Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Her şey erkekler için mi?
HABERİ PAYLAŞ

Her şey erkekler için mi?

Toplumu bilhassa kadınları, hemcinslerimi bilinçlendirme isteğim ve çalışmalarım dün başlamadı. Bu köşede yazmaya başlamadan yıllar önce televizyon, radyo, gazete, dergi, söyleşi, kitap ne derseniz kullandım, hepsinde titizlikle çalıştım. Bunu sürdüreceğim elbette, daha gidecek çok yolumuz var. Hakkımı ve hakkınızı yiyemem; çok kayda değer bir kısmını da gittik bu yolun. Değiştik, dönüştük ama bazı şeyler değişmiyor, dönüşmüyor. Mesela...

Her şey erkekler için mi

HER ŞEY YOLUNDA GİDİYOR AMA EŞİM BİR TÜRLÜ MEMNUN OLMUYOR

SORU: Hocam, bende vajinal kuruluk vardı ve eşim ilişkide resmen söyleniyordu. Kuruluk için önerdiğiniz gibi kayganlaştırıcı jellerden yardım aldım. Çileklisini de çikolatalısını da istedi, onları da aldım. Her şey yolunda gidiyor ama yine de isteğinde azalma var, hissediyorum. Orgazm oluyor ama yüzü de çok gülmüyor. Hemen bitirmek istiyor. Çok memnun kalmıyor. Hayatımıza bir değişiklik, bir renk geldi. Ama dahasını yapmam gerek sanırım ve onun ne olduğunu bilmiyorum.

Haberin Devamı

CEVAP: Sorun, ne buyuruyormuş paşanız? Canım kadınlar; elbette sekste de ilişkide de evlilikte de partnerlerinizin sizinle mutlu, hevesli olması önemli. Ama siz nesiniz, heykel falan mı? Yok mu sizin de duygularınız, arzularınız, memnuniyetiniz, dilek şikayetiniz? Yaşadığınız bir sağlık sorunu var ve onu çözmek için de bir gayret sarfediyorsunuz. Sorunu çözüme ulaştırıyorsunuz. Karşınızdaki orgazm oluyor, çok güzel. Peki siz oluyor musunuz? Orgazmı ikiniz de yaşayın diye bunca şey anlatıyorum. Belki onun ereksiyonla, boşalmayla, istekle ilgili sorunları var. Bunların hepsi olağan şeyler bu arada, hepsi çözülür. Ama sekste neden bütün sorumluluğu siz alıyorsunuz? Erkeğin tatmin edilmesi göreviyle evlenmediniz. Böyle bir görev varsa karşılıklıdır. Varsa bir derdi oturun konuşun. Siz de beklentilerinizi, duygularınızı anlatın. Kendinizi suçlamaktan vazgeçin. Sorun da çözüm de ikinizin sorumluluğunda.

GÜZELİM AMA SEKSİ OLMADIĞIM İÇİN EŞİM ERKEN BOŞALIYOR!

SORU: Hocam, eşimin erken boşalma sorunu var ve benden kaynaklanıyor. Çünkü seksi değilim. Öyle iç çamaşırlarından, cilveli hareketlerden hoşlanmam da anlamam da. Yapamam. Çirkin asla değilim ama buna rağmen seveceği bir iki dokunuş da yaptırdım. Küçük bulmadığım halde memelerimi büyüttüm mesela. Yine de onu yeterince uyaramıyorum. Destek alabileceğim bir ürün var mıdır uyarıcı nitelikte?

Haberin Devamı

CEVAP: Sizi uyarıcı nitelikte ben varım; yapmayın, etmeyin! Destek alabileceğiniz de cinsel terapistler var. Bir cinsel sorunu, ister kadından olsun ister erkekte, el ele çareler arayarak aşmak çok önemli evliliklerde. Ancak erken boşalmanın sebebi, yeteri kadar cilveli olmayan kadınlar değildir. Ereksiyon bir uyarılma sorunudur ancak o da bu kadar basite indirgenemez. Erken boşalmanın fizyolojik ve psikolojik sebepleri incelenmelidir. Siz banyo musluğunu tamire gelen adamı mutfak lavabosuna yönlendiriyor musunuz? Hayır. Memenizi, istemediğiniz halde yaptırmak da ne? Ortak paydada buluşmak diye bir şey var. Sizin de fikirleriniz, duygularınız var. Onları bu denli geri plana atmayın. Eminim çok güzelsinizdir, hiç şüphem yok. Herkes seksi iç çamaşırı giyip fantezi yapmak zorunda da değil. Herkesin ayrı bir tarzı var. Birlikte destek de alabilirsiniz. Ama bu yükü sırtlanarak değil.

Haberin Devamı

6 YIL SONRA SEKSE BAKIŞI DEĞİŞTİ ÖZGÜVENİ YÜKSELDİ

SORU: Hocam, klitoral orgazmı sizden öğrendim ve öğrettim eşime, yerini gösterdim yani. Resmen bu başarısı 6 yıl sonra sekse bakışını değiştirdi. Benim orgazm olduğumu görmek özgüvenini acayip yükseltti ve aramızdaki iletişime çok etki etti. Size teşekkür etmek ve benzer öğretilerinizi beklediğimi söylemek istedim.

CEVAP: Kadınlara orgazm olmanın en uzun ömürlü ve etkili yolunu öğretiyorum ama buna bile en çok erkek için erkekle seviniyorlar diye düşünmedim değil. Sonuç almanıza, mutlu olmanıza elbette çok sevindim. Ancak tavsiyem odur ki yıllar sonra orgazm olmanıza önce kendi adınıza sevinin. 6 yıldır orgazmınızla yeteri kadar ilgilenmemiş bir erkeği mutlu ettiniz diye değil. Dilerim bundan sonra her şey daha da güzel olsun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder