Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Başımıza neler geldi
HABERİ PAYLAŞ

Başımıza neler geldi

Biraz oyun oynayalım, biraz renklensin dediğiniz cinsel yaşamınızda beklenmedik ve irili ufaklı kabuslar da yaşayabilirsiniz. Önemli olan paniklememek, kriz halinde doktora başvurmak ve yaşadıklarımızdan dersler çıkarmak. Merdiven altı üretimlerden, güvenli olmayan sitelerden uzak duralım ve ilk kez denediğimiz bir şeyin etkilerini gözleyelim. Eğlencesine sözüm yok.

Başımıza neler geldi

BÜYÜTÜCÜ SPREY YAN ETKİ YAPTI GERÇEKTEN İŞE YARIYOR MU?

SORU: Hocam, eşimin penisinde kırmızı kabarcıklar gördüm ve çok korktum. Kavga ettik, sonra muayene oldum. Bir şey çıkmadı. Ve ben tavır yapınca itiraf etti. Penis büyütücü spreylerden almış ve onlar yapmış. Satan kişi de ilk 1 ay yan etki normal demiş. Ama bu kadar yan etki olur mu? Sizce bu spreylerin etkisi var mı?

Haberin Devamı

CEVAP: Bunu ürolog arkadaşlarım da hep açıklar; testosteron yükleyerek geçici büyüme aldatmacası yaratan bazı ürünler olabilir. Ama çoğunlukla bunu bile yapmazlar. Dudak dolgunlaştırıcı ruj efekti gibi düşünün. Ve ilişkide faydası yoktur. Üstelik bu ürünlerin çoğu ruhsatsız ya da sağlık açısından değil ticaret açısından ruhsatlandırılmış, yani çeşitli hilelerle piyasaya sürülmüş ürünler olurlar. Penisin ilaçla, kremle büyümesi mümkün değil. Eşiniz yakınken bu yoldan dönsün çünkü 1 ay yan etki yapıp sonra geçmesi de olası değil. Yaşadığı şey alerjik bir reaksiyon ve penisin dokusunu daha fazla deforme etmesini istemeyiz. Asıl sorum şu; penisinin küçük olduğu fikrine nasıl kapıldı, cinsel yaşamınıza bu nasıl yansıyor? Çünkü böyle bir sorun varsa çeşitli pozisyon denemeleriyle, sorunun hissedilmesinin önüne geçilebilir. Yok hüsnükuruntusu ise ona destek olmanızla yenebilir.

Başımıza neler geldi

HAMİLE KALMIŞ OLABİLİR MİYİM?

SORU: Hocam, eşimin latekse alerjisi varmış. Ama ben hayatımda böyle bir şey duymamıştım; yurt dışından renkli, desenli, lateks prezervatifler almıştım çeşitli oyuncaklarla beraber. Daha da kötüsü bunları kullanırken üstten sızma olmuş gibi geldi bize. Normal prezervatif gibi kavramıyor çünkü. Sizce hamilelik oluşmuş olabilir mi?

CEVAP: Hamilelik oluşmuş olabilir mi; olabilir. Olmayabilir de. Miktarı ve teması bilmiyorum. Ama vaktini geçirmediyseniz ertesi gün hapı almanızı öneririm. Prezervatifler, Sağlık Bakanlığı onaylı, bilinen markalardan olmalıdır. Buna ayırdığınız bütçede tasarrufa gitmeyin ya da doktorunuzla başka bir doğum kontrol yöntemi belirleyin. Fantezi olsun diye seçmenizi anlıyorum ama yine de başka oyuncaklar tercih etmeniz daha iyi olur bundan sonra. Lateks alerjisiyle sık karşılaşıyoruz. Kostümlerde seçerken de kaliteli olmasını tavsiye ederim hep. Ancak prezervatifte bildiğimiz yoldan şaşmamak çok önemli. Hassas bir bölgeyle kısa sayılmayacak bir süre tam temasta oluyor çünkü. Bundan sonra da regl olmanız için dua edelim. Takipte kalın.

Haberin Devamı

Başımıza neler geldi

GENİTAL BÖLGEME PIERCING TAKTIRDIM KANAMA YAPTI KABARCIKLAR OLUŞTU

SORU: Hocam, ben genital bölgeme piercing yaptırmıştım. Ve daha yeni taktırdığımda ilişkiye girdik, kanama oldu. Sonra piercingin etrafında çeşitli kabarcıklar oluşmaya başladı, açık renkli. Ve ağrıyor. Piercingi çıkardığımda düzelir mi, önemli bir şey midir?

Haberin Devamı

CEVAP: Kulağımızı deldirdiğimizde bile dikkat etmemiz gereken şeyler oluyor. Krem sürüyoruz, birkaç gün acıyor. Genital bölge piercinginde ne aceleniz vardı acaba, insan düşünmeden edemiyor. Belli ki kanadığı yerde bir yara oluşmuş ve enfekte olmuş. Bir an önce doktora gidin lütfen. Yapılırken hijyen koşullarına dikkat edilmiş miydi acaba? Enfeksiyonun ilerlemesi hem ağrıya, acıya hem de doku bozukluklarına sebep olabilir. Piercingi çıkarıp çıkarmayacağınıza da doktorunuz karar verecektir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder