Deniz Sarıhanlıoğlu Edebiyat, kahve, bal
HABERİ PAYLAŞ

Edebiyat, kahve, bal

Sevgili dünlük, Eylül ve Ekim aylarında artık hepimiz şehre dönmüş oluyoruz. Yazın tatlı anları artık birer anı olarak yer alıyor zihnimizde. Hal böyle olunca şehirde etkinlikler artıyor. Bu bir araya gelme hali hepimize iyi hissettiriyor.

Bazen kocaman bazen küçücük sebepler buluyoruz, buluşup eğlenmeye! Bu hafta da İzmir ’de üç ayrı festival var. Hepsinden kısaca söz etmek istiyorum. Siz sizin ruhunuza en iyi gelecek olanı ya da olanları bilirsiniz. Zaten isimlerini duymak bile mutlu etmeye yetiyor; edebiyat, kahve, bal.

Haberin Devamı

İZMİR EDEBİYAT FESTİVALİ

Kişinin en yakın, en içten, en sırdaş dostudur, kitaplar. Onları bizimle buluşturan sanat ise, edebiyat.

Bu yıl altıncısı “Edebiyat Sakindir” temasıyla düzenlenen İzmir Uluslararası Edebiyat Festivali başladı. 7 ülkeden 40 konuğun katılacağı festivalin son günü 7 Ekim Cuma. Konak, Urla, Seferihisar gibi birçok ilçede 60’ın üzerinde etkinliğin yapılacağı festivalde bu yıl Ahmet Büke, Akif Kurtuluş, Ayşegül Devecioğlu, Ayşen Deniz, Barış İnce, Bekir Yurdakul, Betül Dünder, Çağla Meknuze, Doğu Yücel, Duygu Kankaytsın, Emel Kaya, Yavuz Ekinci, Gaye Boralıoğlu, Gönül Çatalcalı, Halil İbrahim Özcan, Hidayet Karakuş, Hüseyin Peker, Hüseyin Yurttaş, İlyas Tunç, İnanç Avadit, Latife Tekin, Nazmi Ağıl, Sema Kaygusuz, Semih Çelenk, Şerife Yalçınkaya, Şükran Yücel, Umay Umay, Veysel Çolak, Mario Tiago Paixao, Arzu Armağan Akkanatlı, Gizem Pınar Karaboğa, Eckhart Nickel ve Özgür Taburoğlu gibi önemli isimler yer alacak.

KAHVE FESTİVALİ

İzmir’in en sevilen ve kıdemli etkinliklerinden biri olan İzmir Coffee Festival bu sene 6. kez kahve severler ile buluşuyor. İzmir Arena’da 7-8-9 Ekim tarihlerinde düzenlenecek İzmir Coffee Festival’de yine kahve kokusu deniz kokusuna karışacak! Kahveye ilişkin bilgilendirici atölye çalışmaları ve söyleşiler gerçekleştirilirken, ünlü isimlerde konserleriyle kahve keyfini perçinleyecek. 3 gün boyunca devam edecek festivalde kahvenin sihirli dünyası, ücretsiz söyleşi ve workshoplar ile katılımcılara aktarılacak. Yaklaşık 120 farklı firmanın stand açacağı festivalde, katılımcılar dünya kahvelerini ücretsiz deneyimleme imkanına sahip olacak. Festivalin ilk akşamı ise Feridun Düzağaç konseri ile renklenecek. Festivalin ikinci gününde Nil Karaibrahimgil katılımcıları şarkıları ile coştururken, festivalin son gününe ise Ozan Doğulu DJ performansı damgasını vuracak.

Haberin Devamı

DEREKÖY BAL FESTİVALİ

Bu yıl 7. kez düzenlenecek olan festival 9 Ekim’de Kemalpaşa Dereköy’de olacak. Halk oyunları, konser ve tadımların gerçekleşeceği festivale katılım ücretsiz. Çam balı ile ünlü Dereköy’de her yıl “Bal festivalleri” düzenleniyor.

Köy halkının ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen bal festivaline İzmir ve çevresinden yoğun bir katılım oluyor.

Binlerce kişinin bal festivalline ilgi göstermesi bekleniyor. Bal festivali, ilk bal sağım zamanına denk geliyor. Bu yıl konser sahnesinde, Gonca ve Özgür Ezer olacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder