Can Kantar Tek ‘tık’la sigorta sektörü
HABERİ PAYLAŞ

Tek ‘tık’la sigorta sektörü

Dünya hızla gelişiyor. Bu gelişimde teknolojik gelişmelerin payı elbette çok yüksek. Yapılan teknolojik yatırımların çoğu insan yaşamını kolaylaştırmak için. Geçmişte sıraya girip, bir yerden bir yere giderek satın alabildiğimiz şeyleri teknolojik gelişmelerin sayesinde oturduğumuz yerden akıllı telefonlarımız sayesinde satın alabiliyoruz. Gerçeği söylemek gerekirse cihazlar akıllandıkça biz de aynı oranda beynimizi daha az kullanmaya başlıyoruz. Çevirmeli telefonların olduğu dönemde telefon numaralarını aklımızda tutarken artık çocuklarımızın cep telefon numaralarını bile ezberden bilmiyoruz.

Haberin Devamı

Ne olursa olsun akıllı telefonlar ve akıllı cihazlar hayatımıza büyük konfor katıyor. Aynı zamanda zaman kazandırıyor. Kazandığımız zamanı ne kadar faydalı kullandığımız ise bir başka soru işareti. Gelelim sigorta sektörüne. Sigorta sektörü özellikle son 10 yılda hızla ve büyük bütçelerle teknolojiye yatırım yapıyor. Dijital yatırımı çok ciddiye alıyor. Gelecek nesillerin ihtiyaçlarını ve kullanım tercihlerini göz önünde bulundurarak yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Artık bir ‘tık’la poliçe alınabildiği gibi, bir ‘tık”la tüm sigorta bilgilerine de ulaşılabiliyor. Sigorta şirketleri çeşitli kurumlarla işbirliği yaparak tüm sigorta bilgilerinizi mesela e-Devlet’inize taşıyor. Oradan poliçelerinizi görebiliyor ve başlangıç bitiş tarihlerini kontrol edebiliyorsunuz. Zaten buna da gerek kalmadan acenteniz bu teknolojik gelişmeleri kullanarak bilgileri sizlerle anında paylaşıyor.

TEKNOLOJİYE YATIRIM HIZLA DEVAM EDİYOR

Diğer taraftan oluşan hasarınızı bir tıkla Mobil Kaza Tutanağı ile sisteme bildirip hızla hasarınızın tanzim edilmesini sağlayabiliyorsunuz. Geçenlerde basında yer alan bir habere göre, Sigorta Bilgi Merkezi yeni uygulaması ile araç satın alırken o araç hakkında eksper raporlarında yer alan ‘değişen parça’ bilgisini sizlerle paylaşıyor. Evinizde bir hasar olduğunda cep telefonunuz ile çektiğiniz görüntüyü şirketinizle bir ‘tık’la paylaştığınız zaman hasarınız hemen ödeniyor. Car-data geliştirdiği yeni yapay zeka uygulaması ile ruhsat bilgisi sayesinde aracınızın değer tespitini yapabiliyor. Daha birçok uygulama ile sigorta şirketleri sigortalılarının daha hızlı hizmet alabilmesi için bir ‘tık’ uzağında. Şayet bu akıllı telefonlarla aranız iyi değilse yaygın dağıtım kanalı olan sigorta acenteleri aynı hızla size yardımcı olmak için her zaman en yakınınızda.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder