Bekir Saçar Nesli tükenmiş meyhane 'Kalispera'
HABERİ PAYLAŞ

Nesli tükenmiş meyhane 'Kalispera'

Bugün sizi Osmanlı, Rum ve Yunan mutfağının en leziz meze ve deniz mahsulleri ürünlerini tadabileceğiniz ve bu lezzetleri Türkiye’de başka hiçbir yerde tadamayacağınız gerçek bir meyhaneye götüreceğim. ‘Kalispera Rum Meyhanesi’. Boğazın elit semtlerinden Yeniköy sahilinde bu hafta açıldı. Mekanın sahibi Vasilis Karabelis. Büyükadalı tam bir İstanbul beyefendisi olan Vasilis Bey, Atatürk’ün çok sık gittiği Eminönü’ndeki Pandeli Restaurant’ın baş aşçısı ve ortağı Mikalis Karabelis’in torunu. Mekanın işletmesini ve halkla ilişkilerini sektörün deneyimli isimlerinden Anastasia Kaçali yapıyor.

Haberin Devamı

Atatürk’ün sevdiği lezzetleri burada tadabilirsiniz

Yaşamını Yunanistan ve İstanbul arasında geçiren Karabelis, çocuk yaşta işi, dedesinin mutfağında çalışarak öğrenmiş. Dede vefat ettikten sonra da genç yaşta Çukurcuma’da Rumeli Meyhanesi’ni ardından da Balat’ta Barba Vasilis’i açmış. “Osmanlı ve Türk mutfağının sahip çıkamadığı, Yunanlıların sahiplendiği lezzetlere bir tek ben sahip çıkıyorum” diyen Vasilis Karabelis’in meyhanesinde tattığım lezzetleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

Atina’ya, Selanik’e gitmeye gerek yok!

Vasalis Bey “Bendeki mezeleri Türkiye’nin hiçbir yerinde yiyemezsiniz. Kendi ellerimle yaptığım lakerda ve ahtapot ızgarayı mutlaka tatmalısınız” diyor. Yunan usulü humus marin, çıtır kabak, az acılı özel baharat ve dört çeşit peynirle hazırlanan tiro kaftari müthiş. Yunan usulü tarator, peynir çeşitleri ve midyeyle sahanda hazırlanan ‘sahanaki’ damak çatlatıyor. Haşlanmış sebzelerle servis edilen minekop kaya levreği baştan çıkarıcı. Gerçek bir Osmanlı tatlısı olan ama Türkiye’nin sahip çıkamadığı, mısır nişastası, karamelize şeker, nişasta ve bademle hazırlanıp, kışın kaymak, yazın dondurmayla sunulan Farsala tatlısı, şeftali böreği ve patlıcanlı Rum böreğini ülkemizde bir tek burada tadabilirsiniz. Mekana 12.00 – 18.00 arası giderseniz nefis Yunan yemeklerinin yanı sıra, altı çeşit meze ve arzu ettiğiniz bir içkiyi 600 lira karşılığında tadabilirsiniz. Yolunuz Yeniköy’e düşer, damağınıza da lezzet ziyafeti çekmek isterseniz, aklınızda bulunsun istedim. Afiyet olsun.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder