Coşkun Türk Bu Fener zafere gider
HABERİ PAYLAŞ

Bu Fener zafere gider

Fenerbahçe, Kayserispor karşısındaki futbolunu kalan maçlarda sürdürsün büyük ihtimalle 18’inci şampiyonluğuna ulaşır. “Fener bütün maçlarını kazansın, Bursa bırakacak mı bakalım?” diyenler çıkacaktır haklı olarak. Zaten ben de büyük ihtimalle diyorum. Yani Bursa’nın bundan sonra puan kaybetmeden şampiyon olma ihtimali de yok değil.

Peki, sezon başından beri çoğunlukla eleştirdiğim Fenerbahçe bana nasıl böyle bir başlık attırıp, giriş yaptırabiliyor. Yazalım... Öncelikle Fenerbahçe dün çok tempolu, hırslı ve gerektirdiği kadar agresif oynadı. Dünle birlikte 6. resmi maçında kalesinde gol görmedi Fenerbahçe. Dün bırakın gol görmeyi, Volkan kalesinde heyecanlanmadı bile. Emre’ye dinlenmek yaramış. Lugano ile birlikte takımın hani reklamlarda var ya bitmek bilmeyen pilleri sanki. Üst düzey mücadele ettikleri gibi, arkadaşlarını da ateşliyorlar. Bilica’ya “Ayaklı bomba” diyenler olmuştu.

Haberin Devamı

Bu benzetmeden giderek bundan sonra “Zaman ayarlı bomba” diyebiliriz. Yani zamansız patlamıyor, ne yaptığını çok iyi biliyor. Selçuk, derbideki futbolunu aynen devam ettirdi. Cristian’ın sakatlığı geçtiği anda ne olur bilmem ama Selçuk şu an takımın en iyilerinden. Mehmet Topuz, Kayserispor forması giydiği dönemlerden örnekler sundu. Çok koştu, top kaptı, hücuma destek verdi.

Hafta boyunca taktik idmanlarda Gökhan Ünal denenmişse sakatlığı tam olarak geçmeyen Güiza’nın sahada işi ne? Nitekim 25 dakika dayanabildi. Güuza’nın sakatlığı üzücü ama çıkması Fener için hayırlı oldu. Gökhan bir gol attı ancak bire birde adam geçemiyor. Teknik direktör Christoph Daum, Semih Şentürk’ü küstürmemeli. Kalan maçlarda mutlaka ondan da yararlanmalı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder