Can Kantar Sigortacıların gündemi 'primleri nasıl düşürebiliriz'
HABERİ PAYLAŞ

Sigortacıların gündemi 'primleri nasıl düşürebiliriz'

Yaşanan ekonomik çalkantılar, artan maliyetler ve yüksek enflasyon, sigorta primlerinde de fiyat artışlarını beraberinde getirdi. Özellikle hasar sonrası verilen hizmetin malzemelerinin dövize endeksli olması da bu zorunluluğun bir parçası.

Sigortacılar ekonomik iniş çıkışları sevmezler. Nedeni; prim aldığında olası hasarı karşılamayı 12 ay garanti etmesi. Bu 12 aylık süre içinde de maliyet artışı yaşanırsa sigortacılar zor duruma düşüyor. Ekonomideki gelişmeler stabil olduğunda ise sıkıntı yok.

AYNI SORUNLAR ABD’DE DE YAŞANIYOR

Haberin Devamı

ABD’de sigortacılık yapan bir vatandaşımız İlker Yıldız ile geçtiğimiz hafta YouTube kanalı SİGORTA EKRANI’nda bir söyleşi yaptık. Şu anda ülkemizde sigorta sektöründe yaşananların aynısı ABD’de de yaşanıyormuş. İlker Bey, programımızda ABD’de de enflasyonun yükselmesi nedeniyle sigortacıların süreci yönetmekte zorlandıklarını söyledi. Sigorta şirketleri eğer sigortalılar yanında konut veya bir başka poliçe satın almazsa Trafik sigortası satmamaya, poliçe satan aracı kurumlara kota vermeye başlamışlar.

Sektörü düzenleyen otorite ise primlerin artırılmasına izin vermiyormuş. Enflasyon kadar bir artış yapamadıkları için şirketler ABD’de poliçe düzenlemekten kaçınıyorlarmış. Benzer olaylar bizde de oluyor. Biz enflasyon ile süreci yönetmekte çok daha tecrübeliyiz. Allianz Türkiye CEO’su Tolga Gürkan verdiği demeç ile Allianz Global’e enflasyon ile ilgili süreci yönetme konusunda bilgi paylaştıklarını söyledi.

Bu süreç elbet normale dönecek. Enflasyonun azalması, stabil bir ekonomik konjonktür de işler çok daha kolay olacak. Burada dikkat edilecek konu bu artan fiyatlar karşısında teminatlardan vazgeçmeyerek uygun poliçe yaptırabilmek. Belki muafiyetli poliçe, yani 1000-2000 TL’ye kadar olan hasarları ben karşılayacağım dediğinizde, prim yüzde 20-30 düşecek. Kullandığınız KM karşılığı indirim sağlanabiliyor.

Ya da ihtiyacınıza göre daraltılmış poliçeleri tercih edebilirsiniz. Bunun birçok yöntemi var. Sigortalılar biraz araştırdıklarında ya da bir sigorta acentesine başvurduklarında bunu göreceklerdir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder