Deniz Sarıhanlıoğlu Nasıl başlasın?
HABERİ PAYLAŞ

Nasıl başlasın?

Sevgili dünlük, geldik yılın son günlerine! Geçtiğimiz yıl neler oldu, neler yaşandı, neler tam olacakken olamadı, neler iyi ki olmadı? Alalım bakalım kasa fişini. Ben her yıl bir dünya hedef koyuyorum kendime. Bugünlerde ise hep bakıyorum hangilerini gerçekleştirebildim diye. Hepsini olmasa da pek çoğunu yanıma almışım hayallerimin. Şimdi ise tamamen yeni yıla odaklanmış haldeyim. Biliyorum ki nasıl başlarsa, öyle devam eder. Güzelliklerle başlasın; neşe, barış ve sağlıkla. Bu yılın son günü cumartesiye denk geldiğine göre, kendim ve tüm İzmirliler için küçük bir plan hazırladım; bakalım beğenecek misiniz?

Haberin Devamı

KUMRULU KAHVALTI

Haliyle sabahları hava buz gibi oluyor. Yılın son gününde uyumak olmaz diyerek erkenden uyanırsanız, belki yıl boyu bu alışkanlık sürer. Erken uyanınca da karın erken acıkır. Bu sabahı kahveyle geçiştirmeyelim; mahallenin fırınına gidelim. Ben Alsancak’a artık efsaneleşmiş, sokağa adı verilmiş bir ustaya giderim.

Nur içinde yatsın Zeynel Ergin ustam. Onu anar, mis gibi kumrumun yanına sıcacık bir çay söylerim, güne İzmir kahvaltısı ile başlar, yoluma devam ederim.

YÜRÜNESİ YOLLAR

Kendimi bildim bileli, Alsancak- Konak arasında vasıta kullanmam. Bazen döner, Basmane’den Kemeraltı’na, oradan Konak’a geçerim. En yürünesi güzergahtır bence. Yılbaşı için eve, eli kolu dolu döneceksek, kokinaların en güzellerini de bu yollarda bulabilirsiniz.

HAVRA SOKAĞI

O güzel ve leziz sokağı bilmeyeniniz yoktur. Havra Sokağı’na bağlanan pek çok irili ufaklı sokak ve bu sokaklarda sayısız han var. Rahmetli büyükbabam tüm önemli malzemelerini bu sokaktan alırdı. Peynir, zeytin, balık, sakatat hepsi Havra’dan taşınırdı evimize. “En iyisi orada” derdi. Ben de yıl boyu en özel ürünleri hep oradan aldım. Yılbaşı akşamına evde yemek yapacak olanlar, en rahat ayakkabılarını giyip gitsinler. Çünkü Havra Sokağı’ndan istediğin malzemeyi seçip alıp çıkabilmek mücadele ister. Ben bu mücadelenin, esnafın çevikliğinin ve güler yüzünün büyük hayranıyım. Yine koşa koşa gideceğim.

TATLI TATLI

Haberin Devamı

Yılbaşı sofrasına en çok yakışan tatlı, elbette bal kabağı tatlısıdır. Kaymaklı, tahinli, cevizli... Bir diğer alternatif, ayva tatlısı yine üzerine illa ki kaymak. Tabi Kemeraltı’na kadar gelmişken şambali, ceviz ezmesi ya da bademli kazandibi alınabilir. Hatta kesin alınır. Tatlı tatlı başlayalım tatlı tatlı sürsün.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder