Bilal Emin Turan Gençlere başarının yolunu açacak 3 kritik tavsiye
HABERİ PAYLAŞ

Gençlere başarının yolunu açacak 3 kritik tavsiye

Kendi eğitim ve iş hayatından yola çıkarak gençlere önemli tavsiyelerde bulunan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, “Başarmak istiyorsanız çok ve derinlemesine okuyun. Mutlaka meraklı olun. Tutkunuzu kovalayın, tutku başarı getirir. Ama dürüstlükten ödün vermeyin” dedi.

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gülce Coşkun Şentürk ile iş hayatı ve yazdığı kitaplar üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi. Törene, Muğla Valisi İdris Akbıyık, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Rektör Prof. Turhan Kaçar da katıldı. Öğrencilere tavsiyeleri sorulan Eczacıbaşı, önce tespitte bulundu, sonra deneyimlerinden yola çıkarak başarının yol haritasını çizdi:

Haberin Devamı

ÇOK ÇALIŞKANDIM AMA...

“Yaşadığımız çağdaki teknolojik gelişmeler sayesinde aslında bizim gençlere öğreteceklerimiz giderek azalıyor. Artık biz de onlardan öğreniyoruz. Küçükken büyüklerimin söylediklerine kulak kabartırdım. Büyüklerimden hep şu iki şeyi duyardım: 1-Çok çalışacaksın, 2-Dürüst olacaksın. En önemli şey dürüstlük. Dürüstlükten ayrılmak eninde sonunda çok şey kaybettiriyor. Ayrıca ben genç arkadaşlarıma ‘tutkunuzu kovalayın’ derim. Çünkü, tutku, başarı sağlıyor. İnsanın ‘tutkusu’nu bulmasının yolu ise meraklı olmaktan geçiyor. Mutlaka meraklı olun. Ben çalışkandım ama en önemlisi çok meraklıydım.”

Gençlere başarının yolunu açacak 3 kritik tavsiye

HAYAL GÜCÜNÜZÜ ÇALIŞTIRIR

İnsanın kendini okuyarak geliştirdiğine dikkat çeken Bülent Eczacıbaşı, “Her dersi merak eder, derinlemesine incelerdim. Ders kitaplarının ötesine geçer araştırır, okurdum. Okuduğunuz zaman kendi sınırlarınızın ötesine geçersiniz. Başkalarının deneyimlerinden yararlanırsınız. Okurken insan kendi hayal gücünü çalıştırır” diye konuştu. Dürüstlük konusuna tekrar dikkat çeken Eczacıbaşı, dünyanın önde gelen zenginlerinden, Amerikalı yatırımcı Warren Buffett’tın şu yaklaşımına işaret etti: “Buffett, ‘enerji, zeka ve dürüstlüğü’ üç önemli kriter olarak sıralayıp ekler: ‘Dürüstlük yoksa, ilk ikisi sizi mahveder. Yani, işin başı dürüstlüktür.”

Haberin Devamı

ÖNCE KİRLETMEMEYİ ÖĞRENELİM

Eczacıbaşı Grubu, bölgedeki çevre odaklı projelere de destek oluyor. Bu kapsamda Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ile Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri CEO’su Bülent Kozlu ve Eczacıbaşı Holding Medya İlişkileri Direktörü Cem Tanrıkılıcı'nı destek verdikleri ‘deniz dibi, kıyı ve hayalet ağ temizliği’ çalışmalarını yerinde izlemeye davet etti. Güvercinlik koyunda düzenlenen etkinliğe Muğla Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Toprak da katıldı. Denizin dibinden hayalet balık ağlarını çıkaran dalgıçlar daha sonra ‘En büyük temizlik kirletmemektir’ pankartı açtı.

Gençlere başarının yolunu açacak 3 kritik tavsiye

KOYLAR TEK TEK TARANIYOR

Bülent Eczacıbaşı, etkinlikte yaptığı konuşmada “Deniz temizliği çalışmalarına desteğimiz sürecek. Ancak, yapılan çalışmalar tam temizliği sağlamaya yetmez. Önemli olan ‘kirletmeme’ kültürünü oluşturmak. Bunun için ilköğretim sıralarından itibaren bu kültürü aşılamamız gerekiyor” mesajını verdi. Barış Saylak da temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyledi. Geçen yıl koylardan 20 bin metrekare hayalet ağın denizden toplandığına dikkat çeken Saylak, “İlimiz genelinde 100 ayrı ekip koyları taradı. Taramaya da devam ediyor. Balıkçıların kontrolünden çıkan hayalet ağlar denizin dibinde kalıyor. Bu ağlar, kendiliğinden avı sürdürüyor. Çünkü, balıklar, denizdeki diğer canlılar ağa takılıp kalıyor, kendini kurtaramıyor” dedi.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder