Deniz Sarıhanlıoğlu Mart dokuzu
HABERİ PAYLAŞ

Sevgili dünlük, hayatta bizi mutlu eden, ilham veren, yarının bugünden daha güzel geçmesi için enerji sağlayan olaylara odaklanmayı seçiyorum! Günlerdir düşünüyorum da, masmavi gökyüzünün altında hep birlikte yaşayıp giderken, hem kendi hayatlarımızı hem başkalarınınkini nasıl iyileştiririz? Bizler, temel ihtiyaçları için çalışan, çabalayan, iyiliği, güzelliği isteyen insanlar olmaktan neden bazen vazgeçiyoruz? Gördüğü manzara karşısında biraz fazla durup, derdini tasasını oracıkta bırakan ve sevdiklerine koşan biri olmak bu kadar zor mu? Kendi adıma söylemeliyim ki, meşguliyetlerimi “iyi olmaya” adıyorum.

Haberin Devamı

DOĞAL SOFRA

Okumak, izlemek, dinlemek, görmek ve bilmek için güzelliği seçiyorum. Kentimde cesur kadın ve adamları da görünce umudum artıyor. Yeni bir hayat kurmaktan çekinmeyen insanlara bayılıyorum. Yaşantısının bir bölümünü ya da tamamını doğada geçirenlere ise apayrı saygı duyuyorum. Son dönemde oldukça yaygınlaşan karavan hayatı üzerine konuşalım istiyorum bugün. Çok sevdiğim “Yüzyüzeyken Konuşuruz” grubunun şarkısında olduğu gibi; “Bize biraz umut lazım, diyalog lazım, karavan lazım.” diyor! Ben size bugün bahara yakışan bir öneri ile geliyorum; Mart Dokuzu Urla Ot Bayramı! Çok sevdiğimiz Urla, yılın her zamanı gidilmeyi hak ediyor. Ancak bu zamanlar doğa uyanırken yapılacak harika şeylerin sayısı artıyor. Doğal Sofra Urla Derneği, bu yıl 11. kez ‘’Yenilebilir, Sürdürülebilir ve Zehirsiz otlar’’ temasıyla 09-10 Mart tarihlerinde organize ediliyor. Her yıl sadece Urla’dan değil İzmir’in tüm ilçelerinden ve İzmir dışından da yoğun bir katılımın olduğu Mart Dokuzu Urla Ot Bayramı, gelenlere; zengin, deneyimsel, öğretici ve eğlenceli bir program sunuyor.

ZENGİN URLA

Yenilebilir Urla otlarının ve Urla otlarıyla yapılan yöresel yemeklerin satıldığı stantlar, Ot Bayramı’nın gerçekleşeceği her iki gün de açık olacak. Ot bayramı, tarihi ve kültürel gezilere, atölyelere, söyleşilere, kır gezisi ve otları tanıma etkinliklerine, çocuklar için aktivitelere, yarışmalara, sergilere, konser ve halk oyunlarına sahne olacak.

Haberin Devamı

‘’Doğal Sofra Urla’’, Urla’nın ekolojik, tarımsal zenginliklerini, geleneksel mutfağını ve yeme içme kültürünü korumak, sürdürmek ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla çalışan bir gönüllü topluluğu iken 2023 yılı içinde, Bilge Bengisu Öğünlü başkanlığında dernekleşmiş. Sürdürülebilir bölgesel kalkınma, sürdürülebilir tarım gibi konularda sosyal sorumluluk projelerine katkı koymaya çalışarak yeniden geleneksel ve çok çeşitli beslenmeyi, sezonunda tüketilen gıdayı öne çıkarmayı, yerel üretici ve esnafı kalkındırmayı hedefliyor. Sürdürülebilirliğe sadece ekonomi olarak değil çevre ve toplumu da kapsayan bir pencereden bakan Doğal Sofra Urla Derneği, bu topraklarda hala sahip olduğumuz doğal mirasımızı doğru kullanarak amaca ulaşabileceğimiz konusunda farkındalık oluşturmak ve bu mirası geleceğe taşımak istiyor.

NELER OLACAK?

Mart Dokuzu Urla Ot Bayramı” kapsamında Urla Belediyesi Kent Tarihi ve Arşivi’nde İzmir Ekonomi Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü akademik kadrosu tarafından hazırlanan “Crafted-Nature” adını taşıyan karma sergi açılacak. Sergide sanatçılar Elvan Özkavruk Adanır, Dilek Himam Er, Duygu Ebru Öngen Corsini, Elif Tekcan, Jörn Fröhlich, Angela Burns, Begüm Yazar, Şölen Kipöz, Derya Irkdaş Doğu, Filiz Özbengi Uslu, Başak Süller Zor’un eserleri yer alacak. Sergi 15 Mart 2024 gününe kadar açık kalacak. “Mart Dokuzu Urla Ot Bayramı”nın ana etkinlik alanı Cumhuriyet Meydanı olacak. Etkinlik kapsamında ot tanıma gezisi, tıbbi aromatik bitkiler sabun atölyesi, kompost atölyesi, gastronomi ve mutfak sanatları yemek atölyesi de düzenlenecek. Etkinlik sırasında ot yarışması ödül töreni de düzenlenecek.

Haberin Devamı

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder