Deniz Sarıhanlıoğlu Elimizden ne gelir?
HABERİ PAYLAŞ

Elimizden ne gelir?

Sevgili dünlük hayat ne garip. İnsan, iyi günde göremediklerini, duyamadıklarını ve asla tam olarak hissedemediklerini, kötü günde, tek seferde şak diye anlayıveriyor. İyi günde bol bereket gelen mutluluk, kötü günde azaldığında, insanlar gerçek yüzlerini göstermekten çekinmiyorlar. Kendi adıma öğretici buluyorum bu durumu. Bayram temizliği gibi, gereksiz yer işgal eden her şeyi çıkarıyorum hayatımdan. Gerçekten hak edenlere; alan, zaman ve ilgimi arttırıyorum. Bu da demek oluyor ki, yaşadığımız kötü günler de bir teşekkürü hak ediyor. Teşekkür ediyorum. Tecrübe ettiğim her ana teşekkür ediyorum.

Haberin Devamı

Nezaketimin, güçsüzlük ya da acizlik gibi algılanmasını umursamıyorum. Birine davranış biçiminiz, sizinle değil onunla ilgilidir. Umarım, hiçkimse, dünya üzerindeki en akıllı kişinin kendisi olduğunu sanmıyordur. Çünkü öyle değil. En akıllı, en güçlü, en bilen olmak da sanırım hiç eğlenceli değil. İçinde bulunduğumuz hafta, hayatımın en zor günlerindendi, muhtemelen normale dönmemiz de çok kolay olmayacak. Peki elimizden ne gelir?

ÇOCUKLAR

Bir süre daha, odalarında, sıcak sütlerini içip, masal dinleyerek uyuyamayacak olan çocuklar! En çok onların ihtiyacı var iyi ve güvende hissettirilmeye. İlk günden beri aklımdan bir an olsun aklımdan çıkmayan çocuklar. Travmalarını geleceğe taşımaları çok mümkün olan çocuklarımız. Barınma, tedavi, gıda, ısınma gibi birincil ihtiyaçlar karşılanır karşılanmaz, çocukların bölgeden taşınması, orada kalanların ise, psikolojik destek almaları gerekiyor.

Bu aşamada pedagoglara ve çocuk ergen terapistlerine çok iş düşüyor. Bu satırları okuyan konuyla ilgili her kim varsa, elinden çocuklarla ilgili bir iş gelenler lütfen acil eylem planı geliştirsinler. Tıpkı temeli zayıf binaların üzerime çöktüğü gibi, çocuklarımızın, bu toplumun temeli olduğunu unutmamalıyız.

HANGİ YARDIM TOPLAMA ALANINA GİDEYİM?

Yakın zamanda deprem yaşamış, kayıplar vermiş bir şehirdeyiz. Canım İzmirim ilk günden ilk andan başladı çalışmalara. Şehrin her yanında, her semtinde yardım toplama merkezleri kuruldu. Bazen izdiham bile oluyor, trafiği bile kitliyorsunuz. Gün boyu sosyal medyadan olabildiğince her merkezde çalışan gönüllülerle koordine olmaya çalışıyoruz.

Haberin Devamı

Bu aşamada, her gönüllüye, kendi semtinde bulunan merkeze gitmesini öneriyoruz. Hem trafiği rahatlatmak, hem anlık müdahale edebilmek hem de dinlenme ve insani ihtiyaçlarınızı kolayca giderebilmeniz için. Lütfen en uzak noktaya değil size yakın olan merkeze gidin. Kolileme gönüllüsü olacaksanız, yanınızda giderken mutlaka aşağıdakileri götürün:

  • Çöp poşeti (kolilerin ıslanmasına önlem olarak)
  • Koli bandı
  • Tahta kalemi (boardmarker)
Sıradaki haber yükleniyor...
holder