Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Erkeklerden mesaj var
HABERİ PAYLAŞ

Erkeklerden mesaj var

Hep kadınların sorularını paylaşıyorum ama erkeklerin soruları, sorunları yok mu bizimle, evlilikle, ilişkiyle ilgili? İnce sitemleri, haklı oldukları konular ve size hatırlatmam gereken hassasiyetleri yok mu? İşte onlardan birazı.

Erkeklerden mesaj var

EŞİM İÇİN ÇOK ÇABALADIM AMA HEVESİM KIRILDI ARTIK
KADINLAR SAHİP OLMAYI DEĞİL OLMAYIP SÖYLENMEYİ SEVİYOR

SORU: Hocam hep kadınlar şikayet ediyor bizden. Ama erkeklerin de ilişkide, evlilikte kadından yana derdi olabiliyor. Erkek düşmanısınız belki ama ben sizi çok seviyorum. Ben 4 yıllık evliyim. Hayatımda kimseye hediye almamıştım, eşime aldım. Hayatımda kendime bir bardak çay koymamıştım, eşime kahvaltı hazırladım. Hayatımda kravat takmamıştım, eşim için papyon taktım. Tiyatro sevmem, ikimize bilet aldım, gittik. Ama duyduklarım şöyle; kötü değil de başka bir şey olabilirdi, tabakların hepsini değişik koymuşsun masaya, tiyatrodan anlamadığın belli oluyor... Bu cümleleri artırabilirim. Hevesim vardı, hem değişmek hem onu mutlu etmek istiyordum ama artık yok. Belki de siz kadınlar sahip olmayı değil de olmayıp söylenmeyi seviyorsunuz. Haksız mıyım şimdi?

Haberin Devamı

CEVAP: Erkek düşmanı asla değilim. Babam, eşim, oğlum, sevdiğim erkekler ve tanımadığım sizler; varlığınızı çok seviyorum ve dünya bir arada olmamızla güzelleşiyor; önce bunu söylemiş olayım. Ben toplumsal açmazlarımızdaki rolünüz nedeniyle doğruları söylüyor ve zaman zaman da haklı olarak kırılıyorum size, tüm kadınlar gibi. Ama bu yolu birlikte alacağız elbette. Zaten erkeklerin yetiştirilme şekilleri itibarıyla bu söylediklerinizi tıpkı sizin gibi hiç yapmamış olmasıyla bir sorunumuz var. Ama aynı zamanda sizin gibi çabalayıp değişmelerine, olması gerektiği gibi olmasına da ihtiyacımız ve teşekkürümüz var. Çok mutlu oldum eşinize değer verip sevdiği şeyleri yapmakla ilgilenmenize. Biz de kusursuz değiliz tabii. Biraz fazla söylenenlerimiz, çözüm odaklı olmayanlarımız da var; olmaz olur mu hiç! Elbette eşiniz iyi bir şey yapmıyor. Bütün insanların çabası takdir edildikçe büyür. Ama eşinize bana açıldığınız gibi açılıp yanlışını görmesini sağlayabilirsiniz. Yolunuzdan dönmeyin çünkü doğru yoldasınız. Ona çabanızı ve onun da saygı duyması gerektiğini hatırlatabilirsiniz. Birlikte hatalar yapıp birlikte iyileşecek ve sağlıklı, mutlu bir toplum inşaa edeceğiz.

Haberin Devamı

Erkeklerden mesaj var

ÇOK MUTLU BİR EVLİLİĞİMİZ VAR AMA EŞİMİ ARKADAŞLARINA BENİM HAKKIMDA SÖYLENİRKEN DUYDUM

SORU: Hocam ben 21 yıllık evliyim. Evimde çok mutluyum, eşimle her zaman zorlukları aştık, sarıldık, güçlendik, 3 evlat büyüttük. Gezeriz, tozarız, cinsel hayatımız devam ediyor. Maddi zorluk yaşamıyoruz. Şiir bile yazarım ona. Hâlâ akşamları el ele film izleriz. Ama geçenlerde eve geldiğimi anlamadı, arkadaşları bizdeydi. Erkeklere öyle bir giydiriyordu ki... Bütün kötü cümlelere “Benimki de öyle” deyip duruyor. Bizimle alakası olmayan bir sürü şeyi bizde de yaşanıyor gibi dinleyip anlatıyor. Çok şaşırdım. Galiba kadınları memnun etmek gerçekten mümkün değil? Sırtımdan hançerlenmiş gibi hissettim, evden çıktım sonra da kapıyı çalarak girdim. Ama bunu da unutamadım. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Kırgın olduğumdan konuşasım bile gelmiyor.

Haberin Devamı

CEVAP: Kırgın ve kızgın kadınların arasında, yüzü kocadan yana gülmemiş kadınların arasında kendi şansından, sizin farkınızdan bahsetmek istememiş olabilir mi? Çünkü biz maalesef bazen bunu yapmak zorunda kalıyoruz. Bizimle dertleşen kişinin kendini daha az kötü hissetmesi için. Gelenlerin evinizde misafir olduğunu da düşünürsek bu ihtimal bana kuvvetli geliyor. Nazara inanıyor bile olabilir, hiç sordunuz mu? Suratınıza emoji koyma şansı yok belki ama bu şekilde ilişkinizi nazardan koruduğuna inanıyor olabilir. Nereden bildiğimi hiç sormayın. En güzeli ne biliyor musunuz? Açık açık sormak. Kafamızda kurmanın hiçbir faydası yok ve insanları birbirinden uzaklaştıran bir şey. Yargılayıcı olmadan, kesin hüküm vermeden işin doğrusunu sormak en güzeli. Sizin gibi bir eş bunu kesinlikle yapabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder