Deniz Sarıhanlıoğlu Şehirde olmak için şahane zamanlar
HABERİ PAYLAŞ

Şehirde olmak için şahane zamanlar

Sevgili dünlük, sonbaharın tatlı dinginliğini sonuna dek varlığımda hissettiğim günler başladı. Tıpkı üzmeyen insanlar gibi, üzmeyen havaları da çok seviyorum. Zaten benim gibi gezmeyi çok sevenler Allahtan daha ne ister? Güzel, tatlı, sakin havaların gerçekten de büyük hayranıyız. Ve bu vesile ile bir kez daha dört mevsim, yüzünü şehrimizden esirgemeyen güneşe huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu küçük mutluluk oyununda yalnız olmadığımı biliyorum ve size bu şehrin güzelliklerinden haberdar etmeye devam ediyorum. Bakalım bu hafta şehirde neler var?

Haberin Devamı

2. İZMİR TİYATROLARI BULUŞMASI

Sanatın insan üstünde pek çok etkisi olduğu biliniyor, ancak ben en çok iyileştirici etkisine şahit oldum. Peki şu an şehrimizde tamamen ücretsiz bir tiyatro buluşması olduğunu biliyor muydunuz? Bu sene oyuncu, yönetmen, oyun yazarı, çevirmen, şair kimlikleri ile derin izler bırakan, 70’lerde İzmir’de Günay Akarsu ile birlikte başlattığı tiyatro çalışmalarının sonrasında Öykü Tiyatro Topluluğu’nu kuran, Suat Taşer anısına düzenlenen 2. İzmir Tiyatroları Buluşması; atölyeler, söyleşiler, sunumların yanı sıra, 15 yetişkin ve 5 çocuk oyunu ile 15-30 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek.

BASMANE GÜNLERİ

Bu şehrin en renkli, en çeşitli, en eğlenceli semtlerinin başında geliyor Basmane. Bir hafta sürecek “Basmane ve Çevresi Tarih, Kültür, Sanat ve Arkeoloji Günleri” bölgenin kültür mirasının korunması ve tanıtılması amacıyla düzenleniyor. 24 Ekim’e kadar sürecek program kapsamında tarihi semt birbirinden renkli kültür ve sanat etkinliklerine sahne olacak. Renkli buluşmasın sloganı ise “Basmane’de çok renklilik” olarak belirlenmiş.

Program, Lale Fırını’nda “Basmane’de Çok Renklilik’ sergisinin açılışıyla başladı. Daha sonra “Basmane’de İz Bırakanlar” programı kapsamında Sümerbank’ın kurucusu eski bakan Nurullah Esat Sümer ve kardeşi ünlü ressam Ayetullah Sümer’in isimlerinin yer aldığı tabelalar, iki kardeşin adını baki kılmak amacıyla Anafartalar Caddesi’nde yaşadıkları sokağa asıldı. Sergiler 24 Ekim’e kadar gezilebilecek.

Haberin Devamı

MAHALLEMİZDE ŞENLİK VAR

Katılamayacağım için çok üzgün olduğum bu etkinlik 23 Ekim Pazar günü Pazaryeri Agora Parkı, Namazgah Hamamı yanı ve Tarihi Açık Hava Sineması’nda çocuklar ve tüm mahalle sakinleri için Mahalle Şenliği düzenleniyor. Şenlikte müzik grubu, çocuklar ve gençler için oyun ve aktiviteler, sivil toplum örgütleri standları yer alacak.

Bu projenin benim için en kıymetli noktalarından biri ise; Cittaslow Metropol İzmir Projesi kriterlerinden biri olan “İyi Gıdaya Erişim” hedefinin desteklenmesi amacıyla İBB Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın desteğiyle yaklaşık 600 çocuğa balık ekmek verilecek olması. Ayrıca Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nca sıcak içecek hizmeti ve PAGOS kooperatifinden alınacak hizmetle stantları ziyaret eden sakinlere ikramda bulunulacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder