Cem Kerpiççiler ‘Arda’ların genetik taraması yapılsın
HABERİ PAYLAŞ

‘Arda’ların genetik taraması yapılsın

La Liga devi Real Madrid’e transfer olan Türk futbolunun son dönem yıldızlarından Arda Güler, ilk olarak ABD kampında sakatlanmış ve dizinden ameliyat olmuştu. Arda, tam takımla çalışmalara başlamışken yeniden sakatlanmış ve bir süre daha takımdan ayrı kalmıştı. Milli futbolcumuz Rayo Vallecano ve Braga maçlarının kadrosunda yer almış ancak forma şansı bulamamıştı. Real Madrid Teknik Direktörü Ancelotti eleştirilirken Arda Güler’in yeniden sakatlandığı ortaya çıktı. Real Madrid kulübünün baş doktoru Niko Mihic’in görevine son verildi.

Haberin Devamı

Metabolik ölçümler mühim

Bu üzücü sakatlığı düşünürken Kasımpaşa Kulüp Doktoru Cem Ergenç’in açıklamaları dikkatimi çekti. Sporcu sağlığı, sakatlık önleme ve sakatlıktan sonra sağlıklı şekilde geri dönebilmek için kullanılan en önemli metotlar, genetik yatkınlık testi ve metabolik ölçüm testleri. Dünyanın birçok kulübünde bu yöntemler tercih ediliyor. Cem Ergenç, “Sakatlıktan sonra rehabilitasyondan daha önemli olan şey, sakatlığın önlenebilmesi. Doğru antrenman programlanması, bireysel program çok önemli. Genetik taramada akademi oyuncularımızda daha sık olmak üzere A Takım oyuncularımızda da testler gerçekleştiriyoruz. Metabolik ölçümlerini yapıyoruz, oksijen kapasitelerinin ne kadarını kullanabildiklerine bakıyoruz ki performansları artsın. Burada önemli olan sporcunun sakatlıktan sonrası değil de sakatlanmadan önce neler yapabiliriz...”

Akademiler dikkate almalı

Kasımpaşa Spor Kulübü ülkede bir ilke imza atarken diğer kulüplerin de bu işleyişi hayata geçirmeleri elzem. Acaba Arda Güler’in altyapıda genetik taraması yapıldı mı? Metabolik ölçümü ne kadar dikkate alındı? Yapılsaydı ve bir rapor ile İspanya yolunu tutsa sakatlık olur muydu ya da tekrar eder miydi? Artık ekipteki 25 oyuncuya aynı antrenman programını vermek doğru bulunmuyor. Uzmanlar her sporcunun ayrı özelliği olduğunu ve buna yönelik antrenmanlarla performansın yükseleceğine inanıyor. Kasımpaşa Spor Kulübü yöneticilerini ve Kulüp Doktoru Cem Ergenç ve bu yapılanmada emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder