Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Hediye gibi geldin
HABERİ PAYLAŞ

25 yıllık kocasının aldığı hediyelerin birini bile beğenmemiş bir kadın şöyle söylemişti; “Beğenmeyeceğim şeyleri arayıp özellikle onları alıyor gibi”. Ve bilin bakalım ne yapıyormuş? Hepsini beğenmiş gibi yapıyor, teşekkür ediyormuş. E adam sağlıklı geri bildirim almıyor ki beğeneceğiniz şeyleri saptasın. Gülsek mi ağlasak mı, ne dersiniz?

ÖZEL GÜNLERDE HEDİYE ALMAZ, PARA VERİR BEN İLGİ İSTİYORUM

SORU: Hocam, ben 3 yıllık evliyim ve görücü usulü evlendim. Eşim iyi biri, maddi durumu da iyi. Evden, benden hiçbir şey esirgemez, giyimime kuşamıma karışmaz, ailemle bile ilgilenir. Ama bir şikayetim var; her özel günde hesabıma yüklüce bir para yatırıyor, kendi istediğimi alayım diye. Evlilik yıl dönümlerimizde bile böyle yapıyor. İlk başta beni tanımıyor, alışır diyordum, gidip gönlüme göre bir şey alıyordum. Ama 3 yıl geçti hâlâ kendisi bir iğne almış değil. Bu gurur kırıcı değil mi? Benim parasına değil ilgisine ihtiyacım var. Bunu nasıl değiştirebilirim?

Haberin Devamı

CEVAP: Kitaplarımdan birinde vardı; sevgilisi özel günlerde altın takan kadın danışanım. Aklıma onu getirdiniz. İnsanlar türlü türlü; kimi kadın sizin eşinizin yaptığı gibi bir şey bekliyor, kimi romantik sürprizler, kimi sembolik, kimi de pahalı hediyeler. Bence bunun doğrusu yanlışı yok. İki taraf da memnun, mutlu olduktan sonra her türlü hediye verilebilir. Bazı erkekler gerçekten hediye seçmeyi bilmiyor, aldıklarında ‘aman almasa daha iyiydi’ diyorsunuz. Şşş aramızda. Ama sizin böyle bir beklentiniz varsa tabii ki söylemelisiniz. E 3 yılda en az 10 tane özel gün olmuştur. Siz bir şey demeyince de adamcağız halinizden memnunsunuz sanmıştır. Kırılacağı, kızacağı bir şey yok. Kendi elleriyle seçeceği bir hediyenin sizin için çok değerli olacağını söyleyebilirsiniz tatlı dille. Hem hediye almak da öğrenilen bir şey. Zamanla gelişen bir yetenek. Ama bazen de aslaaa gelişmiyor, yalan yok. Önemli olan saygınız, sevginiz. Deneyin, baktınız olmuyor, gidin kendiniz seçin.

Hediye gibi geldin

ESKİ EŞİMİN YAŞATTIĞI TRAVMA YÜZÜNDEN HEDİYE ALMAKTAN NEFRET EDİYORUM

Haberin Devamı

SORU: Hocam, benim eski eşim Sevgililer Günü’nde bana ve sevgilisine aldığı hediyeleri karıştırmıştı ve foyası böylece ortaya çıkmıştı. O gün bugündür bana hediye alınmasından nefret ederim ve her özel günde şimdiki sevgilimle kavga ediyoruz. Çünkü alma desem de ısrarla alıyor, hevesi varmış, kırıyormuşum. 44 yaşında adamın ne hevesi olacak Allah aşkına! Bu çocukluk değil de ne?

CEVAP: Ahh bu zavallı erkekler, bazen de ne yapsalar yaranamıyorlar bize. Şöyle düşünün; bu ilişki iki kişilik ve siz hediye almayı sevmiyorsunuz ama sevgiliniz hediye vermeyi seviyor. Her zaman sizin gönlünüz mü olsun? Onun hevesleri ciddiye alınmaya değmez mi? Üstelik bu bir travmaysa yenmelisiniz diye düşünüyorum. Hovarda adamların yarattığı travmaların günahını, ince ruhlu adamlar mı çeksin? Tam şu an erkeğin tarafını tutuyorum ve bakın bu nadir görülen bir doğa olayıdır. Şaka bir yana; hayatınıza size değer veren ve sizinle ilgili şeylere heves duyan biri girmiş. Tadını çıkarmanızı çok isterim. Siz de ona hediyeler verin, çokça sarılın, sevgiye doyun. Hayat, başımıza gelen kötü şeylerin etkilerine hapsolmak için çok kısa. Hele de yeni bir sevgiye rastlamışken.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder