Deniz Sarıhanlıoğlu Küçük ay
HABERİ PAYLAŞ

Sevgili dünlük, yılın en küçük ayındayız. Küçük ama aşktan söz edecek kadar cesur! Kısa oluşuyla da üzmeyen bir ay. Sonrasında gelecek “dert ayı” öncesi bizleri sakinleştirmek, dinginleştirmek ve dinlendirmek için var gibi! Şubat üstüne hiç bu kadar uzun konuşulmuş mudur bilmem. Zaten ağızı var dili yok, kendi küçük, sorun çıkarmaz diye geride kalmıştır, öyle insanlar da vardır, hemen aklınıza gelir çevrenizden. Bu küçük ay bitmeden size önerilerim de var elbette. Annesi ünlü olan çocuklara benzettiğim dört köyden bahsedeceğim.
Çeşme’nin köylerinden…

Haberin Devamı

GERMİYAN KÖYÜ

Başta, Çeşmelilerin ekşi maya ile yapılan ve odun ateşinde pişirilen Germiyan Ekmeği, bu köye ait bir kültürel değer. Bu lezzetli ve yöresel ekmeğin yaratıcısı olan Germiyan Köyü, bembeyaz evlerinin duvarlarından sarkan renkli çiçekleri ile bilinen nefis bir köy! Türlü çiçek ve baykuş, flamingo, salyangoz desenli duvarları ile şenlenmiş olan bu köy, bölge halkının güler yüzlü ve misafirperver tavırları eşlik ediyor. Sakinliği, sessizliği destekleyen Germiyan Köyü, pozitif enerji ve umut yayan bir köydür, mutlaka görmelisiniz.

ILDIR KÖYÜ

Ildır Köyü, Çeşme’nin en popüler köyüdür desem yeri var! Ildırı, eski bir balıkçı kasabası. Çeşme’nin kalabalık sokaklarını teğet geçen bu köy, sıcak kanlı insanları ve benzersiz güzellikteki doğası ile tam anlamıyla bir ege köyüdür. Eşsiz güzellikteki gün batımlarını anlatacak kelimeleri bulmak zor. Balıkçı köyünün tabiki sıra sıra balıkçıları da olur. Bu lokantalarda tazecik balıkları, leziz mezeleri ve çıtır çıtır ege otlarını bulabilirsiniz.

KARAKÖY

Terk edilmiş, hüzünlü bir köy Karaköy. Neredeyse hiç bilinmiyor. 1950’li yıllarda su yokluğu ve ulaşımın zorluğu köyün yalnızlaşmasına neden olmuş. Alaçatı’nın tepe taraflarındaki köyde günümüzde çok çok az kişi yaşıyor. Ayrıca Karaköy’ün, bölgede bulunan yazıtlar ve kalıntılara bağlı olarak 4 bin yıl öncesine dayandığı kabul ediliyor. İlk Türk köylerinden biri olarak kabul edilen Karaköy’de gelecekte ne gibi düzenlemeler yapılacağını merakla takip edeceğim.

Haberin Devamı

OVACIK KÖYÜ

Ovacık Köyü, Çeşme yarımadasının tarım merkezi olarak bilinir. Yöresel ünlü sakız enginar ve kavunların yanı sıra iklimi ve toprak koşulları oldukça uygun olduğundan dolayı üzüm yetiştirilen bağlar ile meşhurdur. Akşamları gün batımı zamanında Ovacık’ta yapılan bir gezide rüzgarın, denizin ve güneşin güzelliği sizi mest edebilir.

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder