Bilal Emin Turan Sadakatin ödülü
HABERİ PAYLAŞ

Sadakatin ödülü

Son dönemde artan alışveriş maliyetini düşürmek için farklı alternatifler deneniyor. En uygun fiyatı bulmak için internetten araştırma yapmak, AVM’de iki üç mağazayı dolaşmak, indirim sezonlarını takip etmek gibi... Bunların dışında öne çıkan yöntemlerden biri de sadakat programları (kartları). Kasada anında indirim, bonus, paracık, ödül bilet gibi fırsatlar sunan bu uygulamalar bireysel bütçeye önemli katkılar yapıyor!

ALIM KARARLARINDA ÖNEMLİ ETKİSİ VAR

Tüketiciler en uygun fiyatları bulmaya çalışırken, firmalar da müşteri devamlılığı ve memnuniyeti için farklı uygulamaları devreye alıyor. Bunlardan en dikkat çekeni ise ‘müşteri sadakat kart sistemi’. Aslında bu hem tüketiciye hem de firmalara katkı sağlayan kazankazan sisteminin bir örneği. Müşteri memnuniyetini ön planda tutan bu sistem müşterinin alışveriş kararlarında önemli bir etkiye sahip.

Haberin Devamı

BÜTÇEYE FAYDASINI AZIMSAMAYIN

Örneğin; aynı piyasa şartlarında bir ürünün sadakat kartı olanlara daha ucuza sunulması (kasada anında indirim), alınan ürün karşılığında ödül para ve puan verilmesi, bir sonraki alışverişte hatırı sayılır indirimler olması müşterinin tercihini de ekonomisini de direkt etkiliyor. Bu sistem sayesinde müşteriler birçok kampanyada anlık bilgilendiriliyor. Sezonsal çok daha cazip kampanyalarla sağlanan fayda artıyor. Şirketler de bu yolla daha çok sadık müşteriye ulaşabiliyor.

NUMARAYI SÖYLEMEK YETİYOR

Sadakat kartları; otel, havayolları şirketleri, marketler, akaryakıt şirketleri, giyim mağazası, spor salonu, restoran ve kafe, spor kulübü, AVM, kuaförler, fırsat sitesi, e-ticaret sitesi, kozmetik mağazası gibi birçok sektörde aktif olarak kullanılıyor. Üyelik başvurusunu yaptıktan sonra alışverişte; telefon numaranızı söylemeniz, telefondaki uygulamadan barkodu (karekod) kasaya okutmanız veya SMS olarak gelen indirim kodunu satış danışmanlarına söylemeniz yeterli oluyor. Akaryakıt sektöründe ise plakanızın bir kere tanımlanması yeterli. Bu yolla tek tek kart taşıma derdi de ortadan kalkmış durumda.

Sadakatin ödülü

ALIŞVERİŞE BAŞLAMADAN ÖNCE MUTLAKA SORUN!

Haberin Devamı

Alışveriş yaptığınız ya da hizmet aldığınız her kuruma, sadakat (indirim) kartının olup olmadığını ve sunduğu avantajları mutlaka sorun.

ÖNE ÇIKAN BAZI KART VE UYGULAMALAR

KATLANAN PARACIKLAR

HOPİ: 13 milyon kullanıcısı bulunuyor. Giyimden teknolojiye, seyahatten gıdaya birçok farklı sektörden markalarla (250’nin üzerinde) işbirliği yaparak kullanıcılarına avantajlar sunuyor. Anlaşmalı markalardan yapılan alışverişte ‘paracık’ kazandıran uygulama, bu paracıkların katlanarak kullanılmasını sağlıyor. Örneğin; bir alışverişinizden 40 paracık kazandınız. Paracıkların 3 kat değerli olduğu bir yerde 120 TL’lik bir ürünü bedava satın alabiliyorsunuz.

BEDAVA BİLETLER

Miles&Smiles: Artık uçakla seyahat etmek otobüsle ve kişisel araçlarla seyahat etmekten daha ekonomik hale geldi. Türk Hava Yolları’nı (THY) ve Anadolujet’i kullanan yolcular sadakat programı Miles&Smiles yoluyla ödül mil kazanıyor. Millerle ödül uçak bileti, ekstra bagaj hakkı alınabiliyor. Uçuş sınıfı da yükseltilebilen uygulamayla uçağı beklerken THY Lounge’da dinlenip ikramlardan yararlanmak mümkün. Ayrıca kazanılan millerle Shop&Miles’ta (binlerce ürün var) alışveriş yapılabiliyor. Ayrıca milleri paraya dönüştürerek anlaşmalı şirketlerden akaryakıt alabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

KİTAP, RESTORAN

D&R Kart: Üye olarak D&R mağazalarından yapılan her alışverişte puan kazanmanızı, çeşitli ürünlerde özel fırsatlardan yararlanmanızı sağlıyor. Her 1 puan 1 lira değerinde. Kişiye özel teklifler de kart üyelerine sunuluyor.

Zubizu: İlgi alanlarınıza göre yenilenen kampanyalardan haberdar eden uygulamayı cep telefonunuza indirip üye olabiliyorsunuz. Alışveriş anında QR kodu (karekod) okutmanız yetiyor. Alışveriş alışkanlıklarınıza göre sizi tanıyan uygulama size özel indirim fırsatlarını bildiriyor. Konser etkinliklerine kolay erişim, restoranlarda kolay rezervasyon gibi imkanlar da sunuyor.

MOBİLYA, KOZMETİK

IKEA Aile Kart: IKEA’lardan ücretsiz alınabiliyor. İndirim ve kampanyalar hakkında ilk üyeler bilgi sahibi oluyor. Mobilya ve ev aksesuarı alışverişlerinde toplam tutarın yüzde 0.5’i kadar puan birikiyor. IKEA’nın bankalarla yaptığı anlaşma kapsamında kart sahipleri vade farksız 6-9 taksit gibi imkanlardan da yararlanıyor.

Gratis Kart: Kart sahiplerine birçok üründe indirim sunuluyor. Seçili ürünlerde 20 liralık alışveriş karşılığında hatırı sayılır indirimler yapılıyor. Örneğin 56 liralık şampuan 20 liralık alışveriş yapana 26 liradan satılıyor.

YAKIT EKONOMİSİ

Shell ClubSmart: Programa kayıt olanlar, her yakıt alımında litre başına Smart Puan kazanıyor. V-Power benzin ve motorinde litre başına 1 puan kazanılırken, otogazda puan 0.5 olarak uygulanıyor. Her 500 puanın karşılığı 5 liralık yakıt oluyor. Mobil uygulaması da olan programda, Shell ClubSmart kartını uygulamaya kaydeden üyelere, 500 puan ödül sunuluyor.

Club TOTAL Card: Total istasyonlarında yapılan her alışverişte para puan kazandırıyor ve çeşitli kampanyalardan faydalanmanızı sağlıyor. Biriken puanlarla bedava yakıt alabiliyorsunuz. Ayrıca 15 Mayıs’a kadar yapılacak 250 lira ve üzeri ikinci yakıt alımında 50 lira yakıt puan kazandırıyor.

Sadakatin ödülü

MARKET AVANTAJLARI

Money Kart: 2 lira karşılığı Migros kasalarından alınabilen kart, market alışverişlerinde seçili ürünlerde avantajlı indirimler sunuyor ve kampanyaları takip etmenizi sağlıyor. İlk kayıttan sonra kasalarda cep telefonunuzu söyleyerek her alışverişte eğer indirim varsa yararlanıyorsunuz. Belli bir harcama limitini aştığınızda seçili ürünleri yüzde 50-60 daha ucuza alabiliyorsunuz. Mobil uygulaması da var.

CarrefourSA Kart: 6.9 milyon kullanıcısı var. Market alışverişlerinde hem indirimlerden hem de para puan imkanından yararlanabiliyorsunuz. 1 puanın karşılığı 1 lira oluyor. Kazanılan puanlar nakde çevrilemiyor ama CarrefourSA marketlerinde, carrefoursa.com’da ve CarrefourSA Online Market mobil uygulamasında kullanılabiliyor.

Koçtaş Kart: Bu karta sahip olanlar Koçtaş’taki indirimlerden yararlanabiliyor. Koçtaş Kart’la yapılan alışverişlerde, indirimli nakliye veya montaj hizmeti sunuluyor. Ayrıca kart yanınızda olmasa dahi telefon numaranızı söyleyip fiş ve fatura olmadan kolay iade yapabiliyorsunuz. Mağazalarda sunulan ücretsiz internetten de yararlanmak mümkün.

Paro: Türkiye’nin önde gelen 20 markasından alışveriş yaptıkça puan kazanmanızı sağlıyor. Sistem, Anneler Günü, Babalar Günü, Sevgililer Günü, yılbaşı ve doğum günü gibi özel günlerde size özel kampanyalar sunuyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder