Bilgehan Can KARTAL ZORLANMADI
HABERİ PAYLAŞ

KARTAL ZORLANMADI

Haberin Devamı

Son yılların en ilginç maçıydı... Üç gün önce Beşiktaş ile sözleşme imzalayan (önümüzdeki yıldan itibaren geçerli olacak) Cenk Tosun, Gaziantep'ten Galatasaray'a transfer olan, devre arasında Beşiktaş'a geçen Dany, İsmail Köybaşı transferinde 5 milyon euro + futbolcu şeklindeki anlaşmada, Antep'e gönderilen isim olan, sonra geri alınan Serdar Kurtuluş.. Fenerbahçe'ye attığı golü hala hafızalarda olan eski Beşiktaşlı Ekrem Dağ...

Trafik oldukça karışık yani. Bu oyuncuların maçta neler hissetiğini gerçekten çok merak ediyorum..

Gözler Cenk Tosun'daydı öncelikle. Maçtan önce "Cenk kendini gösterecek. Rüştünü ispatlayacak" diyenler de vardı. "Cenk Beşiktaş'a yatar, gol atmaz" diyenlerde..

Siz Cenk'in yerinde olsanız ne yapardınız diye sormak lazım bu iddiaları ortaya atanlara. Tabiki ki çıkacak elinden gelenin en iyisini yapacaktı. Ekmek yediği yere ihanet edecek değil ya.. Nitekim 65. dakikada Atiba'ya rağmen topa öyle sert vurdu ki; kaleci Tolga Zengin güçlükle kornere gönderdi topu..

Gökhan klasını konuşturdu

Beşiktaş'ın attığı ilk gole dikkat çekmek istiyorum. Gökhan Töre hareket halinde, üstelik yanında rakip oyuncular varken... Topu ters ayağıyla öyle güzel kaldırdı ki; Olcay bu güzel asisti golle süslemese büyük ayıp ederdi. Beşiktaş'ta yıldız var mı diyenlere Gökhan Töre'yi daha yakından takip etmelerini tavsiye ederim.

Nöbetçi golcü korkuttu

Geçtiğimiz yıl Antalyaspor forması ile sonradan oyuna girdiği maçlarda 6 gol atan Ömer Şişmanoğlu, Almeida'nın yerine oyuna dahil olduktan birkaç dakika sonra golünü attı. Ama nazar değdi. Traore ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Oyun durdu, tedavisi yapıldı. Bu anlarda teknik direktör Bilic'in gözleri büyüdü kocaman oldu. Sezon başından beri öyle sakatlıklar yaşandı ki, şimdi de Ömer mi diye korktu haliyle. Ama Ömer birkaç dakika sonra kalktı ve geri döndü görev yerine.

Dany sırıtmadı

Beşiktaş taraftarı devre arasında Galatasaray'dan kiralanan Danny için tepkiliydi. Aslında tepkileri Dany'e değildi. Fenerbahçe'nin Galatasaray'ın istemediği futbolcuların alınmasına karşıydılar genel anlamda. Ama Dany gerçekten en doğru seçim oldu. Sivok ve Ersan Adem Gülüm'ün sakatlıklarının sonra Beşiktaş'a acil stoper gerekiyordu. Artı olarak Dany Galatasaray'da kötü futbolcu olduğu için değil, yabancı kontenjanına takıldığı için forma şansı bulamıyordu. İlk maçında hiç sırıtmadı. Tam bir görev adamı gibi davrandı.

Skor 2-1 olduktan sonra bile Beşiktaşlı futbolcularda endişe yoktu. Çünkü genel anlamda maç boyunca oyunun hakimiyeti Siyah-Beyazlılardaydı. Arta kalan süreyi iyi kullandı Bilic'in öğrencileri. Topu iyi sakladı, maçı böylece tamamladı. Korkulan Gaziantep deplasmanında zorlanmadan 3 puanla ayrılmasını bildi.

Puanını 36'ya çıkardı Beşiktaş. 11 Şubat Salı günü tekrar oynanacak olan Kasımpaşa maçından da galibiyetle ayrıldığı takdirde 39 olacak. Şampiyonlar Ligi umudunu sürdürecek yani. Hadi hayırlısı...


Sıradaki haber yükleniyor...
holder