Daha fazlasını istiyorsanız onu da menüden siz seçin. Paçanga böreği, Arnavut ciğeri, topik, muhammara, lakerda, uskumru çirozu, beyin söğüş gerçekten leziz. Misafirin isteğine göre hazırlanan saç kavurma, damakları şenlendiren türden. Tatlı konusunda son derece iddialı olan mekanın, cevizli kabak tatlısını, şekerparesini, bal kaymak ve cevizli muz tatlısını, helvasını tatmanızı ısrarla tavsiye ederim. Yeni yılınız kutlu olsun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder