Deniz Sarıhanlıoğlu Tatlı ve serin
HABERİ PAYLAŞ

Sevgili dünlük, İzmir’den baharın üstünden atlayıp 30 derecelik bir hava ile aniden yaza geçiş yaptık. Şaşırdık mı? Asla, çünkü alışkınız bu duruma. Baharın bize sabrı 3 gün. Sonra hem kalkıp yaza yer veriyor. Hal böyle olunca neredeyse kasım ortasına dek yaz sıcağı tüm şehri kaplıyor. Örneğin bu hafta sonu için “artık deniz sezonunu açalım” lafları edilmeye başlandı. Açılır mı? Açılır! Ama ben başka iki öneri ile geldim, umarım seversiniz.

ÇİLEK FESTİVALİ

Pek çok açıdan ne kadar şanslı olduğumuzu daha kaç farklı şekilde dile getirebilirim bilmiyorum ama gerçekten çok çok yakınımızda üretilen bu kalite bir çilek olduğunu bilmek beni mutlu ediyor. İzmir Menemen Emiralem Çileği’ni daha çok övmek istiyorum ama bu hafta festivali de var, mutlaka gitmenizi öneriyorum. 20-21 Mayıs’ta (yarın ve pazar) “Çilek Tadında Festival” sloganıyla düzenlenecek festivalde, üretici ve tüketici direkt buluşacak.

Haberin Devamı

Emiralem Gençlik Merkezi’nde başlayacak festivalde ünlü sanatçıların vereceği konserlerin yanı sıra Yeşilçam aktör ve aktrisleri de olacak. Çocuk atölyeleri, ‘En Güzel Çilek Bahçesi’, ‘En Güzel Çilek’, ‘En Güzel Çilekli Pasta’ yarışmaları gerçekleştirilecek. Yöre halkı, üretici pazarında çileklerini görücüye çıkaracak. Festival korteji, yarın 17.00’de düzenlenecek. Emiralem Dörtyol Kavşağı’nda başlayacak kortej, Emiralem ngelsiz Yaşam Merkezi’nde sona erecek.

Tatlı ve serin

İZMİR GAZOZLARI

Kemeraltı harikalar diyarını sevmeyen var mı? Valla ben işim olmasa da arada gider gezerim. Bir hafta görmesem özlüyorum. En sevdiğim noktalardan biri de Kemeraltı Balıkçılar Sokağı’nın dibindeki tarihi bedestendeki Kemeraltı Antikacılar Çarşısı. Tertemiz iki katlı bina, muz ağaçlarıyla, dev saksılarda ortacalarla donatılmış, girer girmez içi açılıyor insanın.

İzmir’de eli yüzü düzgün antika işi yapan 30 kadar işletme tarihi bedestende bir araya gelmiş ve ortaya tadına doyulmaz bir iş birliği çıkmış. Benim gibi eskinin, nostaljinin, antikanın sevenleri için gezmesi nefis bir alternatif. Eski saatler, mobilyalar, plaklar, oyuncaklar, film afişleri ve daha sayamayacağım pek çok güzellik bir arada. Bu hafta çok keyifli bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Uzun yıllar koleksiyonerlik yapan A.Tolga Bugakaptan; senelerdir topladığı İzmir menşei gazozları ile ilgili yazdığı, Türkiye’de gazoz ile ilgili yazılan ilk kitap ‘olan Geçmişten Günümüze İzmir Gazozları’nın lansmanını, gazoz sergisi ile taçlandırıyor.

Haberin Devamı

Kitap her ne kadar İzmir gazozlarının tarihini anlatsa da güzel İzmir’in sosyal yaşamına, ticaret hayatına, yeme içme kültürüne ve açık hava sinemalarına da mercek tutuyor. Lansman yarın 19.30’da Kemeraltı Antikacılar Çarşısı Tilki Sanat Galerisi’nde güne özel gazoz servisi ile açılacak. Sergi, 26 Mayıs’a kadar İzmir ve gazoz sevenleri bekler.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder